Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Ο "ΔΑΙΜΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ" ΤΟΥ ΔΝΤ ΝΤΕΛΙΑ ΒΕΛΚΟΥΛΕΣΚΟΥ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕ ΜΙΣΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

 

Ο «σκληρός», «πολύς» Δανός Πόουλ Τόμσεν, που έχει συνδέσει το όνομα και την παρουσία του στη χώρα μας με τα πλέον επαχθή μέτρα, παρέδωσε τη θέση του ως εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα στον Ιρλανδό Ρίτσι Γκόγιαλ, ο οποίος παρέδωσε στην επίσης ημιπαρανοϊκή νεοφιλελεύρη Ρουμάνα με το Ελληνικό όνομα Ντέλια Βελκουλέσκου από την αγάπη των γονιών της για την αρχαία Ελλάδα, αφού παραπέμπει στη Δηλία Αρτέμιδα.




Ξεκίνησε με μελέτες για χώρες της Καραϊβικής και πρόσφατα μετέφερε το πεδίο εργασίας της στην Ευρώπη, δημοσιεύοντας την εργασία «Δομικές Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα: Μαθήματα από άλλες Χώρες» καθώς και μια σειρά δοκιμίων για θέματα συντάξεων και ενέργειας.
Η Βελκουλέσκου έχει κερδίσει τη φήμη «σκληρής» μονεταρίστριας εξαιτίας των εργασιών και των μελετών που έχει εκπονήσει. Από το 2002 έως το 2011 έχει υπογράψει τουλάχιστον 14 μελέτες.
Έχουν θεματολογία που φανερώνει την εξειδίκευση της Βελκουλέσκου σε θέματα μακροοικονομίας, όπως η σύνδεση της γήρανσης του πληθυσμού με τα προβλήματα των ασφαλιστικών Ταμείων. Θεωρείται ο ιθύνων νους για το σχέδιο σταδιακής απόλυσης 150.000 δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα κατά το δεύτερο μνημόνιο . Για την κρίση εντός της ΕΕ εκπόνησε το 2010 την μελέτη «Μερικοί δυσάρεστοι αριθμητικοί δείκτες για τα δημόσια οικονομικά της Ευρώπης».
 
http://greeknation.blogspot.gr/2015/07/blog-post_599.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου