Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Άμεση αύξηση 76 ευρώ το μήνα για χιλιάδες εργαζόμενους

 

 

Η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει άμεσα τη σχετική διάταξη για ψήφιση στη Βουλή και έτσι χιλιάδες άτομα θα δουν το μηνιαίο τους εισόδημα να αυξάνεται κατά 76 ευρώ το μήνα ή κατά περίπου 900 ευρώ το χρόνο. Αυτό θα είναι το πρώτο μέτρο στο πλαίσιο αύξησης των κατώτατων μισθών όπως εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στη Βουλή.

Το μέτρο αφορά στους νέους εργαζόμενους με ηλικία ως 25 έτη που αυτή τη στιγμή αμείβονται με 510,9 ευρώ και όχι με τα 586 ευρώ που προβλέπονται για όλους τους υπόλοιπους.

Η κατάργηση του μέτρου που αφορά στις περιορισμένες αποδοχές στη λογική της μαθητείας για τους νέους εργαζόμενους ως 25 ετών σημαίνει την άμεση αύξηση των αποδοχών τους από τα 510 στα 586 ευρώ και έτσι μηνιαία αύξηση της τάξης των 76 ευρώ.

Βέβαια πρόκειται για ποσό που ούτε ανάγκες καλύπτει, ούτε και πρόκειται να κάνει πλούσιο κανέναν από τους εργαζόμενους είναι ωστόσο ενδεικτικό των προθέσεων της κυβέρνησης για αύξηση του κατώτατου ορίου του μισθού.

Όπως είναι φυσικό η αύξηση του μισθού για τους κάτω των 25 ετών σημαίνει πως οι εργαζόμενοι αυτοί μαζί με όλους τους υπόλοιπους έχουν να ελπίζουν ότι οι αποδοχές τους θα αυξηθούν στα 751 ευρώ το μήνα ως το τέλος του 2016 όπως υποσχέθηκε η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου