Παρασκευή 10 Ιουλίου 2015

Βαρουφάκης: Δεν θα ψηφίσω απόψε στη Βουλή - Μπήκε στο πλοίο για Αίγινα



Δείτε τι έγραψε στο Twitter


Επικαλείται οικογενειακούς λόγους - Δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα τον Ευκλείδη Τσακαλώτο «στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup ειδικά για το θέμα του χρέους»

Λίγο μετά τις 16:00 το απόγευμα της Παρασκευής ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε μέσω Twitter ότι δεν θα παραστεί απόψει στη Βουλή για να ψηφίσει την συμφωνία που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση στους εταίρους.



Για να δικαιολογήσει την απουσία του από την αποψινή ψηφοφορία ο κ. Βαρουφάκης επικαλέστηκε οικογενειακούς λόγους. Ομως περίπου δύο ώρες αφού έγραψε στο Twitter ότι για οικογενειακούς λόγους δεν θα είναι στην αποψινή ψηφοφορία, ο κ. Βαρουφάκης εντοπίστηκε στο πλοίο «Φοίβος» να ταξιδεύει προς την Αίγινα!

Προφανώς ο τέως υπουργός Οικονομικών επέλεξε να κάνει ολιγοήμερες διακοπές από το να στηρίξει στην Βουλή την κυβέρνηση της οποίας μέχρι προσφάτως αποτελούσε εξέχων μέλος και μάλιστα ισχυρίστηκε ότι έχει οικογενειακούς λόγους...

Στο πλοίο για την Αίγινα


Μάλιστα ο κ. Βαρουφάκης δημοσίευσε και το κείμενο επιστολής την οποία απέστειλε προς την πρόεδρο της Βουλής ενημερώνοντας ότι ψηφίζει θετικά το νομοσχέδιο. Σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής, η επιστολή του κ. Βαρουφάκη δεν μπορεί να καταμετρηθεί ως επιστολική ψήφος κι αυτό διότι ο τέως υπουργός Οικονομικών δεν βρίσκεται σε αποστολή της Βουλής εκτός Ελλάδος αλλά απουσιάζει επικαλούμενος γενικόλογα και αόριστα οικογενειακές υποχρεώσεις.

Το τουίτ της απουσίας λόγω οικογενειακών λόγων

Μέσω Twitter γνωστοποίησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ότι δεν θα είναι απόψε στη Βουλή για να ψηφίσει. Ο κ. Βαρουφάκης επικαλείται οικογενειακούς λόγους για την απουσία του και σχολιάζει ότι προχωράει σε αυτή την εξήγηση για να... προλάβει διάφορες ερμηνείες, όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Επίσης αναφέρει ότι κατά τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει απόλυτα τον νέο υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο στον αγώνα που θα δώσει στο Eurogroup ειδικά για το θέμα του χρέους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το άρθρο 70Α του Κανονισμού της Βουλής, οι βουλευτές μπορούν να ψηφίζουν με επιστολική ψήφο όταν βρίσκονται σε αποστολή της κυβέρνησης ή της Βουλής στο εξωτερικό.

Νωρίτερα δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Χρειάζεται ρητή δέσμευση των δανειστών για το χρέος τώρα, γιατί ο Γιούνκερ θα μας πουλήσει όπως πούλησε τον Βενιζέλο».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου