Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015

Το κυνήγι των φοροφυγάδων ξεκίνησε από την Σαντορίνη: Σε τρία καταστήματα είχαν πλαστές ταμειακέςΣε εξέλιξη η επιχείρηση ελέγχων


Και στις τρεις περιπτώσεις οι ταμειακές μηχανές ήταν αδήλωτες και κατασχέθηκαν από τους άντρες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων

Σε εξέλιξη βρίσκεται πλέον ευρεία επιχείρηση εξεύρεσης αδήλωτων ταμειακών μηχανών από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και οι έλεγχοι κλιμακώνονται.Στο πλαίσιο υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου της ΓΓΔΕ για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, εντοπίστηκαν μετά από επιτόπιο έλεγχο που διενεργήθηκε από την Δ.Ο.Υ. Θήρας, σωρεία παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Σαντορίνη.

Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε η ύπαρξη αδήλωτης ταμειακής από επιχείρηση του κλάδου της εστίασης, η οποία και κατασχέθηκε από υπαλλήλους της Δ.Ο.Υ. Θήρας.

Επίσης, σε ελέγχους στις 22 και 23/07/15 κατασχέθηκαν από τη Δ.Ο.Υ. Θήρας, ακόμα δύο φορολογικές ταμειακές μηχανές, οι οποίες βρέθηκαν να μην έχουν δηλωθεί από τις επιχειρήσεις κλάδου λιανικού εμπορίου και εστίασης.

Υπενθυμίζεται ότι και στη Μύκονο είχε εντοπιστεί προ ημερών και ξενοδοχεική μονάδα που λειτουργούσε με τρεις ταμειακές μηχανές - μαϊμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου