Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Παντελής Παντελίδης: Συγκίνηση και πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο του γνωστού τραγουδιστή - Φωτογραφίες και video



Στη θλίψη παραμένει βυθισμένη η οικογένεια του Παντελή Παντελίδη. Σχεδόν 40 μέρες μετά το μοιραίο τροχαίο που του στοίχισε τη ζωή, η οικογένεια του και άνθρωποι από το φιλικό του περιβάλλον βρέθηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα στη Νέα Ιωνία για το μνημόσυνό του. Κοντά τους και απλός κόσμος που γνώρισε και αγάπησε τον Παντελή μέσα από τα τραγούδια του.


Βουρκωμένη στο νεκροταφείο η μητέρα του Παντελή Παντελίδη. Την κρατούσαν πριν φθάσει στο μνήμα του Παντελή... Μεγάλη συγκίνηση και από όσους πήγαν στο Κοιμητήριο της Μεταμόρφωσης...





Ράκος η μητέρα του Παντελή


Με το κεφάλι κατεβασμένο η Αμαρυλλίς

Λίγο νωρίτερα υποβασταζόμενη βρέθηκε στην εκκλησία... Συντετριμμένος και ο πατέρας του άτυχου τραγουδιστή... (δες το συγκινητικό της μήνυμα)












Με ένα λουλούδι στο χέρι στο μνήμα του Παντελή...














Ακούστηκαν τραγούδια του στο μνήμα του...



Τα μηνύματα αγάπης από τους φίλους και τους θαυμαστές του Παντελή





Μετά τη λειτουργία, όλοι έφυγαν για τον τάφο του Παντελή στο νεκροταφείο της Μεταμόρφωσης, που έχει πλημμυρίσει από λουλούδια, πανό και κεριά στη μνήμη του αγαπημένου τραγουδιστή.















Λίγο νωρίτερα συγκλόνισε το μήνυμα της μητέρας για τη δράση και το φιλανθρωπικό έργο του γιου της. Μέσα από τα λόγια του ιερά στο μνημόσυνο ακούστηκαν όλα όσα ήθελε να μοιραστεί με τους φίλους και τα αγαπημένα πρόσωπα του γιου της, η μητέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή...




Συντετριμμένος ο Γιώργος Βασιλείου




Χάρης Σιανίδης

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν οι ετοιμασίες για το μνημόσυνο.  Ανάμεσά σε αυτούς που βρέθηκαν στην εκκλησία είναι ο καλός συνεργάτης και κολλήτός του Χάρης Λεμπιδάκης, η Αμαρυλλίς, ο Χάρης Σιανίδης και πλήθος φίλων και αγαπημένων προσώπων...


Χάρης Λεμπιδάκης


Η Αμαρυλλίς ήταν από τους πρώτους που έφθασε στην εκκλησία




Πλήθος κόσμου στο μνημόσυνο





Εξάλλου, οι θαυμαστές και οι φίλοι του δεν τον ξεχνούν λεπτό... Πολύς κόσμος περνά καθημερινά από το νεκροταφείο να αφήσει ένα λουλούδι, ενώ μηνύματα αγάπης έχουν γεμίσει τους τοίχους του κτιρίου και στα social media, η αγάπη του κόσμου έχει μετατραπεί σε “τσουνάμι”...



Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα στη μνήμη του Παντελή

Μια μέρα, πριν το μνημόσυνο πολύς κόσμος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αδελφού του Παντελή Παντελίδη και στις 7 το απόγευμα έβαλαν δυνατά στα ηχεία να παίζει το τραγούδι του Παντελή. Στη Βουλιαγμένη, στο σημείο του τραγικού τροχαίου, οι φίλοι του Παντελή, συγκεντρώθηκαν, άναψαν καπνογόνα και με δάκρυα στα μάτια τραγούδησαν "Πίνω από κει ψηλά για σένα" προς τιμή του "Παντέλου" τους.

ΔΕΣ ΕΔΩ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ



Ακόμη κόσμος συγκεντρώθηκε και έξω από το σπίτι της οικογένειας, αλλά και το μαγαζί ΠΡΟΠΟ του πατέρα του αδικοχαμένου τραγουδιστή. Όλοι οι φίλοι του μάλιστα, φορούσαν μαύρες μπλούζες με το όνομα του Παντελή και την ημερομηνία του θανάτου του.





Την ίδια στιγμή και τα προφίλ του αδελφού του Τριαντάφυλλου, γέμισαν με βίντεο από θαυμαστές του Παντελή σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν πράξη την επιθυμία του αδελφού του να παίξουν δυνατά το τραγούδι του... στη μνήμη του!

Το ευχαριστώ του αδελφού του Παντελή Παντελίδη, Τριαντάφυλλου

Oι θαυμαστές του Παντελή Παντελίδη όχι μόνο δεν τον ξέχασαν, σχεδόν 40 ημέρες μετά τον ξαφνικό θάνατό του, αλλά ανταποκρίθηκαν με αγάπη και ... πάθος στο κάλεσμα του αδελφού του Τριαντάφυλλου και έπαιξαν δυνατά τα τραγούδια του. Αυτή η συμβολική κίνηση συγκίνησε την οικογένεια του τραγουδιστή.



Έτσι, αργά το βράδυ του Σαββάτου ο Τριαντάφυλλος Παντελίδης, ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν σε αυτό το ιδιαίτερο μνημόσυνο για τον αδελφό του γράφοντας: “Πραγματικά σας ευχαριστώ όλους μέσα από τα βάθη της καρδιάς μου. Αυτό που έγινε σήμερα δεν έχει προηγούμενο. Όλη η γη σήμερα έπαιζε Παντέλο! Μόνο περηφάνια για εσένα αδελφέ μου”.

Το μοιραίο τροχαίο

Ο Παντελής Παντελίδης άφησε την τελευταία το πνοή στις 18 Φλεβάρη σε ηλικία 32 χρόνων. Μια μέρα πριν την πρεμιέρα του στο Teatro με την Δέσποινα Βανδή και τον Κώστα Μαρτάκη, ο γνωστός τραγουδιστής καθώς επέστρεφε από βραδινή του έξοδο σκοτώθηκε σε τροχαίο. Το νήμα της ζωής του κόπηκε στις 8 και μισή το πρωί εκείνης της Πέμπτης του Φλεβάρη. Μαζί του στο μοιραίο τζιπ ήταν δυο φίλες του η 30χρον η Μίνα Αρναούτη που νοσηλεύεται (μετά από πολλαπλά χειρουργεία) ακόμη στο νοσοκομείο και η 21χρονη Φρόσω, που ευτυχώς δεν τραυματίστηκε σοβαρά...



Νέα μήνυση ετοιμάζει η οικογένεια

Και μπορεί να έχει περάσει σχεδόν 1,5 μήνας από το αναπάντεχο χαμό του τραγουδιστή, η οικογένεια όμως αναζητά ακόμη απαντήσεις για το μοιραίο τροχαίο. Οι γονείς του περιμένουν τη δεύτερη έκθεση του πραγματογνώμονα, τις τοξικολογικές εξετάσεις του Παντελή Παντελίδη και ετοιμάζονται για νέα μήνυση. Όπως αναφέρει το Πρώτο Θέμα, η οικογένεια του άτυχου τραγουδιστή επιρρίπτει ευθύνες στο Δήμο Ελληνικού και τον κατασκευαστή - συντηρητή του μοιραίου στηθαίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δεύτερη έκθεση του πραγματογνώμονα θα υποστηρίζει ότι ο άτυχος τραγουδιστής δεν ήταν ο οδηγός του οχήματος βασιζόμενη στα ευρήματα της πραγματογνωμοσύνης, όπως την απόσταση των 9 πόντων μπροστά της θέσης του οδηγού από αυτή του συνοδηγού.



Ταυτόχρονα, ο πραγματογνώμονας μηχανολόγος μηχανικός Αναστάσιος Δέδες, στις 60 σελίδες του πορίσματος, αναφέρεται εκτενώς στην κατάσταση του δρόμου, αλλά και στο μοιραίο στηθαίο και τους ορθοστάτες του κιγκλιδώματος – τόσο αναφορικά με την κατασκευή, όσο και με την συντήρησή τους. Όπως αναφέρει στην έκθεσή του, αν το στηθαίο είχε τις κατάλληλες διαστάσεις και αν το κιγκλίδωμα είχε συντηρηθεί κατάλληλα “δεν θα είχε επέλθει κατά την εκτίμησή του το αποτέλεσμα”.

Η Φρόσω Κυριάκου έσπασε τη σιωπή της

Την ίδια στιγμή η 21χρονη Φρόσω Κυριάκου σπάει τη σιωπή της και αποκαλύπτει στη Real πως ο Παντελής οδηγούσε το τζιπ την ημέρα του τροχαίου.

Συγκεκριμένα στη δήλωση αναφέρεται:

"Σχετικά με το τροχαίο ατύχημα που συνέβη τη 18.02.2016, η συνεπιβάτις του αυτοκινήτου που οδηγούσε ο γνωστός τραγουδιστής Παντελής Παντελίδης, Φρόσω Κυριάκου, καθώς και η οικογένειά της αναφέρουν τα εξής: Η κα Φρόσω Κυριάκου παραμένει νοσηλευόμενη στην οικία της, έχοντας υποστεί σοβαρό τραυματισμό και ισχυρότατη μετατραυματική διαταραχή. Ως προς τα σωματικά τραύματα, παρακολουθείται από τους θεράποντες ιατρούς της και ακολουθεί ειδική αγωγή για τη σταδιακή αποκατάσταση της υγείας της. Ο χρόνος περάτωσης της εν λόγω αποκατάστασης παραμένει, προς τ παρόν, άγνωστος. Επιπροσθέτως, παρακολουθείται από ειδικούς, ψυχολόγο και ψυχίατρο, προκειμένου να καταφέρει να αντιμετωπίσει τον ισχυρότατο ψυχικό κλονισμό, το σοκ και το πένθος, από τα οποία διακατέχεται, συνέπεια του ως άνω βίαιου ατυχήματος με τις γνωστές σε όλους τραγικές συνέπειες".

Σε άλλο σημείο στην δήλωση αναφέρονται τα εξής:

"Τα σενάρια που αναπαράγονται καθημερινά αναφορικά με τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, μόνο ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν, καθώς δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η αποσπασματική και μεροληπτική εκτίμηση δήθεν στοιχείων του προανακριτικού υλικού, η άμεση ή έμμεση αναφορά σε “ενδείξεις” και “αποδείξεις” και η αναπαραγωγή εκτιμήσεων, από εξωγενείς της διαδικασίας παράγοντες, δεν συμβάλλουν πουθενά. Καλό θα ήταν, μετά από ένα τόσο σοβαρό τροχαίο ατύχημα, το οποίο είχε ως τραγικό απολογισμό τον θανάσιμο τραυματισμό του Παντελή Παντελίδη και τον τραυματισμό των συνεπιβατών, Φρόσως Κυριακού και Μυρσίνης Αρναούτη, να αναλογιστεί ο καθένας τη σοβαρότητα της κατάστασης και να σταματήσουν οι δημόσιες τοποθετήσεις, με τις οποίες αναπαράγονται αναλήθειες και δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις. Άλλωστε, πλέον των αποδεικτικών στοιχείων, των μαρτύρων και των επιστημονικών δεδομένων και πορισμάτων που θα προκύψουν κατά την πορεία της προανάκρισης, τα διδάγματα της κοινής πείρας, η κοινή λογική, κυρίως δε η μία και μόνη αλήθεια, δεν αφήνουν περιθώριο για οποιαδήποτε αμφιβολία σχετικά με το “θέμα” που έχει εσχάτως ανακινηθεί".

Φωτογραφίες: Πέτρος Χόντος, TLIFE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου