Παρασκευή 8 Ιουλίου 2016

Χάος στις ΗΠΑ: Πέντε αστυνομικοί νεκροί από ελεύθερους σκοπευτές




Βίαια αντίποινα μετά τις δολοφονίες Αφροαμερικανών από αστυνομικούς σε Μινεσότα και Λουιζιάνα - Ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ ενάντια σε αστυνομικούς - Πέντε νεκροί - Επτά τραυματίες – Συγκλονιστικά ντοκουμέντα - Αυτοκτόνησε ο δράστης που είχε ταμπουρωθεί σε γκαράζ - ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Υποστηρίζουν ότι έχουν «φυτέψει» βόμβες σε όλη την πόλη....

Με αίμα βάφτηκε η διαδήλωση στο Τέξας κατά της αστυνομικής βίας και των εν ψυχρώ δολοφονιών δύο Αφροαμερικανών, όταν ελεύθεροι σκοπευτές σκόρπισαν το θάνατο, ανοίγοντας πυρ ενάντια αστυνομικών.
AdTech Ad
Ο τραγικός απολογισμός είναι μέχρι στιγμής πέντε νεκροί και επτά τραυματίες. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, τρεις δράστες συνελήφθησαν. Ο τέταρτος που βρισκόταν μέσα γκαράζ και απειλούσε ότι θα τινάξει όλη την πόλη στον αέρα, καθώς είχε τοποθετήσει βόμβες σε κεντρικά σημεία του Ντάλας, αυτοκτόνησε, σύμφωνα με τα Διεθνή Μέσα.
Η αστυνομία σαρώνει την πόλη, ψάχνοντας για εκρηκτικούς μηχανισμούς που μπορεί να έχουν τοποθετήσει οι δράστες του μακελειού.
photo2
Πέντε αστυνομικοί νεκροί
Σύμφωνα με ανακοίνωση του αρχηγού της αστυνομίας στο Ντάλας, οι ελεύθεροι σκοπευτές άνοιξαν πυρ από κάποιο υψηλό σημείο. Συνολικά 11 αστυνομικοί δέχθηκαν τα πυρά τους. Πέντε είναι οι νεκροί από την αιματηρή επίθεση στο Ντάλας. 
Μεταξύ των τραυματιών είναι και μια 37χρονη μητέρα, τεσσάρων παιδιών, που τα είχε πάρει μαζί της στην πορεία. Φέρει τραύματα στο πόδι από πυροβολισμούς, που ωστόσο δεν κρίνονται σοβαρά.
Ο αριθμός των νεκρών αστυνομικών ανεβαίνει ώρα με την ώρα, με τις Αρχές να φοβούνται ότι αυτός ο αριθμός μπορεί να αυξηθεί κι άλλο, καθώς άλλοι τέσσερις αστυνομικοί χαροπαλεύουν. Αρχικά, έκαναν λόγο για δύο αστυνομικούς νεκρούς, ενώ λίγη ώρα αργότερα ο αριθμός αυτός ανέβηκε στους τέσσερις.
Αναγνωρίστηκε το ένα θύμα!
ttt
Τέσσερις οι δράστες - Υποστηρίζουν ότι έχουν τοποθετήσει βόμβες
Τέσσερις δράστες αιματοκύλησαν σύμφωνα με την αστυνομία, το Ντάλας.
Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας του Ντάλας, Μάικ Μπράουν, η επίθεση πιστεύεται ότι ήταν αποτέλεσμα της συνεργασίας τεσσάρων ανθρώπων.
Κοντά στο χώρο του γκαράζ όπου αυτοκτόνησε ο τέταρτος εκ των υπόπτων, συνελήφθη μια γυναίκα ενώ έχουν συλληφθεί και άλλοι δύο άνδρες που επέβαιναν σε μια Μερσεντές.
«Ο ένας από τους υπόπτους κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης έλεγε στους συναδέλφους ότι "έρχεται το τέλος" και ότι θα κάνει κακό και θα σκοτώσει περισσότερους αστυνομικούς και ότι έχει γεμίσει με βόμβες όλη την πόλη» ανέφερε ο Μπράουν.
Αφέθηκε ελεύθερος ένας ύποπτος που είχε παραδοθεί
Νωρίτερα, η αστυνομία του Ντάλας έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός Aφροαμερικανού άνδρα, ο οποίος θεωρούταν ύποπτος για το μακελειό και ζήτησε από τους πολίτες βοήθεια και πληροφορίες για να τον εντοπίσει. Ο άνδρας, σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση, παραδόθηκε στην αστυνομία, ενώ λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος.
Πρόκειται για έναν Αφροαμερικανό που φορούσε ένα κοντομάνικο μπλουζάκι παραλλαγής και κρατούσε ένα όπλο μαζί του, καθώς η οπλοκατοχή είναι νόμιμη στο Τέξας.
Συγγενείς του Αφροαμερικανού, πάντως, υποστήριξαν ότι παραδόθηκε γιατί δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.
uppto
Ομπάμα: Οι επιθέσεις αυτές δεν έχουν καμία δικαιολογία
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος επισκέπτεται την Πολωνία για να μετάσχει στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Βαρσοβία, ενημερώνεται συνεχώς για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Ντάλας, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζος 'Ερνεστ.
"Ο πρόεδρος ενημερώνεται για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών στο Ντάλας. Ζήτησε από τους συμβούλους του να τον ενημερώνουν για την κατάσταση όταν έχουν πρόσθετη πληροφόρηση", πρόσθεσε.
«Είμαστε τρομοκρατημένοι από αυτό γεγονός. Βρισκόμαστε στο πλευρό των αστυνομικών στο Ντάλας. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για αυτές τις επιθέσεις. Η αστυνομία εκτελεί ένα πολύ δύσκολο έργο και η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του» ανέφερε σε δηλώσεις του από την πολωνική πρωτεύουσα.
Σοκαριστικά ντοκουμέντα από τη διαδήλωση
Τα βίντεο που βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας είναι ενδεικτικά του πανικού και του χάους που επικράτησε στο Ντάλας.

«Όλοι ούρλιαζαν και έτρεχαν», λέει γυναίκα που βρέθηκε στο σημείο, «περπατούσα δίπλα σε έναν αστυνομικό, όταν ξαφνικά άκουσα έξι ή οκτώ πυροβολισμούς», είπε ένας άλλος αυτόπτης μάρτυρας.

Δείτε ΕΔΩ το ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που ένας δράστης πυροβολεί τους αστυνομικούς
Δείτε την σύλληψη ενός υπόπτου
Υπενθυμίζεται ότι ένας Αφροαμερικανός έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στην πολιτεία Μινεσότα, ενώ ο θάνατος ενός έτερου μαύρου πολίτη την Τρίτη είχε ξεσηκώσει μαζικές διαμαρτυρίες στη Λουιζιάνα.

Αναγνωρίστηκαν οι αστυνομικοί που ενεπλάκησαν στη δολοφονία του Αφροαμερικανού

Ο αστυνομικός Τζερόνιμο Γιάνεζ από την αστυνομία της Μινεσότα, αναγνωρίστηκε ως ο αστυνομικός που πυροβόλησε θανάσιμα τον Φιλάντο Καστίλ, στη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου, σύμφωνα με ανακοινώσεις των υπηρεσιών που διεξάγουν έρευνες για την υπόθεση.
Ο Γιάνεζ μαζί με το συνάδελφό του Τζόζεφ Καούσερ που υπηρετούν στην τοπική αστυνομία για τέσσερα χρόνια, ενεπλάκησαν στο επεισόδιο, το απόγευμα της Τετάρτης
Το χρονικό της επίθεσης
Όλα ξεκίνησαν στις 8.45 το βράδυ (τοπική ώρα) την ώρα που χιλιάδες πολίτες βρίσκονταν στους δρόμους διαδηλώνοντας για τα δύο περιστατικά αστυνομικής βίας σε Λουιζιάνα και Μινεσότα.


Προσωρινή απαγόρευση πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας 
Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) προχωρεί στην έκδοση οδηγίας προσωρινής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από το κέντρο του Ντάλας, μετά τους πυροβολισμούς που δέχτηκαν 11 αστυνομικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι νεκροί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου