Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλπες θρίλερ για πρωτιά, 3η θέση & είσοδο στη Βουλή



Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis. «Ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει γκάλοπ της MRB.



Απόλυτο θρίλερ για την πρωτιά «δείχνουν» τρεις νέες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή, με τη Νέα Δημοκρατία να φαίνεται ότι έχει αποκτήσει μια δυναμική στην τελική ευθεία προς τις κάλπες.
Ειδικότερα, η μέτρηση της Metron Analysis δίνει προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, καθώς και προβάδισμα Μεϊμαράκη απέναντι στον Τσίπρα στη δημοφιλία, ενώ δεύτερη δημοσκόπηση της MRB δείχνει απόλυτη ισοπαλία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με 25,1% στην πρόθεση ψήφου.
Απόλυτη ισοπαλία δείχνει και η έρευνα του Πανεπιστημιου Μακεδονίας για την τηλεοραση του ΣΚΑΙ με τη ΝΔ να έχει καλύψει όμως μια διαφορά τριών μονάδων σε σχέση με την μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας.

Metron Analysis: Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 

Προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία 0,6% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει νέα δημοσκόπηση της Μetron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά.Μάλιστα στην εκτίμηση ψήφου του προβάδισμα διευρύνεται στο 0,8%, ενώ να σημειωθεί ότι στη μέτρηση της ίδιας εταρίας την προηγούμενη εβδομάδα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστά με μία μονάδα.   Είναι η δεύτερη έρευνα στην οποία προηγείται η ΝΔ μετά από αυτήν της GPO.
Επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναδεικνύεται πρώτος σε δημοτικότητα με τον Αλέξη Τσίπρα να παραμένει καταλληλότερος για πρωθυπουργός.  Η μέτρηση βγάζει οκτακομματική βουλή με τους ΑΝΕΛ να βρίσκονται εκτός.
Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ έχει πάρει κεφάλι με 24% και ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 23,4%. Τρίτο κόμμα είναι το ΚΚΕ με 5,2% και ακολουθούν: Χρυσή Αυγή με 5,1%, Ποτάμι με 4,8%, ΠΑΣΟΚ και Ενωση Κεντρώων με 4%, Λαϊκή Ενότητα με 3,4% και ΑΝΕΛ με 2%. Στο 11,3% η αδιευκρίνιστη ψήφος.
Την προηγούμενη εβδομάδα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis έδινε προβάδισμα μιας μονάδας στο ΣΥΡΙΖΑ. Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωνε 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%. Ακολουθούσε η Χρυσή Αυγή με 6,4%, το Ποτάμι με 5,1%, το ΚΚΕ με 4,5% και το ΠΑΣΟΚ με 4,1%





«Ισοπαλία» δείχνει το γκάλοπ της MRB

«Ισοπαλία» μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ δείχνει νέα δημοσκόπηση της εταιρίας MRB για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Star.
Ειδικότερα στην πρόθεση ψήφου, ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν ποσοστό 25,1%. Ακολουθούν Χρυσή Αυγή με 6%, ΠΑΣΟΚ με 5,2%, ΚΚΕ με 5%, Ποτάμι με 4,6%, Ένωση Κεντρώων με 3,9%, Λαϊκή Ενότητα με 3,6%. Ποσοστό 2,3% συγκεντρώνουν οι ΑΝΕΛ, ενώ στο 15,2% βρίσκεται η αδιευκρίνιστη ψήφος.

Στην εκτίμηση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνουν 29,6%, η Χρυσή Αυγή 7,1%, το ΠΑΣΟΚ 6,1%, το ΚΚΕ 5,9%, το Ποτάμι 5,4%, η Ένωση Κεντρώων 4,6%, η Λαϊκή Ενότητα 4,3% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2,7%.
Πρώτος στη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών εμφανίζεται ο Β. Μεϊμαράκης με 34,8%, ενώ ακολουθεί ο Α. Τσίπρας με 34,3%.

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ισοπαλία

Απόλυτη ισοπαλία δείχνει και η έρευνα του Πανεπιστημιου Μακεδονίας για την τηλεοραση του ΣΚΑΙ με τη ΝΔ να έχει καλύψει όμως μια διαφορά τριών μονάδων σε σχέση με την μέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας.
Συγκεκριμένα στην εκτιμησης πρόθεσης ψήφου ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ βρίσκονται στο 27%. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 6,5%, το ΚΚΕ με 6, το Ποτάμι με 5,5, το ΠΑΣΟΚ με 4,5, η Λαική Ενότητα με 4 και η Ενωση Κεντρώων επίσης με 4, ενώ εκτός βουλής είναι οι ΑΝΕΛ με 1,3%.
Ισοπαλία καταγράφεται και μεταξύ Τσίπρα- Μεϊμαράκη με 22,5% στη δημοφιλία
Φωτογραφία: SOOC

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου