Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πως να ενισχύσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα σε περίοδο επιδημίας



Ο καλύτερος και ευκολότερος τρόπος αντιμετώπισης μιας ασθένειας είναι η πρόληψη....

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Πραγματικός Θεραπευτής είναι ο ίδιος ο οργανισμός με το ανοσοποιητικό του σύστημα και τη ζωτική του ενέργεια.

Στο άρθρο αυτό θα αναφερθώ σε φυσικούς τρόπους άμεσης ενίσχυσης του ανοσοποιητικού συστήματος και όχι σε φυσικά αντιβιοτικά και αντιβακτηριακά που χρησιμεύουν σε περίπτωση ασθένειας (θα αναφερθώ σε αυτά σε προσεχές άρθρο).
Δεν θα αναφερθώ επίσης σε βότανα. Υπάρχουν πολλά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, μόνο που χρειάζονται χρόνο για να δράσουν και να δώσουν ικανοποιητικά αποτελέσματα. Οι δόσεις πρέπει να είναι σωστά υπολογισμένες ανάλογα με την φυσική κατάσταση του οργανισμού, η ποιότητα του βοτάνου άριστη (να μην έχει μείνει σε ράφια ή συσκευασίες πολύ καιρό). Επιπλέον η λήψη του να γίνεται σε ενισχυμένη μορφή και όχι μόνο σε μορφή αφεψήματος.
Το ανοσοποιητικό σύστημα ενός οργανισμού είναι υπεύθυνο για την άμυνά του στις εξωγενείς επιθέσεις. Είναι ικανό να αναγνωρίζει τους παθογόνους οργανισμούς ιούς, βακτήρια, παράσιτα κά ως ξένα από αυτό, να ενεργοποιεί στη συνέχεια ένα πολύπλοκο σύστημα επίθεσης με σκοπό την οριστική εξόντωση και στη συνέχεια την αποβολή από το σώμα όλων των « εισβολέων » αλλά και των αποβλήτων που αυτά δημιούργησαν.
Οι διάφορες επιδημίες και πανδημίες μπορούν να αντιμετωπιστούν ευκολότερα εφόσον το ανοσοποιητικό σύστημα λειτουργεί αποτελεσματικά. Αυτό σημαίνει ότι εάν ο οργανισμός προσβληθεί από κάποιο ιό θα έχει την ικανότητα να τον πολεμήσει και να τον εξουδετερώσει ευκολότερα και να μην νοσήσει βαριά (ή ακόμη και καθόλου), θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωτικές του λειτουργίες.

Μέτρα για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Βιταμίνες και ιχνοστοιχεία
Βιταμίνη C
Κύριο όπλο της ορθομοριακής διατροφής κατά των ιώσεων και λοιμώξεων.
Ισχυρό αντιοξειδωτικό ενάντια στις ελεύθερες ρίζες (σε περίπτωση ασθένειας παράγονται μεγάλες ποσότητες από το σώμα), απαραίτητη στη σύνθεση των ερυθρών αιμοσφαιρίων και στην απορρόφηση πολλών άλλων βιταμινών, μετάλλων και ιχνοστοιχείων. Ακόμη έχει πολλές άλλες ιδιότητες που δεν θα αναφέρω εδώ. Βασικότατη για τα ηλικιωμένα άτομα.

Σε περιόδους επιδημιών η λήψη της βιταμίνης C μόνο από τη διατροφή δεν επαρκεί.
Συνιστάται η λήψη 3000 mg την ημέρα σε πολλές δόσεις για να βρίσκεται σε διαρκή διαθεσιμότητα στο σώμα. Οι ελληνικές φυσικές βασικές πηγές της είναι το κυνόροδον με 750 έως και 1600 mg ανά 100 γραμμάρια και το ιπποφαές με περίπου 750 mg ανά 100 γραμμάρια.
Μπορεί να την λάβετε σε μορφή συμπληρωμάτων αλλά να διαβάζετε προσεκτικά τα συστατικά της συσκευασίας για να διαπιστώνετε την ύπαρξη της απαιτούμενης ποσότητας βιταμίνης C.


Διάβασε εδώ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου