Κυριακή 12 Ιουνίου 2016

40 συλλήψεις για κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών με εγκέφαλο στην Αλεξανδρούπολη



Μεγάλη επιχείρηση της αστυνομίας έλαβε χώρα τις τελευταίες 2 ημέρες στον Έβρο και σε άλλες περιοχές στην Ελλάδας, κατά την οποία συνελήφθησαν δεκάδες άτομα για εμπλοκή σε κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών. Η σπείρα σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, διακινούσε μεγάλη ποικιλία ουσιών, μεταξύ των οποίων και κοκαΐνη. Μόνο στον Έβρο έχουν συλληφθεί περίπου 30 άτομα, αρκετά εκ των οποίων όμως αργότερα αφέθηκαν ελεύθερα....

Σύμφωνα με πληροφορίες του alexpoli.gr, μεταξύ των συλληφθέντων στην Αλεξανδρούπολη είναι ιδιοκτήτες νυχτερινών μαγαζιών γνωστοί στην πόλη, στρατιωτικοί, φοιτητής ιατρικής, ελεύθερος επαγγελματίας που δραστηριοποιείται στο εμπόριο, πυροσβέστης, εργαζόμενοι σε καταστήματα εστίασης κ.α.
Τουλάχιστον 10 άτομα παραπέμπονται στον εισαγγελέα με κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα όπως ένταξη σε εγκληματική οργάνωση ενώ κάποιοι μόνο για χρήση ναρκωτικών. Σταδιακά οι συλληφθέντες θα οδηγούνται στον εισαγγελέα από σήμερα Κυριακή. Λόγω έλλειψης χώρου στα κρατητήρια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, αρκετοί κρατούμενοι φυλακίσθηκαν σε άλλους χώρους.
Εγκέφαλος της σπείρας σύμφωνα με τις ίδιες πηγές φέρεται να είναι άτομο καταστήματος εστίασης. Μέλη της σπείρας φέρονται να δραστηριοποιούνται και σε περιοχές εκτός Αλεξανδρούπολης όπως η Μύκονος.
Η μεγάλη επιχείρηση εξάρθρωσης ξεκίνησε πριν μήνες (περίπου 7 – 8 μήνες αναφέρουν πληροφορίες) όταν υπήρξαν πληροφορίες για τη δράση της σπείρας. Άρχισαν πολύμηνες παρακολουθήσεις, έρευνες με σκύλους της αστυνομίας και έρευνες κατ’ οίκον. Η επιχείρηση συνεχίζονταν για μήνες υπό άκρα μυστικότητα με τη συμμετοχή ανδρών της ασφάλειας και τη συνεργασία εισαγγελέων πολλών περιοχών. Οι αρχές κατέσχεσαν μεγάλα χρηματικά ποσά και ουσίες πολλών ειδών.
Η είδηση που αναστάτωσε την τοπική κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, για κάποιους έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, για άλλους όμως όχι, καθώς για πολλούς από τους συλληφθέντες υπήρχαν από το παρελθόν “σχόλια και φήμες” για πιθανή εμπλοκή τους σε διακίνηση ναρκωτικών.
Πολλά από τα άτομα στα οποία η αστυνομία πέρασε χειροπέδες, είναι πολύ γνωστά ονόματα της πόλης με έντονη κοινωνική παρουσία. κυρίως λόγω της παρουσίας τους σε καταστήματα εστίασης. Η φημολογία και η αναστάτωση που δημιουργήθηκε χθες ενέπλεξε βέβαια στο κύκλωμα και άτομα που ούτε συνελήφθησαν ούτε και φαίνεται να έχουν κάποια σχέση. Σε επικοινωνία του alexpoli.gr με ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης, οι άνθρωποι του χώρου δείχνουν προβληματισμένοι με τα γεγονότα ενώ υπάρχει ο φόβος της πιθανής εμπλοκής των ονομάτων τους στην υπόθεση από την “παραφιλολογία” που δημιουργήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου