Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

Συλλαλητήριο για Μακεδονία: Οργή στο twitter εναντίον κυβέρνησης και ΕΡΤ

 

 

Δριμύτατες επικρίσεις προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για την υποχωρητικότητα ως προς την ονομασία - «Κράξιμο» στην ΕΡΤ που απέφυγε να μεταδώσει εικόνες από τη συγκέντρωση - Τρολάρισμα για τις «μεταμφιέσεις» σε αρχαίους πολεμιστές

Διάχυτη είναι η δυσαρέσκεια για την ενδοτική στάση της κυβέρνησης αλλά για και την «εξαφάνιση» της εντυπωσιακής μαζικότητας του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Αυτά είναι τα δύο κύρια σημεία που εξάγονται από την περιήγηση στα social media και ιδιαίτερα στο hashtag #Συλλαλητήριο στο twitter. Μεγάλος αριθμός χρηστών εκδήλωσε την αγανάκτησή του για την παράδοση του ονόματος «Μακεδονία» στο κράτος των Σκοπίων, καυτηριάζοντας τόσο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των εταίρων τους στην κυβέρνηση, των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν αυξημένες ευαισθησίες για ένα εθνικό θέμα, όπως το Σκοπιανό.


Για μεγάλο μέρος των σχολιαστών, η παρασιώπηση και η υποβάθμιση του γεγονότος από την κρατική τηλεόραση (αλλά και αρκετά ιδιωτικά ΜΜΕ), συνιστούσε εξόφθαλμη παραβίαση του δημοσιογραφικού καθήκοντος. Και μάλιστα από τη δημόσια ΕΡΤ, η οποία χρηματοδοτείται υποχρεωτικά από τους Έλληνες πολίτες, τους οποίους, αν μη τι άλλο, οφείλει να ενημερώνει και όχι να τους κρατά σε ένα, ύποπτης σκοπιμότητας, σκοτάδι.
Όπως ήταν φυσικό, τα πνεύματα οξύνθηκαν γύρω από τη σημασία του συλλαλητηρίου και την ερμηνεία του μηνύματος που έστειλε προς την κυβέρνηση η τεράστια προσέλευση ανθρώπων από όλη την Ελλάδα. Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το ποια από τα μηνύματα που ειρωνεύονταν τη συγκέντρωση είναι τρολ, σε εντεταλμένη υπηρεσία απαξίωσης του γεγονότος. Το ίδιο ισχύει, βέβαια και για τους ένθερμους θιασώτες της αντίθετης άποψης. Όπως και να 'χει όμως, μια επιπλέον παράμετρος του συλλαλητηρίου όπως αποτυπώνεται στα social media, είναι η γραφικότητα. Με εικόνες και σχόλια, ορισμένοι χρήστες επισημαίνουν τον κίνδυνο διολίσθησης των κινητοποιήσεων σε μια κωμική παρέλαση μεταμφιεσμένων σε αρχαίους Μακεδόνες.

Ακολουθούν τα πιο χαρακτηριστικά tweets σχετικά με το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία:






















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου