Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Έθεταν σε κίνδυνο τις ζωές παιδιών για χιλιάδες ευρώ! Αδίστακτη σπείρα έστηνε λούνα παρκ και τσίρκο με πλαστά δικαιολογητικά και πιστοποιητικά

 

- Στην υπόθεση εμπλέκονται πέντε άτομα με "εγκέφαλο" έναν 57χρονο
- Τα τελευταία δυο χρόνια εγκατέστησαν 36 περιοδεύοντα λούνα παρκ και τσίρκο σε όλη τη χώρα
- Ζημιά 900.000 ευρώ για το ελληνικό Δημόσιο
- Έρευνες για συνεργασία με κύκλωμα σε ΚΕΠ της Β. Ελλάδας που εξέδιδε δεκάδες άδειες για ψυχαγωγικά πάρκα

Τρεις ημέρες μετά τον τραγικό θάνατο του 13χρονου σε λούνα παρκ στο Ελληνικό, σοκάρει η αποκάλυψη οργανωμένης σπείρας που διοργάνωνε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, με πλαστά δικαιολογητικά και πιστοποιητικά, που αφορούσαν ακόμα και στη στατικότατα και ασφαλή λειτουργία των εγκαταστάσεων....

"Εγκέφαλος" ένας 57χρονος με άλλα τέσσερα άτομα συνεργούς, εκ των οποίων οι δυο αλλοδαποί, που υποβοηθούσαν με δόλια μέσα στη λειτουργία των εικονικών επιχειρήσεων που εμφανίζονταν στους δήμους της χώρας ως διοργανωτές.   

Από τον Απρίλιο του 2012 έως σήμερα, είχαν εγκαταστήσει 36 περιοδεύοντα τσίρκο και λούνα παρκ σε όλη την Ελλάδα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων παιδιών!

Από τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, που διοργάνωνε ο 57χρονος, εισέπραττε τα έσοδα, αποφεύγοντας συστηματικά να καταβάλλει τους αναλογούντες φόρους και τις απαιτούμενες οικονομικές εισφορές. Η ζημιά που προκλήθηκε σε βάρος του Ελληνικού Δημόσιου αγγίζει τα 888.761,68 ευρώ ευρώ.

Για να έχουν ακόμα μεγαλύτερο κέρδος, τόσο ο 57χρονος "εγκέφαλος", όσο και οι υπόλοιποι τέσσερις συνεργοί του, αντί να προσλάβουν εξειδικευμένο προσωπικό, που να γνωμοδοτεί για τη στατικότητα και ασφάλεια των λούνα - παρκ, κατέφευγαν σε συστηματική πλαστογραφία των υπογραφών και σφραγίδων πολιτικών μηχανικών και ηλεκτρολόγων.

Στη συνέχεια, κατέθεταν τα πλαστογραφημένα δικαιολογητικά σε Δήμους της χώρας, υφαρπάζοντας με τον τρόπο αυτό άδειες λειτουργίας και εγκατάστασης χώρων ψυχαγωγίας.

Παράλληλα, οι δράστες είχαν καταρτίσει εξ ολοκλήρου πλαστή σφραγίδα Δήμου του Νομού Θεσσαλονίκης, με την οποία θεωρούσαν το γνήσιο της υπογραφής, σε βεβαιώσεις που αφορούσαν την εγκατάσταση και λειτουργία των ανωτέρω επιχειρήσεων.

Όπως σας είχε ενημερώσει μετά τον άδικο χαμό του 13χρονου στο Ελληνικό, η αστυνομία ερευνά για τυχόν ύπαρξη κυκλώματος σε ΚΕΠ στη Β.Ελλάδα, που εξέδιδε δεκάδες άδειες για υχαγωγικά πάρκα.

Σε βάρος των πέντε μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για πλαστογραφία κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, απάτη και παράβαση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου