Σάββατο 19 Ιουλίου 2014

Επάγγελμα "επαναστάτης" δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης στον ανακριτή - Δείτε ΦΩΤΟ από τις ληστείες του τρομοκράτη με τους συνεργούς του

 

 

- Το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα θα μεταφερθεί από τον "Ευαγγελισμό" στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού
- Μόλις λίγα λεπτά διήρκησε η κατάθεση του Νίκου Μαζιώτη στον ανακριτή - Διήμερη προθεσμία για να απολογηθεί
- Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής αναζητούν τον συνεργό του, Γιώργο Πετρακάκο
- Βρέθηκε όπλο σε σπίτι συγγενή του, στα Καμένα Βούρλα
- Στα Πατήσια ψάχνουν τη γιάφκα, όπου έκρυβε τον οπλισμό του, το ηγετικό στέλεχος του Επαναστατικού Αγώνα 

Επαναστάτης δήλωσε ότι επαγγέλλεται ο Νίκος Μαζιώτης στον 27ο τακτικό ανακριτή, ο οποίος τον επισκέφθηκε στον Ευαγγελισμό προκειμένου να πάρει την απολογία του κατηγορούμενου για τις νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος του....


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Μαζιώτης αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ζήτησε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού και όταν ρωτήθηκε τι επαγγέλλεται η απάντησή του ήταν: "Επαναστάτης". Ο ανακριτής τού έδωσε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα στη 13:30, ύστερα από αίτημα του συνηγόρου του Μαζιώτη, Σπύρου Φυτράκη.

 


Μέσα στις επόμενες 4-5 ώρες αναμένεται να γίνει η μεταγωγή του κρατουμένου από το νοσοκομείο του Ευαγγελισμού, όπου νοσηλεύεται μετά τον τραυματισμό του στη συμπλοκή με τους αστυνομικούς, στις φυλακές Κορυδαλλού.

Νωρίτερα ο Νίκος Μαζιώτης υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του και ζητά να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο, παρά την αντίθετη γνώμη των γιατρών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός των επόμενων ωρών θα μεταβεί εισαγγελέας εκτέλεσης ποινών στο νοσοκομείο, προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σε βάρος του φυγόποινου Νίκου Μαζιώτη για την 25ετή κάθειρξη που του επιβλήθηκε από το τριμελές εφετείο της Αθήνας για τη συμμετοχή του στην οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας. Μόλις εκτελεστεί το ένταλμα, θα έχει ανοίξει ο δρόμος για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Μαζιώτης εξαφανίστηκε πριν από την έκδοση της επίμαχης δικαστικής απόφασης, κατά τη διάρκεια της δίκης καθώς είχε λήξει το ανώτατο όριο των 18 μηνών προσωρινής κράτησης και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Εκτός από την 25ετη κάθειρξη που αντιμετωπίζει, μετά την καταδίκη του για συμμετοχή στην οργάνωση "Επαναστατικός Αγώνας", διώκεται για:
-απόπειρα ανθρωποκτονίας τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση από κοινού και κατά μόνας
-παράνομη οπλοφορία πυροβόλου όπλου κατ´ εξακολούθηση
-οπλοχρησία κατ´ εξακολούθηση
-παράβαση του νομού περί εκρηκτικών υλών
-ληστείες τελεσθείσες από κοινού και κατά συναυτουργία από δράστες που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους, από μια εκ των οποίων (ληστεία) προέκυψε βαριά σωματική βλάβη
- εγκληματική οργάνωση
-υφαρπαγή ψεύδους βεβαίωσης
-πλαστογραφία μετά χρήσεως
-διακεκριμένη περίπτωση κλοπών από δράστες που είχαν ενωθεί για να διαπράττουν κλοπές και ληστείες κατ´ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ´ εξακολούθηση
-εμπρησμός εκ προθέσεως από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος σε ξένα πράγματα, πράξη απο κοινού τελεσθείσας


Οι φωτογραφίες


Στο μεταξύ, δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών του από τις ένοπλες ληστείες στα Μέθανα, στην Ακράτα Αχαΐας και στην Κλειτορία Αχαΐας, με την παράκληση της Αστυνομίας στους πολίτες που γνωρίζουν κάτι και μπορούν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσουν με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία..

Ειδικότερα, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, ανακοινώνεται ότι ο 35χρονος σε βάρος του οποίου εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για συμμετοχή στις ένοπλες ληστείες στην Ακράτα και στα Μέθανα, (είναι ο ίδιος που είχε κλέψει δύο αυτοκίνητα, εκ των οποίων ένα χρησιμοποιήθηκε στην απαγωγή Μυλωνά και το άλλο φέρεται ότι το χρησιμοποίησε ο Μαζιώτης μαζί με την Πόλα Ρούπα μέχρι το 2010 που συνελήφθησαν για πρώτη φορά), είναι ο Γεώργιος Πετρακάκος, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, γεν. 8-5-1979 στην Αγία Παρασκευή Αττικής.

Οι τέσσερις πρώτες φωτογραφίες προέρχονται από τη ληστεία τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας στις 10 Μαρτίου 2014.






Οι παρακάτω φωτογραφίες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, στις 20 Δεκεμβρίου 2012.




Φωτογραφίες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, στις 25 Ιουλίου 2013

Η ταυτότητα του Γιώργου Πετρακάκου που είχε εκδοθεί το 2007


Δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας.











Τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ - ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

newsit.gr

δες το βιντεο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου