Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Με το χρυσό στο στήθος επέστρεψαν οι Παγκόσμιοι Νέοι Άνδρες στο πόλο




Οι θριαμβευτές στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου


Έφτασαν στην Αθήνα στις 4 τα ξημερώματα της Δευτέρας - Κατέκτησαν την πρώτη θέση μετά τη νίκη στα πέναλτι επί της Κροατίας

Με το χρυσό μετάλλιο στο στήθος επέστρεψαν τα ξημερώματα της Δευτέρας οι παίχτες της εθνικής Ελλάδας πόλο Νέων Ανδρών οι οποίοι την Κυριακή κατέκτησαν την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου.

Στο «Ελεύθεριος Βενιζέλος» στήθηκε πάρτι για την υποδοχή τους από συγγενείς και φίλους που τους περίμεναν για να γιορτάσουν μαζί τη μεγάλη τους επιτυχία.








Οι Παγκόσμιοι Νέοι Άνδρες έγραψε την τελευταία «χρυσή σελίδα» για την ελληνική υδατοσφαίριση επικρατώντας στον τελικό τη Κροατίας σε ένα ματς-θρίλερ.

Οι παίχτες του Τεό Λουράντου μετά από  εξαιρετική εμφάνιση νίκησαν την Κροατία στα πέναλτι με 5-3. Η κανονική διάρκεια έληξε 7-7, με την ελληνική ομάδα να προηγείται 7-6 και να ισοφαρίζεται, μόλις δύο δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη.

Ωστόσο, οι νεαροί πολίστες βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα και επικράτησαν στα πέναλτι, ολοκληρώνοντας την ανατροπή, καθώς στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, οι Κροάτες βρίσκονταν σταθερά μπροστά στο σκορ.

Είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο που κατακτά η Ελλάδα σε αυτή την κατηγορία Εθνικών ομάδων, μετά το 2001 στην Κωνσταντινούπολη και στον τελικό κόντρα στη σημερινή αντίπαλό της. Σε τελικό έχει φτάσει άλλες δύο φορές, όπου κατέκτησε το ασημένιο, το 1995 στη Γαλλία (ηττήθηκε από την Ουγγαρία) και το 2011 στην Κροατία (ηττήθηκε πάλι από την Κροατία).

Τα οκτάλεπτα: 1-2, 1-2, 2-1, 3-2.

Το χάλκινο κατέκτησε η Σερβία, που νίκησε στον μικρό τελικό την Ουγγαρία 12-11.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου