Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Από τα ξημερώματα στην ουρά για τα 300 ευρώ

 

 

Από τα ξημερώματα στην ουρά για τα 300 ευρώ

 

 

«Όλο αυτο που ζούμε είναι ένα χάλι μεγάλο, πολύ μεγάλο χάλι, κατάντια» λένε αγανακτισμένοι συνταξιούχοι - Από τα μεσάνυχτα και μετά το «κοντέρ» των τραπεζών μηδενίζει και αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα στην οποία σωρρευτικά μπορεί να γίνει ανάληψη 420 ευρώ

Τελευταία διορία μέχρι σήμερα Παρασκευή έχουν οι πολίτες για να προλάβουν να «σηκώσουν» από τα ATM's ή από τα τραπεζικά γκισέ έως 300 ευρώ, όσα, δηλαδή, δικαιούνται ως συνολική ανάληψη της εβδομάδας που πέρασε.


Από τα ξημερώματα σε πολλές περιοχές της Αττικής σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές, κυρίως από συνταξιούχους, που ανέμεναν υπομονετικά τη σειρά τους για να εξυπηρετηθούν.

Η εικόνα σε τράπεζα της Καλλιθέας πριν ανοίξει η τράπεζα


Ουρές και στο Παρακαταθηκών και Δανείων






Από τα μεσάνυχτα και μετά το «κοντέρ» των τραπεζών μηδενίζει και αρχίζει να «μετράει» η νέα εβδομάδα, στην οποία παραμένει σε ισχύ το ημερήσιο όριο ανάληψης 60 ευρω ή σωρρευτικά 420 ευρώ μέχρι την ερχόμενη Παρασκεύη 31 Ιουλίου.




 
Αυτό συμβαίνει διότι με το νέο καθεστώς αυτό και μέχρι την λήξη των capital controls, η «τραπεζική εβδομάδα αναλήψεων» ξεκινάει κάθε Σάββατο ξημέρωμα, με όριο αναλήψεως 60 ευρώ ημερησίως αλλά, αν δεν πάει κάποιος την πρώτη μέρα, τότε έχει δικαίωμα ανάληψης 120 ευρώ την δεύτερη ημέρα (Κυριακή) ή, αν δεν πάει και πάλι, θα έχει 180 ευρώ την επόμενη (δηλαδή την Δευτέρα) ή 240 την μεθεπόμενη (την Τρίτη) κ.ο.κ. ή τελικώς θα μπορεί να τα πάει μαζεμένα τα 420 ευρω συνολικά μέχρι τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής.

Αγανακτισμένοι οι πολίτες 

«Ήρθα από τις επτά το πρωί να τραβήξω 300 ευρώ. Όλο αυτο που ζούμε είναι ένα χάλι μεγάλο, πολύ μεγάλο χάλι, κατάντια. Κάρτα δεν έχω, αλλά και να είχα έχω πρόβλημα με τα ματιά μου και δεν μπορώ» ανέφερε χαρακτηριστικά στο protothema.gr συνταξιούχος από την Καλλιθέα.

«Γιατι βρισκόμαστε εδώ; Για να κάνουμε πάρτι; Όχι τράβηξα και χρήματα μέσα στην εβδομάδα, λιγότερα απο 300 ευρώ θα πάρω» είπε μεταξύ άλλων συνταξιούχος που περίμενε υπομονετικά την σειρά του.

«Ήρθα από τις πέντε το πρωί για να πάρω νούμερο και πήρα το δέκα. Ήρθα να πάρω 300 ευρώ για να πληρώσουμε το ρεύμα για να μην μας το κόψουν. Φαντάσου ταλαιπωρία που μας έκαναν για αυτο το λόγο ήρθαμε όχι για να κάνουμε χαρές» υπογράμμισε η συνταξιούχος.


 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου