Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Τέλος εποχής για την πορνεία στη Γαλλία



Ένας νόμος που συζητήθηκε πολύ στο παρελθόν, αλλά θα συζητηθεί πολύ και στο μέλλον, ψηφίστηκε στη Γαλλία. Η Εθνοσυνέλευση έχει θεσπίσει νομοθεσία κατά της πορνείας και της μαστροπείας, καθιστώντας τα παράνομες δραστηριότητες.


Συγκεκριμένα, όποιος επιζητήσει πληρωμένο σεξ, θα αντιμετωπίσει πρόστιμο 1.500 ευρώ, την πρώτη φορά που θα πιαστεί επ’ αυτοφώρω, ενώ οι κατ’ εξακολούθηση παραβάτες θα αντιμετωπίζουν μέχρι και ποινή 3.750 ευρώ. Ωστόσο, έκτος από χρηματικό πρόστιμο, θα πρέπει να παρακολουθήσουν και μαθήματα εκπαίδευσης για τις επιβλαβείς συνέπειες του εμπορικού σεξ.
Εκτιμάται ότι στην Γαλλία ο αριθμός των εκδιδόμενων ατόμων, κυμαίνεται από 20.000 έως 40.000. Το 90% αυτών αποτελούν θύματα κυκλωμάτων διακινητών από την Νιγηρία, την Κίνα και την Ρουμανία. Οι αλλοδαποί εργαζόμενοι θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση έξι μηνών και θα τους δοθεί και κάποια οικία, για να μπορέσουν σταδιακά να φύγουν από το χώρο και να ενταχτούν στην κοινωνία, ενώ δεν θα διώκονται ούτε θα φυλακίζονται από το κράτος.
Ωστόσο, τα σωματεία των ιεροδούλων και κάποιοι ακτιβιστές διαμαρτυρήθηκαν ότι αυτός ο νόμος θα φοβίσει τους πελάτες τους, η δουλειά θα πέσει και έτσι τα κορίτσια θα βγουν στην παρανομία, με ότι κινδύνους αυτό συνεπάγεται.

France makes paying for sex illegal
By Holly Yan, CNN

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου