Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

Ομπάμα σε Μέρκελ: Η Ελλάδα χρειάζεται ανάπτυξη και ελάφρυνση χρέους

 

 

ΝΑ ΤΑ ΒΡΟΥΝ ΔΝΤ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΕΤΡΕΨΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ

Να μπει η Ελλάδα σε τροχιά ανάπτυξης παρότρυνε ο Μπαράκ Ομπάμα κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μερκελ στη Γερμανία.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν διεθνή πρακτορεία, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, σημείωσε ότι αναμένει την εξεύρεση τρόπου να συνεργαστεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρώπη για να μπορέσει η Ελλάδα να επιστρέψει σε βιώσιμη τροχιά, εντός ευρωζώνης. 
AdTech Ad
Επίσης φέρεται να της είπε ότι η Ελλάδα χρειάζεται ελάφρυνση του χρέους της (κάτι το οποίο το Βερολίνο προς το παρόν επιμένει να μη θέτει στο τραπέζι.)
«Η ανάπτυξη της Ελλάδας είναι κρίσιμης σημασίας τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την παγκόσμια οικονομία», είπε ο κ. Ομπάμα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, συνάντηση των δυο ηγετών στη Γερμανία ήταν πολύ θερμή.
«Είναι η σημαντικότερη σχέση, η σημαντικότερη φιλία που είχα κατά τη διάρκεια της θητείας μου», τόνισε μεταξύ άλλων ο αμερικανός πρόεδρος κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Γερμανία με αφορμή τα εγκαίνια της διεθνούς βιομηχανικής έκθεσης του Ανοβέρου. Από το βήμα της έκθεσης ο Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε ότι η Άγκελα Μέρκελ βρίσκεται στη σωστή πλευρά της Ιστορίας, λέγοντας ότι τον χαροποιεί η προοπτική να διατηρήσει η γερμανίδα καγκελάριος το αξίωμά της μετά την αποχώρηση του ίδιου από τον προεδρικό θώκο των ΗΠΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά η Deutsche Welle.
Με βάση το ίδιο δημοσίευμα, η επίσκεψη του κ. Ομπάμα στη Γερμανία, μόνο τυχαία δεν είναι. «Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί ολοένα περισσότερο παρατηρώντας τις αποσταθεροποιητικές εξελίξεις στην Ευρώπη εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία αλλά και της όξυνσης στο πεδίο του προσφυγικού» σημειώνεται.
Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος απένειμε και εύσημα στη γερμανίδα καγκελάριο για τη στάση της στο προσφυγικό « «Θέλω να επαινέσω για άλλη μια φορά την Άγκελα για τον θαρραλέο ηγετικό ρόλο που έπαιξε στη Γερμανία και την Ευρώπη όταν απελπισμένοι πρόσφυγες από τη σύγκρουση στη Συρία και αλλού έφτασαν στην περιοχή», τόνισε ο Μπαράκ Ομπάμα, εκφράζοντας παράλληλα τον ιδιαίτερο θαυμασμό του για τη σταδιοδρομία της γερμανίδας καγκελαρίου, που κατόρθωσε από τη Λαοκρατική Δημοκρατία της Γερμανίας να ανέλθει στην πολιτική κορυφή της επανενωμένης Γερμανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου