Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Τα παράξενα της εκλογής νέου προέδρου της Βουλής – Ο Λεβέντης συγκίνησε τον Τσίπρα και η Κεφαλογιάννη που έκανε... αποκαλύψεις



- Το τετ α τετ του Αλέξη Τσίπρα με τον Βασίλη Λεβέντη και η συγκίνηση του πρωθυπουργού
- Ο Νίκος Βούτσης δεν... ψήφισε τον εαυτό του για γούρι!
- Το "σταμάτα να μιλάς" του Κοντονή στην Κωνσταντοπούλου και οι βουλευτές που είδαν τη Ζωή και έγιναν... "Λούηδες"!
- Ποιος δεν άφησε την Όλγα Κεφαλογιάννη να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας
- Πυρά Ξυδάκη κατά της Περιστέρη για την Αμφίπολη: Π...... οι ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα!
- Όλα όσα έγιναν στη Βουλή στο περιθώριο της εκλογής του Νίκου Βούτση

Κάθε διαδικασία στη Βουλή έχει τη δική της σημασία. Πόσω δε μάλλον η συνεδρίαση για την εκλογή του νέου προέδρου του Σώματος και η τελετή παράδοσης παραλαβής από την προκάτοχό του, που ναι μεν είχε ρεκόρ ψήφων αλλά πλέον όλοι... λακίζουν όταν τη δουν. Άλλη μια μέρα στη Βουλή με "πηγαδάκια" και ειδήσεις...
Αμέσως μόλις εξελέγη ο Νίκος Βούτσης με 181 ψήφους υπέρ, 113 λευκά και τρία άκυρα (κανείς δεν ξέρει πως το κατάφεραν αυτό όσοι το κατάφεραν), πήγε αμέσως στο γραφείο του προέδρου της Βουλής για να παραλάβει από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου. Την απερχόμενη πρόεδρο της Βουλής, που όταν εξελέγη τον περασμένο Ιανουάριο έκανε... ρεκόρ με 235 ψήφους. Αλλά μετά...


 
Η τελετή παράδοσης παραλαβής έγινε με αιχμές. Και από τις δυο πλευρές. Ήταν κάτι σαν... παράσταση για όσους βρίσκονταν στη Βουλή. Περίμεναν πως στο... "κύκνειο άσμα" της η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάτι θα έκανε. Έφυγαν λοιπόν όλοι από τον Ολομέλεια και έτρεξαν στην πλησιέστερη τηλεόραση. Συνωστίστηκαν μπροστά της, ανέβασαν και τη ζωή για να ακούσουν "τα καρφιά της Ζωής" όπως έλεγαν.

Κι αν η ομιλία της ήταν (χρονικά) σύντομη, από καρφιά ήταν γεμάτη. Όταν δε είπε στον Νίκο Βούτση πως θα παραμείνει αρωγός στις προσπάθειές του για οτιδήποτε δημοκρατικό ακούστηκε ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής να λέει: "Και ποιος σου ζήτησε βοήθεια εσένα κυρία μου. Το μόνο που μπορείς να προσφέρεις είναι να σταματήσεις επιτέλους να μιλάς. Έτσι θα ησυχάσουμε". Και όσοι άκουσαν τον υφυπουργό, του έδωσαν συγχαρητήρια...


Βέβαια, κανείς δεν θέλησε να συναντήσει δια ζώσης τη Ζωή Κωντσταντοπούλου. Όπως περιγράφουν βουλευτές όταν τελείωσε η τελετή παράδοσης παραλαβής και η Ζωή Κωνσταντοπούλου έφυγε από το γραφείο της, συνοδευόμενη από δυο άνδρες (είτε φρουροί ήταν είτε συνεργάτες) κατευθύνθηκε στο καφενείο της Βουλής. Εκείνη την ώρα, ο διάδρομος ήταν γεμάτος βουλευτές από εκείνους που συνωστίσθηκαν για να δουν την παράδοση. Αλλά όταν εμφανίστηκε η Ζωή άδειασε ως... δια μαγείας! Έβλεπε κανείς, περιγράφουν, βουλευτές να ανοίγουν πόρτες άσχετες και να μπαίνουν σε αυτά μόνο και μόνο για να μην συναντήσουν την τέως ΠτΒ.

Όταν ο Λεβέντης συνάντησε τον Τσίπρα και τον... συγκίνησε
 
Μαράζι φαίνεται πως το είχε ο Βασίλης Λεβέντης. Όχι να μπει στη Βουλή, αυτό το κατάφερε. Να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα ήθελε. Και για την ακρίβεια ήταν ο πρωθυπουργός εκείνος που κινήθηκε προς το μέρος του προέδρου της Ένωσης Κέντρου για να τον συναντήσει. Ήθελε να του μιλήσει.
"Δεν γνώριζα ότι ήσουν συνεργάτης του πατέρα μου, πολύ συγκινήθηκα όταν το διάβασα", του είπε ο πρωθυπουργός κάνοντας μαζί του μια θερμή χειραψία. Ο κ. Λεβέντης περιχαρής που είχε τετ α τετ με τον Αλέξη Τσίπρα του είπε ότι πράγματι εργάστηκε για ένα εξάμηνο με τον πατέρα του, για να αποκτήσει την απαιτούμενη εμπειρία, αλλά όταν του έγινε πρόταση αργότερα να τον ακολουθήσει στην Άρτα, αρνήθηκε.

Και από τη συγκίνηση στα... δύσκολα ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων. Όχι, τα δύσκολα δεν ήταν η... φανερή ψήφος στον Νίκο Βούτση (πριν τη ρίξει το ψηφοδέλτιο στην κάλπη, το έδειξε στον κ. Βούτση κάνοντας τον Πρόεδρο της Βουλής να κάνει λόγο κάτι για τη «συμμαχία των πολιτικών μηχανικών»), αλλά οι γκρίνιες στην κοινοβουλευτική του ομάδα. Ορισμένοι από τους βουλευτές του (ή μάλλον... όλοι), ναι, μεν έχουν υπογράψει χαρτί ότι θα είναι βουλευτές μόνον για έξη μήνες, αλλά τώρα που μπήκαν στη Βουλή και είδαν ακριβώς τι συμβαίνει, ζήτησαν να μην ισχύει αυτό το χαρτί και να πάρουν... παράταση κοινοβουλευτικού βίου. Ο κ. Λεβέντης (που δεν συνηθίζει να χαλάει χατίρια) τους υποσχέθηκε ότι θα εξετάσει το θέμα με τους νομικούς του και ίσως να τους δώσει θητεία αντί για έξι μήνες, ένα χρόνο (και βλέπουμε).

Οι αποκαλύψεις της Όλγας
 
Σε ένα από τα πολλά πηγαδάκια που δημιουργήθηκαν στο εντευκτήριο της Βουλής ήταν αυτό ανάμεσα στην (εντυπωσιακή και αυτή τη φορά) Όλγα Κεφαλογιάννη και άλλους 5-6 γαλάζιους βουλευτές. Οι οποίοι της εξέφραζαν τα.... "παράπονά" τους γιατί δεν είναι υποψήφια πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Και τι κρίμα που είναι, γιατί αν αποφάσιζε να "κατέβει" υποψήφια "θα τους είχες πάρει όλους τους υπόλοιπους παραμάσχαλα".

Και όπως διηγούνται βουλευτές που τη συνάντησαν, όταν τέθηκε το θέμα της υποψηφιότητάς της, η βουλευτής της ΝΔ έκανε τη μεγάλη αποκάλυψη: εκείνη ήθελε να είναι υποψήφια για την αρχηγία του κόμματος αλλά την... "έκοψε" ο Κώστας Καραμανλής. Ο πρώην πρωθυπουργός, όχι ο βουλευτής Σερρών... Βέβαια η είδηση αυτή δεν επιβεβαιώνεται από άλλους "γαλάζιους" βουλευτές.
 
Ο Άδωνις και ο... "κεντρώος" Βορίδης
 
Κάποτε τους έλεγαν ως και... Διόσκουρους, αλλά οι σχέσεις του Άδωνι Γεωργιάδη με τον Μάκη Βορίδη περνούν ξανά κρίση, όπως τότε που ο δεύτερος είχε γίνει υπουργός Υγείας στη θέση του πρώτου. Λέγεται πως οι δυο άνδρες δεν είχαν ανταλλάξει κουβέντα από την ημέρα που μέσω twitter ο Άδωνις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, καθώς ο κ. Βορίδης ενοχλήθηκε γιατί ενώ ο κ. Γεωργιάδης έλεγε πως δεν θα είναι υποψήφιος αν αποφασίσει ο Μάκης Βορίδης να είναι, πριν καν εκείνος εκδηλώσει τις προθέσεις του, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του ο Άδωνις.

Οι δυο άνδρες συναντήθηκαν στο περιστύλιο της Βουλής, με τον Μάκη Βορίδη να δίνει συγχαρητήρια στον Άδωνι για το θάρρος που έχει να θέσει υποψηφιότητα. Και αφού έδωσαν τα χέρια, ήρθε και το καρφί από πλευράς Γεωργιάδη. Είπε στον Βορίδη πως περιμένει τη στήριξή του "αν και τώρα εσύ προσχώρησες στους... Κεντρώους". Και δεν εννοούσε τους Κεντρώους της... Ένωσης του Βασίλη Λεβέντη αλλά εκείνους του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η υπόσχεση Τσίπρα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο
 
Οι «θρησκευόμενοι» βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σχολίαζαν ακόμη την σύντομη συνάντηση που είχε το Σάββατο το πρωί ο πρωθυπουργός με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Έλεγαν ότι άκουσαν τον κ. Τσίπρα να ζητεί συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο: "Όχι αυτή την εβδομάδα, επειδή θα έχω τις προγραμματικές δηλώσεις, αλλά την επομένη θα έρθω να τα πούμε και να τα λύσουμε όλα τα θέματα", φέρεται είπε ο κ. Τσίπρας στον Αρχιεπίσκοπο.

Ξυδάκης κατά Περιστέρη για την Αμφίπολη
 
Έξω από την Ολομέλεια της Βουλής, στο περιστύλιο δημιουργήθηκε ένα άλλο «πηγαδάκι» με τον Ν. Ξυδάκη με θέμα την... Αμφίπολη. Ο πρώην υπουργός Πολιτισμού και νυν αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε τις ανακοινώσεις για τον Ηφαιστίωνα ως π.... (χρησιμοποίησε την γνωστή ελληνική έκφραση απαξίωσης), λέγοντας μάλιστα ότι η Κατερίνα Περιστέρη κλήθηκε να διαχειριστεί μία ανακάλυψη πολύ μεγαλύτερη του βάρους της ως αρχαιολόγου: «Δεν είδα ποτέ καμιά δημοσίευσή της σε επιστημονικό περιοδικό», έλεγε.

Πηγή: vima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου