Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2020

Ζάκυνθος: Αυτοψία στον «αμαρτωλό» Λαγανά - Δείτε βίντεο με Βρετανούς τουρίστες να ξεσαλώνουν

 


Δείτε τι γίνεται όταν κλείνουν τα μπαρ - Με ασθενοφόρα και χωρίς τις αισθήσεις τους από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μεταφέρονται οι τουρίστες στο Κέντρο Υγείας...

Στους αμαρτωλούς δρόμους της μικρής πολιτείας της Ζακύνθου, που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για νεαρούς Άγγλους τουρίστες 18-20 χρονών, οι οποίοι έρχονται να πιουν, να μεθύσουν, να ξεφαντώσουν, να απελευθερωθούν και, φυσικά, να ψάξουν για σεξ περπάτησε το protothema.gr.

Μέσα κι έξω από τα μπαρ, στις τουαλέτες, στο δρόμο, στις παραλίες, παντού. Οι τουρίστες που ταξίδεψαν φέτος στον Λαγανά αψηφώντας τον κίνδυνο μετάδοσης του Covid-19, πλήρωσαν περίπου 300 ευρώ για κάθε τουριστικό πακέτο, το οποίο περιλαμβάνει 7 μέρες διαμονή σε ξενοδοχείο με πρωινό, καθώς και τα αεροπορικά τους εισιτήρια να πάνε και να ρθουν από τη Μ. Βρετανία. Σχεδόν τσάμπα, καθώς το τελευταίο πράγμα που τους ενδιαφέρει είναι η ποιότητα του στρώματος στο οποίο θα ξαπλώσουν ξημερώματα, για να σηκωθούν λίγες ώρες μετά για να «ψηθούν» κάτω από τον ήλιο.





Δεν τους ενδιαφέρει ούτε η ποιότητα του αλκοόλ που θα κατεβάσουν στα διψασμένα λαρύγγια τους. Μείγματα που παραπέμπουν σε πρατήριο καυσίμων, σίγουρα όχι όμως σε μπαρ. Στο παρελθόν άλλωστε έχουν δει το φως της δημοσιότητας περιστατικά τύφλωσης Άγγλων τουριστών από ακατάλληλης ποιότητας αλκοόλ που τους σέρβιραν σε κάποιο μπαρ για μερικά μόλις ευρώ. Ωστόσο δεν πτοούνται.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι πώς θα καταφέρουν να γίνουν λιώμα από το ποτό, να απελευθερωθούν και να ψάξουν για σεξ. Και για να επιτευχθεί ο τελικός σκοπός, άπαντες συνωμοτούν. Από τα στριπτιζάδικα με τα λαμπερά φώτα που βγάζουν γυναίκες στο δρόμο για να προσελκύσουν πελάτες, μέχρι τους μπάρμεν που φροντίζουν να κάνουν τύφλα στο μεθύσι τα νεαρά κορίτσια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του πόσο εξευτελιστικο είναι το κόστος διακοπών στον Λαγανά: Ζευγάρι Τσεχων που αφιχθηκε στις 4 Σεπτέμβρη και πρόκειται να αναχωρήσει στις 11 Σεπτέμβρη πλήρωσε  πακετο 500 ευρω στο οποίο περιλαμβάνονται τα αεροπορικά τους εισητηρια, η μεταφορά τους από και προς το αεροδρόμιο, φαγητό και ποτό όλη μερα!

Και κάπου εδώ ξεκινάει το θέατρο του παραλόγου, λένε οι ξενοδόχοι που τόλμησαν να ανοίξουν φέτος τα καταλύματα τους βάσει ενός ιδιαίτερα αυστηρού πρωτοκόλλου προκειμένου να προστατευτούν οι πελάτες τους από την πανδημία του κορωνοϊού.

«Κινδυνεύει να κολλήσει κορωνοϊό ο Άγγλος τουρίστας στα ξενοδοχεία μας και όχι στα μπαρ που κάθε βράδυ συνωστίζεται και πίνει ανεξέλεγκτα;» διερωτάται ιδιοκτήτρια ξενοδοχείου στον Λαγανά. Από τη μια ιδρώνει να τηρήσει τα μέτρα, να φοράει σύσσωμο το προσωπικό τις προστατευτικές μάσκες, να έχει δώσει ένα κάρο λεφτά για να προμηθευτεί τα απαραίτητα εργαλεία, και από την άλλη βλέπει τον πελάτη της να ιδρώνει στα μπαρ κάθε βράδυ, εκεί όπου δεν τηρείται κανένα απολύτως μέτρο προστασίας ενώ οι έλεγχοι της Αστυνομίας περιορίζονται σε περατζάδες με ανοιχτούς φάρους, λες και οι τουρίστες μπορούν να ξεχωρίσουν χρώματα και ήχους μέσα στο μεθύσι τους.

Τις τελευταίες μέρες, το πανηγύρι ξεκινάει λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 28 Αυγούστου, όταν ήχησε στα κινητά τηλέφωνα ντόπιων και τουριστών ο ανατριχιαστικός ήχος από το μήνυμα της Πολιτικής Προστασίας μέσω της υπηρεσίας 112. Η απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος καθώς και η αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης, όπως live παρτυ κλπ, οδήγησε τους Άγγλους τουρίστες σε ομαδικές πορείες. Πρώτα όμως είχαν προχωρήσει σε «καταδρομικές» σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, αδειάζοντας ότι αποθέματα υπήρχαν σε αλκοόλ, όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο που εξασφάλισε το protothema.gr από χθες το βράδυ.

Στην παραλία λοιπόν οι καταστάσεις μπορούν να παρεκτραπούν. Δεν είναι μόνο ο συγχρωτισμός που εγκυμονεί κινδύνους, καθώς τώρα μιλάει μόνο το αλκοόλ. Και η πιθανότητα να δεις μπουκάλια να εκσφενδονίζονται πάνω σε κεφάλια είναι μεγαλύτερη και από το να κολλήσεις κορωνοϊό.

Το ξύλο που πέφτει είναι ανελέητο και χωρίς κανέναν απολύτως σοβαρό λόγο. Αρκεί να στραβοκοιτάξεις κάποιον ή να βρίσεις την ομάδα που υποστηρίζει. Ε, δεν θέλει και πολύ για να σε πάρουν τα αίματα.

Κι όμως, πρόκειται για τους ίδιους τουρίστες που τις πρώτες πρωινές ώρες θα καταλήξουν σε κάποιο κρεβάτι ξενοδοχείου ή θα καθίσουν υπομονετικά στην ουρά σε απόσταση δυο μέτρων ο ένας πίσω από τον άλλον για να σερβιριστούν στην αίθουσα του πρωινού, όπως ορίζει το πρωτόκολλο, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του κορωνοϊού.

Την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, κάτοικος του Λαγανά μας έστειλε ένα βίντεο στο οποίο φαίνεται να βάζουν με φορείο σε ασθενοφόρο τουρίστα ο οποίος βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση. Το περιστατικό συνέβη λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, τη στιγμή δηλαδή που έκλειναν όλα τα μπαρ και ο όχλος κατέβαινε προς την παραλία.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου