Τρίτη 19 Ιουλίου 2016

Πέφτουν σήμερα Τρίτη οι υπογραφές για το Ελληνικό



Υπογράφεται σήμερα, Τρίτη (19/07/2016) η νέα τροποποιημένη σύμβαση για την ανάπλαση και αξιοποίηση του Ελληνικού μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας, στην οποία συμμετέχει η Lamda Development.
Με αυτό τον τρόπο δίνεται και τυπικά, πλέον, το «πράσινο φως» για την έναρξη της διαδικασίας αδειοδότησης του έργου, το οποίο αναμένεται να αρχίσει μέσα στο 2017.


AdTech Ad
Αμέσως μετά, αναμένεται να δρομολογηθούν οι συμφωνίες για την εκπόνηση μιας σειράς σημαντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, με έμφαση στον Τουρισμό, όπως είναι η ανάπλαση του Αστέρα Βουλιαγμένης, η Κασσιόπη και η Αφάντου στη Ρόδου, όπου προηγήθηκε η σχετική έγκριση των Ειδικών Σχεδίων Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίων Ακινήτων (ΕΣΧΑΔΑ).

Χθες, Δευτέρα (18/07/2016) ο επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων, Στέργιος Πιτσιόρλας, ανέφερε ότι ήταν μια πολύ κρίσιμη χρονιά για το Ταμείο καθώς από την επίτευξη των στόχων του ΤΑΙΠΕΔ κρίνονταν σε μεγάλο βαθμό η πρώτη αξιολόγηση της χώρας.

Ήδη, όπως ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας, έχει ολοκληρωθεί το 80% του ετήσιου προγράμματος καθώς έχουν ολοκληρωθεί ή πραγματοποιηθεί σε μεγάλο βαθμό συμφωνίες όπως η πώληση του ΟΔΙΕ, τα περιφερειακά αεροδρόμια (σ.σ. η μεταβίβαση στην Fraport θα γίνει τον Νοέμβριο) και του ΟΛΠ που συνέβαλε στο επιτυχημένο - απο επιχειρηματικής άποψης - ταξίδι της ελληνικής αποστολής υπό τον πρωθυπουργό στην Κίνα.

Ως προς το τελευταίο ανέφερε ότι 5 ημέρες μετά το ταξίδι αυτό δέχθηκε στο γραφείο του αποστολή από Κινέζους επιχειρηματίες οι οποίοι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σε καλό δρόμο, τέλος, σύμφωνα με τον κ. Πιτσιόρλα, βρίσκονται και η υλοποίηση των projects της Εγνατίας Οδού, του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» του ΟΛΘ και της ΔΕΣΦΑ. Τέλος σε ότι αφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέφερε ότι το τίμημα είναι ικανοποιητικό καθώς πρόκειται για την ενοικίαση των γραμμών του σιδηροδρόμου και όχι την πώληση παγίων και υποδομών όπως εσφαλμένα έχει διατυπωθεί από διάφορες πλευρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου