Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Γύρω από την tv:Κακή αντάμωση!

Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως τηλεοπτική τιμωρία προς εξόντωση ανεπιθύμητων τηλεθεατών. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί η πρόθεσή της, ως εκπομπής ψυχαγωγίας, θα μπορούσε να είναι καθαρόαιμο δείγμα σουρεαλισμού. Ο λόγος για την εκπομπή «Πάντα ν' ανταμώνουμε», η οποία προβάλλεται τα σαββατόβραδα στη ΝΕΡΙΤ. Εκ πρώτης όψεως το σκηνικό της συγκεκριμένης εκπομπής θυμίζει παρωδία μεταμοντέρνας ταβέρνας. Με το πέρασμα της ώρας καταλήγει ως απροσδιόριστο αφαιρετικό τοπίο στο οποίο τα πρόσωπα προσπαθούν απεγνωσμένα να βρουν τη θέση τους, το στίγμα τους, τον ρόλο τους.

Η Ρίκα Βαγιάννη πιο βαριεστημένη από ποτέ περιφέρει την πλήξη της στο στούντιο και την ίδια εικόνα που εδώ και χρόνια προβάλλει από τη συχνότητα της τότε και της τωρινής δημόσιας τηλεόρασης.

Ο Θανάσης Αλευράς κατασπαταλά το ταλέντο του προσπαθώντας σε πλήρη σύγχυση να διασκεδάσει την εμφανή αμηχανία του. Οσο για το περιεχόμενο; Μάλλον προσπαθεί αποτυχημένα να αντιγράψει το «Στην υγειά μας» σε συνδυασμό με το «Ολοι οι καλοί χωράνε» και με κάτι απροσδιόριστο που έχουν οι συντελεστές στο μυαλό τους. Εξ ου και οι καλεσμένοι μοιάζουν να αναρωτιούνται «τι κάνω εγώ εδώ πέρα;». Εναν χρόνο μετά το βίαιο κλείσιμο της ΕΡΤ, τέτοιες εκπομπές της νεοσύστατης ΝΕΡΙΤ απλά επιβεβαιώνουν πως δεν αρκεί να χτίσεις κάτι καινούργιο. Πρέπει να διαθέτεις και τα κατάλληλα υλικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου