Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου 2015

Πέθανε ο Μηνάς Χατζησάββας



Την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» άφησε ο ηθοποιός Μηνάς Χατζησάββας, ο οποίος νοσηλευόταν μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση του θανάτου του αγαπημένου ηθοποιού σε ηλικία 67 ετών. Ο Μηνάς Χατζησάββας άφησε την τελευταία του πνοή στις 20:29, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλευόταν από την περασμένη Δευτέρα, έχοντας υποστεί αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο.
Ο Μηνάς Χατζησάββας έχει κερδίσει τη θέση του στο καλλιτεχνικό στερέωμα με το υποκριτικό του ταλέντο τόσο στο σανίδι όσο και στη μικρή οθόνη.

Ποιος ήταν ο Μηνάς Χατζησάββας

Ο αγαπημένος ηθοποιός γεννήθηκε το 1948 στην Αθήνα και υπήρξε απόφοιτος της Δραματικής Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Ελεύθερου Θεάτρου. Έπαιξε σε πολλά θεατρικά έργα, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία του στον κινηματογράφο και την τηλεόραση.
Με το ψευδώνυμο «Πρόδρομος Σαββίδης» εξέδωσε τις συλλογές διηγημάτων: «Σπέρμα», «Η χαμένη» και «Δύο σταγόνες βροχή». Το 1995 τιμήθηκε με το βραβείο σεναρίου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ταινία του «Η ζωή ενάμιση χιλιάρικο».

Στο θέατρο έχει στο ενεργητικό του πολλούς και σημαντικούς ρόλους, ενώ είχε παίξει στην Επίδαυρο αρκετές φορές αποσπώντας πολύ καλές κριτικές.

Είχε παίξει σε αρκετές γνωστές και επιτυχημένες τηλεοπτικές σειρές που τον είχαν κάνει ευρέως γνωστό, ενώ δεκάδες ήταν και οι ρόλοι του στον κινηματογράφο.

Είχε παίξει στη δημοφιλή σειρά «Αναστασία», ενώ είχε πρωταγωνιστικούς ρόλους στη σειρά «Ανατομία ενός εγκλήματος».
Η τελευταία κινηματογραφική δουλειά είναι ο ρόλος του στην ταινία του Χριστόφορου Παπακαλιάτη, «Ένας άλλος κόσμος», στην οποία υποδύεται έναν ακροδεξιό, που μισεί τους πρόσφυγες.

Η φιλμογραφία του:
Όμορφες μέρες (1970)
Ιωάννης ο βίαιος (1973)
1922 (1978)
Ανατολική περιφέρεια (1979)
Ρεπό (1982)
Ο έρωτας του Οδυσσέα (1984)
Μια τόσο μακρυνή απουσία (1985)
Η άλλη όψη (1991)
Κλειστή στροφή (1991)
Η εποχή των δολοφόνων (1993)
Η ζωή ενάμισυ χιλιάρικο (1995)
Απόντες (1996)
Mirupafshim [Μιρουπάφσιμ] (1997)
... κι αύριο μέρα είναι (2001)
Ακροβάτες του κήπου (2001)
Μια μέρα τη νύχτα (2001)
Lilly’s story (2002)
Η τρίτη νύχτα (2002)
Ο βασιλιάς (2002)
Ωραία Ελένη (2004)
J.A.C.E. (2011)
Άδικος κόσμος (2011)
Απ' τα κόκαλα βγαλμένα (2011)
Miss Violence (2013)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου