Πέμπτη 24 Μαρτίου 2016

Καιρός: Με κρύο και χιόνια το τριήμερο της 25ης Μαρτίου



Η πρόγνωση του καιρού για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).
Βροχές, καταιγίδες, πτώση της θερμοκρασίας, ισχυροί άνεμοι μέχρι και χιόνια στα ορεινά προβλέπει η ΕΜΥ για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.

AdTech Ad
Μπορεί αρκετοί να περίμεναν το τριήμερο της 25ης Μαρτίου για να βρεθούν κοντά στη φύση και να χαρούν τον καλό καιρό ωστόσο αυτή τη φορά δεν τους έκανε τη χάρη..
Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, την Παρασκευή (25/3/2016) ανήμερα της Εθνικής Επετείου βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά και την ανατολική νησιώτικη χώρα που θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ο καιρός θα παρουσιάσει βαθμιαία βελτίωση από τα δυτικά της χώρας.
Οι βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν σταδιακά στα πελάγη με την έντασή τους να φτάνει έως και τα 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να σημειώνει μικρή πτώση.
Στην Αττική λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν που βαθμιαία θα αυξηθούν με αποτέλεσμα να σημειωθούν τοπικές βροχές και από το μεσημέρι και μετά σποραδικές καταιγίδες. Ο καιρός θα βελτιωθεί από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί και σταδιακά βόρειοι 4 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου.
Παροδικά αυξημένες νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Θεσσαλονίκη με τοπικές βροχές να σημειώνονται κυρίως στα ανατολικά του νομού όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 11 και 14 βαθμούς κελσίου.
Αναλυτική πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στην κεντρική Μακεδονία 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατή τόπους ισχυρές στα ηπειρωτικά. Χιόνια στα ορεινά. Βελτίωση από το απόγευμα.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και σταδιακά από τα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 17 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στις Κυκλάδες όπου θα είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ.
Άνεμοι: νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους με την ιδία ένταση.
Θερμοκρασία: από 14 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές από το απόγευμα.
Άνεμοι: στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση και από το βράδυ βορειοδυτικοί.
Θερμοκρασία: από 15 έως 19 βαθμούς κελσίου.
Ο καιρός το Σάββατο (26/3/2016)
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα που γρήγορα θα βελτιωθούν. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις θα αναπτυχθούν που σταδιακά από το απόγευμα και από τα δυτικά θα αυξηθούν με αποτέλεσμα τη νύχτα στα βορειοδυτικά να σημειωθούν τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους τις πρωινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα 6 μποφόρ με την θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα.
Ο καιρός την Κυριακή (27/3/2016)
Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά στα δυτικά της χώρας που βαθμιαία θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιόνια θα πέσουν στα βορειοδυτικά ορεινά της χώρας. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στα πελάγη 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου