Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015

Όταν ο Κινέζος πρόεδρος αρνήθηκε στον Zuckerberg αίτημα για την αγέννητη κόρη του

 

Σε δίπνο στο Λευκό Οίκο


Ο Zuckerberg ζήτησε από τον Κινέζο Πρόεδρο να δώσει ένα τιμητικό κινεζικό όνομα στην αγέννητη κόρη που ο ίδιος και η σύζυγός Priscilla Chan περιμένουν

Ο Mark Zuckerberg μπορεί πριν ένα χρόνο να εντυπωσίασε τον Πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping μιλώντας του στην κινεζική γλώσσα, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον Κινέζο ηγέτη στο να αρνηθεί ένα αίτημα του ιδρυτή του Facebook.



Ειδικότερα, σε ένα δείπνο στο Λευκό Οίκο, που διοργανώθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα και την Πρώτη Κυρία, ο Zuckerberg πλησίασε τον Κινέζο Πρόεδρο για συζητήσει μαζί του ένα θέμα που αφορά στο αγέννητο παιδί του.

Στο δείπνο, στο οποίο παρευρέθηκαν και ο Tim Cook από την Apple αλλά και η Satya Nadella της Microsoft, ο Zuckerberg ζήτησε από τον Κινέζο Πρόεδρο να δώσει ένα τιμητικό κινεζικό όνομα στην αγέννητη κόρη που ο ίδιος και η σύζυγός Priscilla Chan περιμένουν.

Σύμφωνα με τον Ιndependent, ο Κινέζος Πρόεδρος είπε ότι το αίτημα απαιτεί «μεγάλη υπευθυνότητα» και αρνήθηκε, αν και ένας εκπρόσωπος του Zuckerberg δήλωσε πως η αντίδρασή του δεν ήταν σωστή.

Ο Zuckerberg θεωρούσε προσωπική πρόκληση να μάθει την κινεζική γλώσσα και μάλιστα είχε γράψει σχετικά στη σελίδα του στο Facebook: «Αυτή ήταν η πρώτη φορά που μίλησα με έναν παγκόσμιο ηγέτη εξ ολοκλήρου σε μια ξένη γλώσσα. Θεωρώ ότι αυτό ήταν ένας σημαντικός προσωπικός σταθμός».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου