Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2015

Κανένα αίτημα για συνάντηση Τσίπρα – Μέρκελ - Σε ανοιχτή γραμμή Αθήνα - Βερολίνο (;)

 

 

Θα συναντηθεί ή όχι ο Αλέξης Τσίπρας με την Άνγκελα Μέρκελ στις Βρυξέλλες; Ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας θα συμμετάσχει την Πέμπτη στην πρώτη του Σύνοδο Κορυφής και όλοι αναρωτιούνται αν θα δει τη Γερμανίδα καγκελάριο ή όχι.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρέσβη της Γερμανίας στην Αθήνα. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό το τί συζήτησαν παρά μόνο πως δεν έγινε κανένα αίτημα για συνάντηση ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και την Γερμανίδα καγκελάριο.

Το Βερολίνο διαρρέει πως ο Αλέξης Τσίπρας, ως νεοεκλεγείς πρωθυπουργός πρέπει να την πρώτη κίνηση για να "κλειστεί" ένα ραντεβού με την καγκελάριο της Γερμανίας.

Σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο του Mega, η Αθήνα και το Βερολίνο έχουν ξεκινήσει μυστικές... επαφές σε επίπεδο συμβούλων και ήδη έχουν γίνει οι πρώτες συζητήσεις για το πρόγραμμα. Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ μάλιστα, το πρόσωπο που έχει αναλάβει τις επαφές, είναι πολύ στενός συνεργάτης του Έλληνα πρωθυπουργού.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες, ενόψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της πρώτης που θα συμμετάσχει σαν πρωθυπουργός.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός επισκέφτηκε τη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία στην Ε.Ε. προκειμένου να συναντηθεί με το προσωπικό και να ενημερωθεί για το έργο της ΜΕΑ.

Το πρωί της Πέμπτης ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον Βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ
Με πληροφορίες από το ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου