Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2016

Την ερχόμενη Τρίτη κρίνεται το μέλλον του Alpha

 
 
Μια "γροθιά" εργαζόμενοι, στελέχη και ιδιοκτησία. Πώς θα συνεχίσει το κανάλι από εδώ και πέρα;
Τα ξημερώματα της Παρασκευής ανακοινώθηκαν οι τέσσερις εταιρείες που κατάφεραν να πάρουν τηλεοπτική άδεια εθνικής εμβέλειας. Ανάμεσά τους δεν ήταν ο Alpha και το Star, με το Mega και το Epsilon να έχουν βγει νωρίτερα εκτός της όλης διαδικασίας.

Το τελικό ποσό που πρόσφερε ο Alpha για να αποκτήσει μία άδεια άγγιξε το αστρονομικό νούμερο των 61.000.000€. Ωστόσο, δεν κατάφερε να πλειοδοτήσει και ο σταθμός θα πρέπει μέσα σε 90 ημέρες να σταματήσει να εκπέμπει μέσω της Digea. Εύκολα απορεί κανείς πώς ένα από τα πρώτα σε θεαματικότητα κανάλια της χώρας ρίχνει μαύρο παρά την υπέρογκη προσφορά του για την απόκτηση μια άδειας. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ο διευθύνων σύμβουλος του Alpha Δημήτρης Φουρλεμάδης, ή πάτερ Δημήτριος όπως τον αποκάλεσε χαρακτηριστικά ο Δήμος Βερύκιος, δεν είχε γνώσεις «καζίνο», κάτι που προφανώς ήταν απαραίτητο για να φύγει κάποιος με μια τηλεοπτική άδεια από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Και τώρα τι;

Το αποτέλεσμα της διαδικασίας «πάγωσε» αρχικά όλους τους εργαζόμενους του καναλιού. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει πώς από τη μία στιγμή στην άλλη όλα γύρισαν ανάποδα. Τις πρώτες ώρες επικράτησε σιωπή. Μέχρι που ήρθε η ανακοίνωση του Δημήτρη Κοντομηνά προς όλους τους εργαζόμενους της επιχείρησης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τα όπλα στην φαρέτρα είναι πολλά και η δικαίωση θα έρθει σύντομα».

Από εκείνη τη στιγμή το κλίμα στο κανάλι άλλαξε. Οι εργαζόμενοι άρχισαν ο ένας μετά τον άλλον να αναρτούν στο διαδίκτυο το μήνυμα του Δημήτρη Κοντομηνά και να προετοιμάζονται για μια σκληρή μάχη επιβίωσης που θα δώσουν όλοι μαζί το επόμενο διάστημα. Σύμφωνα με αποκλειστικές, ασφαλείς πληροφορίες του zappIT, οι πρώτες αποφάσεις για το μέλλον του σταθμού θα παρθούν την ερχόμενη Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου. Γι’ αυτή τη μέρα έχει οριστεί το συμβούλιο των στελεχών του καναλιού με τον πρόεδρο. Εκεί θα συζητηθεί πώς και πότε θα βγουν οι εκπομπές στον αέρα -οι πρώτες πρεμιέρες είναι προγραμματισμένες για τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου- αλλά και ποιες κινήσεις θα κάνει ο Alpha έτσι ώστε να παραμείνει στο τηλεοπτικό παιχνίδι.

zappit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου