Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Πολιτικό σωσίβιο στην Ευρώπη αναζητά ο Τσίπρας



Παρακαλάει τους εταίρους να μην επιβάλουν άλλα μέτρα - Ξέρει ότι τα «κουκιά» δεν θα βγουν και η κυβέρνηση θα καταρρεύσει.

Μπορεί ο Έλληνας πρωθυπουργός να εμφανίζεται αισιόδοξος ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει – βασιζόμενος στα στοιχεία της Eurostat – ωστόσο όλοι γνωρίζουν πως τα πράγματα στην Ελλάδα πάνε από το κακό στο χειρότερο.

AdTech Ad
Με τα βάρβαρα και αντιλαϊκά μέτρα που έχουν επιβληθεί ήταν δεδομένο πως κάποιοι δείχτες θα βελτιώνονταν. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ελληνική οικονομία βαδίζει σε καλό δρόμο ή πως ο ελληνικός λαός περνάει ημέρες ευημερίας.

Κάθε άλλο... Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους δείχτες της οικονομίας την ώρα που ο ελληνικός λαός έχει φτωχοποιηθεί και οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.
Θα περίμενε κανείς, μετά από 6 χρόνια λιτότητας και με τη συνταγή των δανειστών να έχει αποτύχει παταγωδώς, να διαφοροποιηθεί το σχέδιο για τη χώρα μας, να μπει φρένο στα σκληρά μέτρα και να βρεθούν άλλοι τρόποι για να ανακάμψει ο... ασθενής. Αντιθέτως, οι δανειστές ζητούν επιπλέον μέτρα ή για να το πούμε πιο λαϊκά, το «αίμα» των Ελλήνων.

Ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του τόνισε πως δεν χρειάζονται νέα μέτρα και ότι αυτό που απαιτείται είναι να ξεκινήσει επιτέλους η συζήτηση για την ελάφρυνση του χρέους.
Το ίδιος ζήτησε και στις τηλεφωνικές επαφές που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών και Δημοσιονομικών Υποθέσεων, Πιέρ Μοσκοβισί, και τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας, Φρανσουά Ολάντ.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση διαμηνύει ότι έχει ήδη κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές για την αξιολόγηση, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συνεχίζει να αναζητά συμμαχίες σε πολιτικό επίπεδο στην Ευρώπη.

Είναι προφανές πως φοβάται ότι οι θεσμοί θα επιμείνουν σε επιπλέον μέτρα μέτρα, τα οποία γνωρίζει καλά ότι δεν πρόκειται να περάσουν από τη Βουλή. Πολλοί μάλιστα από τους κυβερνητικούς βουλευτές έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να ψηφίσουν νέο πακέτο σκληρών μέτρων.
Το... μασάζ από το Μαξίμου έχει ήδη ξεκινήσει, αν και πολλοί από τους βουλευτές επισημαίνουν ότι αν ψηφιστούν αυτά τα μέτρα δεν θα μπορούν να πάνε στις εκλογικές τους περιφέρειες.
Τις επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει τις επαφές με τους Ευρωπαίους ηγέτες, στους οποίους επισημαίνει πως υπάρχει ο κίνδυνος να πέσει η κυβέρνησή του και να επανέλθει η πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα.

Το πόσο επηρεάζει τους δανειστές αυτό το επιχείρημα δεν το γνωρίζουμε. Αλλά αν ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν και στην τύχη των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα πάρουμε την απάντησή μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου