Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Eurogroup: Άγριος καβγάς Ντράγκι-Σόιμπλε η αιτία της διακοπής!




Ούτε για να ξεκουραστούν οι υπουργοί Οικονομικών, ούτε για να φρεσκάρουν τις ιδέες τους ενόψει της επανέναρξης των διαπραγματεύσεων, διεκόπη η συνεδρίαση του Eurogroup. Ο λόγος της διακοπής αφορά έναν έντονο διάλογο που είχαν ο Μάριο Ντράγκι με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με φόντο την Ελλάδα και το κούρεμα του χρέους.

Αποστολή στις Βρυξέλλες: Μαρία Γιαχνάκη

Σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης, λίγο πριν την απότομη διακοπή της, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος έκανε αναφορά στο χρέος και στην ανάγκη για κούρεμά του. Πριν καν προλάβει να ολοκληρώσει την πρώτη του πρόταση, ο γνωστός για την ευγένεια, το ήθος και τη συμπάθειά του στους Έλληνες (αλλά και τους ανθρώπους γενικότερα), Σόιμπλε, τον διέκοψε:
«Δεν ήρθαμε εδώ για να μιλήσουμε για κούρεμα χρέος. Δεν είναι ώρα να συζητήσουμε γι αυτό το θέμα. Έχουμε άλλα προβλήματα λύσουμε», είπε ο Σόιμπλε με το γνωστό απαξιωτικό ύφος.
Κάπου εκεί παρενέβη ο Μάριο Ντράγκι:
«Άφησε τον άνθρωπο να μιλήσει. Να δούμε τι θέλει να μας πει», είπε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στον Γερμανό ΥΠΟΙΚ. Τότε ο τελευταίος εκνευρίστηκε και απάντησε με... ερώτηση: «Για ηλίθιο με περνάς;». Προφανώς, υπονοώντας ότι ο Ντράγκι ήταν... «μιλημένος» από την ελληνική κυβέρνηση να δώσει έδαφος σε συζήτηση για «κούρεμα».
Ο πρόεδρος της ΕΚΤ απέφυγε να δώσει περαιτέρω έκταση στο επεισόδιο. Σηκώθηκε από τη θέση του και αποχώρησε από την αίθουσα με αποτέλεσμα να παρθεί η απόφαση να διακοπεί η συνεδρίαση.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου