Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Αυστηρώς ακατάλληλοι!

Δεν αρκεί μόνο να θες να κάνεις τηλεόραση. Πρέπει και να μπορείς. Να διαθέτεις προσόντα, όρεξη, ταλέντο και φυσικά να μπεις στο παιχνίδι με σεβασμό. Δυστυχώς όμως η κρίση, η οποία σύμφωνα με ένα κομμάτι του πολιτικού συστήματος πέρασε αλλά σύμφωνα με ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας ζει και βασιλεύει, δεν διόρθωσε πολλές παθογένειες της ελληνικής τηλεόρασης. Αντιθέτως, επανεμφανίστηκαν όλα και όλοι και μάλιστα με θράσος και ύφος χιλίων καρδιναλίων.

Εκπομπές ολόκληρες ασχολούνται με κα
πρίτσια και αλαζονικές συμπεριφορές ανθυποστάρ, ανθρώπων που δεν σέβονται ούτε τον χώρο στον οποίο εργάζονται ούτε την επιλογή του κοινού να τους παρακολουθήσει. Γι' αυτό είναι ναυάγιο το σόου του Mega «Just the two of us». Διότι σε μεγάλο βαθμό επένδυσε σε λάθος ανθρώπους. Σε ανθρώπους που μετέτρεψαν σε μικροαστικά κομμωτήρια τα τηλεοπτικά στούντιο. Αν και ο στόχος σε τέτοιου είδους εκπομπές είναι η διασκέδαση του κοινού με όρους ελαφράς ψυχαγωγίας, η οποία δεν είναι καταδικαστέα, εμφανίζονται άνθρωποι τους οποίους οι περισσότεροι εξ ημών δεν γνωρίζουμε, βλέπουμε για πρώτη φορά και απορούμε με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Αρνούνται την κριτική, θεωρούν ότι είναι σπουδαίοι σε αυτό που κάνουν και νομίζουν ότι επιτελούν έργο βαρυσήμαντο με το να δείχνουν σε δημόσια θέα τα botox και τους εφήμερους έρωτές τους. Πότε επιτέλους θα συνέλθει αυτό το κομμάτι της τηλεοπτικής υποκουλτούρας; Πότε θα συνειδητοποιήσουν οι κομήτες των πλατό ότι οι εκπομπές που στήνονται και ξεστήνονται για μία σεζόν με τους ίδιους σε ρόλο κομπάρσου δεν είναι ούτε η αρχή αλλά ούτε το τέλος του κόσμου και ότι απλά θα πρέπει να δημιουργούν μια ψευδαίσθηση χαράς; Αντ' αυτού, μιζέρια και ψώνιο με την οκά. Και φυσικά στην ίδια μοίρα και η αναπαραγωγή των καμωμάτων. Εκπομπές που αναλώνονται σε σαχλοφιλοσοφία προσπαθώντας να ερμηνεύσουν την ανεπάρκεια των τηλεοπτικών προσώπων και απλά κατασπαταλούν τον τηλεοπτικό χρόνο.

Αραγε το γεγονός ότι όλοι οι προηγούμενοι της ίδιας μεγάλης της ανοησίας σχολής χάθηκαν από τηλεοπτικού προσώπου δεν τους λέει κάτι; Απορώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου