Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Πάνω από 25.000 κεραυνοί «χτύπησαν» τη Β. Ελλάδα μέσα σε 12 ώρες




Αρχισαν τα προβλήματα από την κακοκαιρία


Κεραυνός «χτύπησε» σπίτι σε χωριό της Κοζάνης - Ισχυρή νεροποντή στην Πτολεμαΐδα - Επιδεινώνεται ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους σε όλη την Ελλάδα - Διαβάστε την αναλυτική πρόβλεψη

Πάνω από 25.000 κεραυνοί ''έπεσαν'' σε διάστημα 12 ωρών, από χθες το μεσημέρι μέχρι και τα μεσάνυχτα, στη Βόρεια Ελλάδα και συγκεκριμένα 17.000 από αυτούς έπληξαν την Κεντρική και Δυτική Μακεδονία! Η Βόρεια Ελλάδα ένιωσε για τα καλά την απότομη αλλαγή του καιρού, μέσα στο καλοκαίρι, αφού όσα υποστήριξε στο www.praktoreio-macedonia.gr ο μετεωρολόγος του ΕΛΓΑ στο αεροδρόμιο "Μακεδονία" Μιχάλης Σιούτας είναι τουλάχιστον εντυπωσιακά.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τις καταγραφές του ανιχνευτή κεραυνών-αστραπών, οι περισσότεροι κεραυνοί έπεσαν στην Πέλλα σε τμήματα της Ημαθίας και στη Δυτική Μακεδονία, στη Φλώρινα και στην Κοζάνη. Η ασυνήθιστα μεγάλη δραστηριότητα κεραυνών οφείλεται στα μεγάλα ύψη που εκτείνονται οι καταιγίδες στην ατμόσφαιρα, γεγονός στο οποίο συνέβαλαν οι υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες δημιουργώντας συνθήκες αυξημένης ατμοσφαιρικής αστάθειας», τόνισε ο κ. Σιούτας.

Προβλήματα σε Κοζάνη-Πτολεμαΐδα 
 
Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί την περιοχή της Εορδαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πτολεμαΐδας, όπου το ύψος του νερού, σε ορισμένες περιπτώσεις, “άγγιζε” τα δέκα εκατοστά. Στο χωριό Πέρδικα της Κοζάνης, διώροφη κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής προκειμένου να σβήσει η φωτιά, η οποία προκάλεσε ορισμένες μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς από τους ενοίκους.


Επιδεινώνεται ο καιρός με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με ανέμους

Ιδιαίτερα άστατος καιρός αναμένεται να επικρατήσει στη χώρα από σήμερα Τρίτη έως και την Πέμπτη με βροχές και καταιγίδες οι οποίες κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ριπαίους ανέμους και χαλαζοπτώσεις. Παράλληλα η θερμοκρασία θα σημειώσει πρόσκαιρη αλλά αισθητή πτώση, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου θα εκδηλώνονται βροχοπτώσεις.

Παράλληλα θα υπάρξει σημαντική ενίσχυση των ανέμων, που θα φτάσουν τα 6-7 μποφόρ, με αποτέλεσμα να υπάρξει και σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Αρχικά από το πρωί της Τρίτης θα επηρεαστούν η Μακεδονία, η Ήπειρος και σταδιακά τα νησιά του Ιονίου, η Θεσσαλία και η Στερεά Ελλάδα.

Την Τετάρτη, σύμφωνα με την ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο ενώ πιθανώς να να επηρεαστούν πρόσκαιρα η Ήπειρος και η Θεσσαλία.

Πιο αναλυτικά για σήμερα:

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στη Μακεδονία. Σταδιακή εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αρχικά στην Ήπειρο και βαθμιαία στα νησιά του Ιονίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές, λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Στη Θεσσαλία και τη Στερεά νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.


ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στην Κρήτη.
Άνεμοι: Βόρειοι 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου.


ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Αίθριος. Τοπικές νεφώσεις, κυρίως στα βόρεια με πιθανότητα πρόσκαιρων βροχών.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου.


ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες, πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων τη νύχτα.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου