Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Κυβέρνηση» στην κυβέρνηση για την Προσφυγική και Μεταναστευτική Πολιτική αποφάσισε το Μαξίμου

 

 

ΜΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ FAST TRACK ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΝΕΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΕ - ΤΟΥΡΚΙΑΣ - ΣΕ ΡΟΛΟ ΥΠΕΡ... ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ

Για την σύστασή του έχει ήδη σταλεί πράξη υπουργικού συμβουλίου. Στο νέο αυτό πανίσχυρο κυβερνητικό σχήμα (με συνταγή ΚΥΣΟΙΠ)  που έχει ως έναν και μοναδικό σκοπό την υλοποίηση της συμφωνίας που προέκυψε από τη Σύνοδο Κορυφής, θα προεδρεύει και θα αποφασίζει για όλα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου θα είναι:
AdTech Ad
-Ο συντονισμός της διαλειτουργικότητας των συναρμόδιων πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, φορέων και υπηρεσιών.
-Η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εφαρμογή της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής της Χώρας, στο πλαίσιο του εθνικού, ενωσιακού και διεθνούς δικαίου.
-Η λήψη των απαραίτητων μέτρων για την εφαρμογή της κυβερνητικής προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής περιλαμβανομένης της νομοθετικής πρωτοβουλίας των υπουργείων καθώς
-Η παρακολούθηση και ο συντονισμός της εφαρμογής των αποφάσεών του, των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου και των λοιπών συλλογικών κυβερνητικών οργάνων.
Το Κυβερνητικό Συμβούλιο θα αποφασίζει για τη συγκρότηση επιχειρησιακών και επιτελικών ομάδων, για την εφαρμογή και υλοποίηση της προσφυγικής και μεταναστευτικής πολιτικής.

Ποιοι θα μετέχουν σε αυτό:

Πρόεδρος: Αλέξης Τσίπρας.

Μέλη: ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο Υπουργός Επικρατείας (αρμόδιος για το Συντονισμό του κυβερνητικού έργου), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής), ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών (αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Δημοσιονομικής Πολιτικής) και ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού (αρμόδιος για τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς).
Στο Κυβερνητικό Συμβούλιο Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής θα μετέχουν, χωρίς όμως δικαίωμα ψήφου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης, και όσα άλλα μέλη της Κυβέρνησης ή Υφυπουργοί καλούνται κάθε φορά από τον Πρωθυπουργό. Μπορεί, επίσης, να καλούνται για παροχή γνώμης στελέχη της δημόσιας διοίκησης.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα επίσημη ενημέρωση, θα συνεδριάζει κάθε φορά που θα το συγκαλεί ο Πρωθυπουργός. Τέλος, η γραμματειακή υποστήριξη του Κυβερνητικού Συμβουλίου για την Προσφυγική και Μεταναστευτική πολιτική, θα παρέχεται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου