Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Ειδομένη: Πρόσφυγες προσπάθησαν να αυτοπυρποληθούν

 

 

Σήμερα το πρωί

Δύο πρόσφυγες στην Ειδομένη, σήμερα το πρωί, περιέλουσαν τα ρούχα τους με βενζίνη και επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν, διαμαρτυρόμενοι με αυτό τον τρόπο για τις άθλιες συνθήκες και την εξαθλίωση που βιώνουν. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν σε δημοσιογράφους πως οι δύο άνδρες θα καίγονταν ζωντανοί εάν δεν παρενέβαιναν αμέσως άλλοι πρόσφυγες σβήνοντας τη φωτιά. Ωστόσο, η ενέργειά τους πυροδότησε ένταση στους συγκεντρωμένους που άρχισαν να διαδηλώνουν φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ανοίγματος των συνόρων. 


Καθιστική διαμαρτυρία πάνω στις γραμμές του τρένου 

Εν τω μεταξύ, περίπου 50 άτομα παραμένουν, από χθες το μεσημέρι, πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές στον καταυλισμό της Ειδομένης, στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας- ΠΓΔΜ, διαμαρτυρόμενοι επειδή τα σύνορα παραμένουν κλειστά.

Το συγκεντρωμένο πλήθος είναι πρόσφυγες και μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων και ηλικιών, που πραγματοποιούν την κατάληψη της γραμμής και δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν ώσπου να ανοίξουν, όπως λένε, τα σύνορα.

Αργά χθες το βράδυ ένα άτομο περιλούστηκε με εύφλεκτο -όπως λένε οι μαρτυρίες- υλικό, αλλά τον απομάκρυναν οι πιο ψύχραιμοι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου