Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αγρότες: Κλείνουν τα σύνορα με Τουρκία και Βουλγαρία - Κλειστά για 12 ώρες και σήμερα τα Τέμπη

 

 

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις - Δείτε πού υπάρχουν μπλόκα σε όλη την Ελλάδα και πότε κλείνουν οι δρόμοι

Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα παραμείνουν και σήμερα Τετάρτη κλειστά τα Τέμπη, καθώς οι αγρότες αυξάνουν σταδιακά τις πιέσεις τους προς την κυβέρνηση.


Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο κύριο Χρήστο Σιδηρόπουλο οι δρόμοι την Πέμπτη θα παραμείνουν ανοιχτοί, προκειμένου να συμμετάσχει μεγαλύτερο κοινό στα συλλαλητήρια όλης της χώρας. Οι αγρότες που βρίσκονται στα Τέμπη θα διαδηλώσουν με τα αγροτικά τους οχήματα στο κέντρο της Λάρισας.


Μέχρι και αυτή την ώρα το σύνθημα των αγροτών είναι: «Μετωπική σύγκρουση επ' αόριστον με την κυβέρνηση». 

Εν τω μεταξύ στις επτά σήμερα το απόγευμα αναμένεται η μεγάλη συνέλευση των συνδικαλιστών που βρίσκονται στα Τέμπη, καθώς και στην ευρύτερη περιοχή, προκειμένου να συζητήσουν για πιο δραστικά μέτρα σε ενδεχόμενη αρνητική στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση.

Επίσης, η συνέλευση αυτή αφορά την ενημέρωση του κόσμου για τα αιτήματα των αγροτών που έστειλαν στο Πρόεδρο της Βουλής.

Να θυμίσουμε ότι οι αγρότες περιμένουν απάντηση για καθορισμένο ραντεβού από την πλευρά της κυβέρνησης την Παρασκευή, για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους.

«Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε διάλογο με την κυβέρνηση, έχουμε προετοιμαστεί και σε νομικό επίπεδο, καθώς έχουμε προσλάβει τεχνικούς συμβούλους, με τους οποίους μπορεί όχι μόνο η ελληνική βουλή αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα να συζητήσουν μαζί τους, τόσο για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό, όσο και για άλλα σοβαρά θέματα τα οποία μπορούν να διευθετηθούν, για να γίνουμε κι εμείς μέλος της ευρωπαϊκής αγοράς». Ο κύριος Σιδηρόπουλος αναφέρει, μεταξύ άλλων,ότι οι αγρότες δεν έχουν λάβει ακόμη τις πληρωμές από τα ευρωπαϊκά προγράμματα του 2009, 2011, και 2013.

Στις 4 το μεσημέρι αναμένεται να πραγματοποιηθεί μεγάλη συνέλευση αγροτών στην Κατερίνη.

Για αύριο Πέμπτη, ημέρα γενικής απεργίας, υπάρχει η διάθεση και η Κοιλάδα να παραμείνει ανοιχτή προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι πολίτες θέλουν να μετακινηθούν για να μετάσχουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις, ωστόσο η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί σήμερα.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας ετοιμάζονται να δώσουν δυναμικό παρών στις απεργιακές εκδηλώσεις ενώ για την Κυριακή έχουν καλέσει εκ νέου εκπροσώπους των μπλόκων από όλη την Ελλάδα στην Νίκαια στις 12 το μεσημέρι, για αποτίμηση του μέχρι τώρα αγώνα και παραπέρα συντονισμό.

 Σε αποκλεισμό των ελληνοβουλγαρικών και ελληνοτουρκικών συνόρων στο σύνολό τους, προχωρούν οι αγρότες του Έβρου.

Στις Μικροθήβες ο δρόμος θα παραμείνει κλειστός από τις 12 το μεσημέρι έως τις 6 το απόγευμα.

Στην Μελούνα Ελασσόνας ο δρόμος στο ύψος του αγροτικού μπλόκου παραμένει κλειστός από τις 4 μέχρι τις 7 το απόγευμα, όπως και την Πέμπτη.

Από τις 12 έως τις 3 το μεσημέρι κλειστή θα είναι η εθνική οδός Τρικάλων-Καρδίτσας. Στις 11 το πρωί θα κλείσει και πάλι η Εθνική οδός στο Κάστρο Βοιωτίας έως τις 5 το απόγευμα, ενώ τη σκυτάλη στη συνέχεια θα δώσουν σε συναδέλφους τους στη Θήβα όπου θα αποκλειστεί η Εθνική μέχρι 10 το βράδυ. Την ίδια ώρα θα κλείσει και η παλιά εθνική οδός Λαμίας- Αθηνών στα όρια της Φθιώτιδας με την Βοιωτία. Ο δρόμος Λαμίας-Δομοκού θα κλείσει 12-2 το μεσημέρι.

Στον κόμβο του Λούρου στην Πρέβεζα, ο δρόμος παραμένει κλειστός από τις 12 έως τις 2 μετά το μεσημέρι και από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Από τις 7 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ, αγρότες της Αιγιαλείας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου. Επίσης, αγρότες της δυτικής Αχαΐας θα κλείσουν την εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος του κόμβου της Κάτω Αχαΐας, από τις 6:00 το απόγευμα έως τις 9:00 το βράδυ.

Στην Ηλεία οι αγρότες που βρίσκονται στα μπλόκα της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου και συγκεκριμένα στους κόμβους Κουρτεσίου και Μαραθιά αναμένεται να κλείσουν την εθνική οδό από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι και από τις 19:00 μέχρι και τις 21:00.

Στον κόμβο του Αγίου Γεωργίου στον Πύργο οι δρόμοι θα παραμείνουν κλειστοί από τις 12 το πρωί έως και τις 14:00 το μεσημέρι και από τις 7 μέχρι και τις 9 το βράδυ.

Από τις 10:00 το πρωί έως τις 12:00 τα μεσάνυχτα αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος του κόμβου του Κεφαλόβρυσου. Επίσης, τρίωροι αποκλεισμοί από τις 12:00 το μεσημέρι έως τις 3:00 μετά το μεσημέρι αναμένεται να γίνουν στο ύψος του κόμβου του Αγίου Νικολάου, στην Βόνιτσα και στον κόμβο του Ξηροπήγαδου, στην περιμετρική της Ναυπάκτου.

Ακόμη, από τις 6:00 το απόγευμα μέχρι τις 9:00 το βράδυ, αναμένεται να κλείσει η εθνική οδός Αντιρρίου – Ιωαννίνων, στο ύψος της γέφυρας του ποταμού Ευήνου. Μια εβδομάδα παραμένει κλειστή η εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος των διοδίων του Ισθμού από τους αγρότες που διαμαρτύρονται για το ασφαλιστικό και την φορολόγηση τους. Οι αγρότες του Ισθμού παράλληλα κλείνουν και την παλαιά εθνική οδό στο Καλαμάκι τις ώρες 11.00 με 11.30, 16.00 με 16.30 και 20.00 με 20.30 καθημερινά, ενώ δεν επιτρέπουν να περάσουν στην Αττική αγροτικά και φορτηγά αυτοκίνητα με αγροτικά προϊόντα.

Με δύο μπλόκα στον κόμβο Κλαδισού στη δυτική είσοδο της πόλης ο οποίος παραμένει κλειστός όλη την ημέρα και στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια, όπου οι συγκεντρωμένοι προχωρούν σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της εθνικής οδού Χανίων- Ρεθύμνου συνεχίζονται στα Χανιά οι αγροτικές κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό. Οι αγρότες που βρίσκονται και στα δύο μπλόκα θα παραμείνουν στις θέσεις τους με τους αγρότες από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια να κάνουν γνωστό ότι ο αποκλεισμός της εθνικής οδού θα είναι μεγαλύτερης διάρκειας.

Με κλείσιμο της Εθνικής οδού στο ύψος του Ατσιπόπουλου, στον κεντρικό κόμβο του Ρεθύμνου επί της Εθνικής οδού, συνεχίστηκαν και χθες οι κινητοποιήσεις των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού. Με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα η εθνική έκλεισε από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ. Για σήμερα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου Γιώργος Βενετάκης, έχει αποφασισθεί να κλείσει η Εθνική οδός από τις 12 το μεσημέρι και για μία ώρα, ενώ το απόγευμα οι αγρότες θα κλείσουν εκ νέου τη διέλευση των οχημάτων από τις 8 έως και τις 9 το βράδυ.

Στον νομό του Κιλκίς, στα τελωνεία των Ευζώνων και στη Δοϊράνη, γίνονται αποκλεισμοί 12:00-14:00 και 19:00-21:00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12:00-15:00 το μεσημέρι και 19:00-21:00 το βράδυ στο δεύτερο. Στον νομό Πέλλας, τα μπλόκα σε Έδεσσα και Αμύνταιο προχωρούν σε αποκλεισμούς 12:00-13:00 το πρωί και 19:00-21:00 το βράδυ, ενώ σε Μελίσσι, Μαυροβούνι, Μεσημέρι και Αλυσίδα ‘Αρνισσας θα κλείσουν 17:30-20:30 το βράδυ.

Στον κόμβο της Κουλούρας, στην Ημαθία, οι συμμετέχοντες κλείνουν καθημερινά συμβολικά μία ώρα το οδόστρωμα 16:00-17:00. Κλείνουν συμβολικά το οδόστρωμα 4 με 5 στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, ενώ στο αντίθετο ρεύμα από Θεσσαλονίκη προς Βέροια η εθνική οδός παραμένει κλειστή επ΄ αόριστον.

Στο μπλόκο Νησελίου επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας, αποφασίστηκε ο επ΄ αόριστον αποκλεισμός του ρεύματος προς Βέροια. Στον νομό Θεσσαλονίκης, έχουν στηθεί μπλόκα, στο Δερβένι, στην αερογέφυρα Θέρμης επί της Μουδανίων(κλείνουν τρεις λωρίδες και προς Χαλκιδική και από τον γειτονικό Νομό και αφήνουν τη μία από 16:00-18:00).

Το πρόγραμμα κλεισίματος στα μπλόκα της Δυτικής Μακεδονίας είναι: τελωνείο Κρυσταλλοπηγής στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία και Νίκης με τα Σκόπια 12:00-14:00 και 19:00-21:00 αντίστοιχα και τα άλλα έχουν ως εξής: Γρεβενά πρώτη έξοδος προς την Εγνατία οδό προς τα Ιωάννινα 12:00-14:00 το μεσημέρι και 17:30-20:30, Νεάπολης Τσοτυλίου (12:00-18:00), στο ‘Αργος Ορεστικού κάθετα στην Εγνατία στο δρόμο προς Καστοριά 12:00-13:30 και 16:30-18:30 και Αγία Κυριακή και Δεσκάτη ελεύθερα, ενώ στα διόδια Πολυμύλου Κοζάνης ισχύει αποκλεισμός 12:00-13:00.Δυτική Μακεδονία

Ηδη χθες οι αγρότες απέκλεισαν το τελωνείο της Νυμφαίας στην ευρύτερη περιοχή της Κομοτηνής το οποίο θα υπολειτουργήσει και σήμερα.

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στην πόλη της Ζακύνθου, έχουν δημιουργήσει τα μπλόκα των αγροτών στις εισόδους της πόλης. Εκτός από την περιοχή της Λούμπας, όπου τα τρακτέρ κλείνουν το δρόμο ανά τακτά χρονικά διαστήματα, νέο μπλόκο στήθηκε από σήμερα στη γέφυρα του Αγίου Γερασίμου. Να επισημανθεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος οδηγεί στο λιμάνι της Ζακύνθου και όταν κλείνει, τα μεγάλα οχήματα όπως (φορτηγά και λεωφορεία) δεν μπορούν να προσεγγίσουν το λιμάνι. Στην Κεφαλονιά συνεχίζεται ο αποκλεισμός του κόμβου στην είσοδο του Αργοστολίου .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου