Δευτέρα 3 Ιουνίου 2019

"Επέλαση" νέων Δημάρχων στον Έβρο



Σαρωτική αλλαγή στον αυτοδιοικητικό χάρτη του Νομού

Από το βράδυ της Κυριακής 2 Ιουνίου, ο Έβρος δεν είναι πλέον ο ίδιος....

Η εκλογική αναμέτρηση που έλαβε χώρα, άλλαξε δραματικά τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης, κυρίως σε ότι αφορά τους Δήμους.
Μπορεί να μην μπορούμε να δούμε ακόμη την αλλαγή η οποία θα γίνει αισθητή από την 1η Σεπτεμβρίου, όμως η αρχή έγινε ήδη από εχθές το βράδυ.
Σε όλους τους Δήμους του Έβρου έχουμε αλλαγή στα πρόσωπα των Δημάρχων, εκτός από την Ορεστιάδα, που βρίσκεται εν αναμονή νέας καταμέτρησης των ψήφων.
Κοινό χαρακτηριστικό σε όλες τις περιπτώσεις οι «νέοι» τόσο σε ηλικία όσο και σε αυτοδιοικητική πορεία, Δήμαρχοι.
Στο Δήμο Αλεξανδρούπολης νέος επικεφαλής της Δημοτικής Αρχής εκλέχθηκε ο δικηγόρος Γιάννης Ζαμπούκης με ποσοστό 52,42% και 14.493 συνολικά ψήφους, έναντι του επί 9 χρόνια Δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη.
Στο Δήμο Διδυμοτείχου εκλέχθηκε ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου με ποσοστό 52,05% και 5.497 συνολικά ψήφους, έναντι 47,95% του Χρήστου Τοκαμάνη που για ακόμη μια φορά έφτασε στην πηγή και νερό δεν ήπιε.
Στο Δήμο Σουφλίου επικράτησε ο Παναγιώτης Καλακίκος με ποσοστό 52,51% και 4.871 ψήφους, βάζοντας τέλος στην 29ετή θητεία του μακροβιότερου πολιτικά Δημάρχου στην Ελλάδα Βαγγέλη Πουλιλιού.
Στο Δήμο Σαμοθράκης εξελέγη ο πρώην Αντιδήμαρχος με την παράταξη του νυν Δημάρχου, Νίκος Γαλατούμος που είχε λάβει και τη στήριξη του 3ου Γιώργου Χανού, με ποσοστό 52,74% και 1.009 ψήφους έναντι του Θανάση Βίτσα.
Το παράξενο της υπόθεσης είναι πως σε αρκετούς Δήμους η παράταξη του Δημάρχου δεν θα αποτελεί την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο, όπως στο Δήμο Αλεξανδρούπολης όπου η παράταξη του Βαγγέλη Λαμπάκη κέρδισε 15 έδρες, ενώ εκείνη του Γιάννη Ζαμπούκη 10.
Το ίδιο ισχύει και για τους Δήμους Σαμοθράκης, όπου η παράταξη του Νίκου Γαλατούμου κατέκτησε 6 έδρες έναντι των 7 του Θανάση Βίτσα, στο Δήμο Διδυμοτείχου όπου ο Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου κέρδισε 7 έδρες έναντι των 10 του Χρήστου Τοκαμάνη αλλά και στο Δήμο Σουφλίου όπου ο Παναγιώτης Καλακίκος θα έχει 10 έδρες έναντι των 13 του Βαγγέλη Πουλιλιού.
Συγχαρητήρια και καλή επιτυχία!



pameevros.gr
Μαρίνα Κριτού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου