Τρίτη 14 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Ό,τι έκανα ήταν με εντολή Τσίπρα

 

 

Τον πρωθυπουργό «καρφώνει» ο πρώην υπουργός Οικονομικών για το σχέδιο εξόδου από το ευρώ και το παράλληλο νόμισμα

«Ό, τι έκανα ήταν με εντολή του πρωθυπουργού»επεσήμανε ο Γιάνης Βαρουφάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, συμπληρώνοντας ότι εντολή του κυβερνητικού συμβουλίου ήταν το υπουργείο Οικονομικών να ετοιμάζεται για κάθε ενδεχόμενο και για κάθε απειλή.
Όπως ανέφερε, τα IOUs ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας.
«Ήταν τρόπος για να κερδίσουμε χρόνο με τους εταίρους, ευελπιστώντας να αλλάξουν οι συσχετισμοί υπέρ της Ελλάδας», υποστήριξε ο πρώην υπουργός.
Αναφερόμενος στη συμφωνία με τους δανειστές, ο κ. Βαρουφάκης υποστήριξε ότι «είναι συνθήκη συνθηκολόγησης μιας περήφανης κυβέρνησης» και τόνισε πως ως βουλευτής έχει υποχρέωση να διαβάσει το κάθε άρθρο και την κάθε παράγραφο, πριν προσπαθήσει να αποφανθεί επί  της συμφωνίας.
«Είναι βιώσιμο; Εμπεριέχει την πιθανότητα η Ελλάδα να ανακάμψει με αυτό το πακέτο;» διερωτήθηκε και σημείωσε ότι δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει στη Βουλή.
Συνεχίζοντας, τόνισε ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί το «όχι» της μεγαλειώδους, όπως τη χαρακτήρισε, Κυριακής.
«Γνωρίζαμε ότι υπήρχαν δυνάμεις εντός της Ε.Ε. που ήθελαν Grexit και το χρησιμοποιούσαν για να πλήξουν την Ευρωζώνη» τόνισε ο κ. Βαρουφάκης, ενώ ερωτηθείς για τα σενάρια κλήσης του στην εξεταστική για το μνημόνιο, απάντησε πως δεν θα αρνηθεί να έρθει αντιμέτωπος με τους επικριτές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου