Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Από Νέα Ζηλανδία, Ρωσία και... Γουινέα οι αλληλέγγυοι καταληψίες του ΑΠΘ!
Σήμερα δικάζονται οι 74 που συνελήφθησαν σε καταλήψεις πολυκατοικιών


Οι περισσότεροι από τα 74 άτομα που συνέλαβαν οι άνδρες της ΕΛΑΣ ήταν μέλη του κινήματος «No Border» - Αντιδρά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταγγέλλει την αστυνομία ότι ποινικοποιεί «εγχειρήματα αλληλεγγύης»

Μέλη του κινήματος «No Border» ήταν πολλοί από τους Έλληνες και αλλοδαπούς αντιεξουσιαστές που συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη, έπειτα από επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας για την εκκένωση τριών κτιρίων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης που τελούσαν υπό κατάληψη.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, σε ένα από τα κτίρια είχαν βρει... άσυλο πολλοί από τους καταληψίες του λεγόμενου «No Border» Camp οι οποίοι είχαν στρατοπεδεύσει στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης. Αυτό όμως που προκάλεσε έκπληξη στους άδρες της ΕΛ.ΑΣ ήταν ότι μεταξύ των συνολικά 74 καταληψιών που συνελήφθησαν στα τρία κτίρια στη Θεσσαλονίκη (οιπροσαγωγές ήταν περίπου 100), εντοπίστηκαν και αλλοδαποί προερχόμενοι από περίπου 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και από τη Νέα Ζηλανδία, τη Ρωσία, ακόμη και τη... Γουιέα!

Οι δέκα από τους 74 συλληφθέντες είναι συλληφθέντες. Μαζί με τους καταληψίες και τους αλληλέγγυους, σε ένα από τα τρία κτίρια της Θεσσαλονίκης όπου είχαν καταλύσει οι 74 βρέθηκαν και δύο οικογένειες με πρόσφυγες αλλά και μετανάστες!

Αντίθεση ΣΥΡΙΖΑ με την αστυνομική επιχείρηση ενανίον των καταληψιών


«Η αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη μας βρίσκει αντίθετους» επισημαίνεται σε ανακοίωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για την εκκένωση καταλήψεων στέγης στη Θεσσαλονίκη.

«Η ποινικοποίηση εγχειρημάτων αλληλεγγύης συνιστά πρακτική που δεν έχει καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» αναφέρουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την αστυνομική επιχείρηση για την εκκένωση κτιρίων από μέλη του «No Border» και αλληλέγγυους.
 Σήμερα δικάζονται οι 74Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι 74 συλληφθέντες κατά την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης τριών κτιρίων στη Θεσσαλονίκη που τελούσαν υπό κατάληψη. 'Απαντες αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος. Οι συλληφθέντες της κατάληψης του «Μανδαλίδειου» και του παλιού Ορφανοτροφείου «Μ. Αλέξανδρος», που είναι συνολικά 14 άτομα (9 και 5 αντίστοιχα), διώκονται για κατάληψη δημόσιας περιουσίας, ενώ οι υπόλοιποι 60, της κατάληψης του 8όροφου κτιρίου επί της οδού Καρόλου Ντηλ, για διατάραξη οικιακής ειρήνης και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Η μεταγωγή τους ενώπιον της εισαγγελέως ποινικής δίωξης έγινε κατά ομάδες. Η διαδικασία ξεκίνησε χθες το απόγευμα και ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα. Σχηματίστηκαν τρεις ξεχωριστές δικογραφίες, όσες δηλαδή ήταν οι καταλήψεις. Ενόψει του αυτοφώρου αλληλέγγυοι στους συλληφθέντες απευθύνουν κάλεσμα για τις 11 το πρωί, έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην οδό Εγνατία, απ' όπου προγραμματίζουν να κινηθούν με πορεία προς τα δικαστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου