Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ



Μετά τη θετική εισήγηση της εισαγγελέως το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση για υφ' όρον απόλυση, λόγω αναπηρίας

Βγαίνει από τη φυλακή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Ο πρώην δήμαρχος ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ από το δήμο Θεσσαλονίκης ζήτησε να αποφυλακιστεί, λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει, όπως προβλέπεται στο νέο «νόμο Παρασκευόπουλου» για τους ανάπηρους κρατούμενους.

Μετά τη θετική εισήγηση της εισαγγελέως το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε να κάνει δεκτή την αίτηση για υφ' όρον απόλυση, λόγω αναπηρίας, υπό τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εξετάζοντας τις τυπικές και ουσιαστικές προϋποθέσεις της αποφυλάκισης. Η τελευταία αίτηση αποφυλάκισης συνοδευόταν από πιστοποίηση αναπηρίας -άνω του 67%, του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), για τον κατάδικο Β. Παπαγεωργόπουλο.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου νόμου, αποφυλακίζονται υπό προϋποθέσεις όσοι έχουν αναπηρία πάνω από 67% και πάσχουν από σοβαρές νόσους ή αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα υγείας.Τα παραπάνω περιλαμβάνονται στο νόμο του υπουργού Δικαιοσύνης  Νίκου Παρασκευόπουλου, για την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ', που ψηφίστηκε στην Βουλή, στις αρχές του έτους.
Σ' αυτή την κατηγορία ανήκει και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης ο οποίος αποφυλακίζεται, ύστερα από 2 έτη και 5 μήνες εγκλεισμού. Απαραίτητη προϋπόθεση για την αποφυλάκιση είναι ο κατηγορούμενος να έχει εκτίσει το 1/5 της ποινής του, όπως έχει γίνει με τον κ. Παπαγεωργόπουλο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ιατρικές γνωματεύσεις ο κ.Παπαγεωργόπουλος έχει 67% αναπηρία λόγω καρδιακού προβλήματος και 35% αναπηρία λόγω ψυχικής αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον της φυλακής. Σύμφωνα με τα ιατρικά έγγραφα αντιμετωπίζει πρόβλημα στεφανιαίας νόσου, έχει υποβληθεί σε πολλαπλές εγχειρήσεις αγγειοπλαστικής  και η καρδιακή του κατάσταση παρουσιάζει διαρκεί επιδείνωση  και μπορεί να χρειαστεί να υποβληθεί εκ νέου σε χειρουργική επέμβαση.

Το βούλευμα διαβιβάζεται στον Εισαγγελέα Εφετών και στη συνέχεια πάει στις φυλακές Διαβατών και τις επόμενες ώρες ο πρώην δήμαρχος αποφυλακίζεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου