Σάββατο 11 Ιουλίου 2015

Με την πλάτη στον τοίχο ο Τσίπρας - Έχασε 16 βουλευτές στην ψηφοφορία



Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για τον Τσίπρα αφού έχασε από την ψηφοφορία 16 βουλευτές: Οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «παρών», δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είπαν «όχι», έξι βουλευτές ήταν απόντες.

Βαρουφάκης Ιωάννης, Αυλωνίτου Ελένη, Κοδέλλας Δημήτριος, Σωτηρίου Ελένη, Χατζηλάμπρου Βασίλειος, Ραχήλ Μακρή, ήταν απόντες.
Παρών ψήφισαν Κώστας Λαπαβίτσας, Αγλαϊα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάννη Σταθάς, Θανάση Σκούμας και Δημήτρη Στρατούλης.
ΌΧΙ ψήφισαν η Ιωάννα Γαϊτάνη και Ελένη Ψαρέα.
Επί της ουσίας πήρε την εξουσιοδότηση αλλά έχασε τη δεδηλωμένη στην κυβερνητική πλειοψηφία. Τούτο σημαίνει ότι μετά τη συμφωνία θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις, αφού ενδέχεται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.
Το βέβαιο είναι πως τις επόμενες μέρες θα προχωρήσει σε καρατομήσεις στελεχών αφού όπως λένε οι πληροφορίες ο Τσίπρας είναι έξαλλος και με την Κωνσταντοπούλου και με τον Λαφαζάνη.
Την εξουσιοδότηση την πήρε αφού με μεγάλη πλειοψηφία εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για τη διαπραγμάτευση και σύναψη δανειακής σύμβασης με τον ευρωπαϊκό μηχανισμό σταθέροτητας έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία κατ' άρθρο και στο σύνολό του
Ναι ψήφισαν 251
Οχι ψήφισαν 32
Παρών 8 βουλευτές
Ο Τσίπρας είναι έξαλλος με την Κωνσταντοπούλου και με την απόφασή της να γίνει η ψηφοφορία μετά τα μεσάνυχτα. Λέγεται ότι ο Τσίπρας έβριζε θεούς και δαίμονες με τη στάση της Ζωής.
Οι επόμενες μέρες μετά τη σύναψη της συμφωνίας θα είναι ακόμα πιο σκληρές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου