Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τσίπρας: Είχα δώσει εντολή για «σχέδιο έκτακτης ανάγκης»



 Σχέδια εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε, σχέδιο εκτάκτου ανάγκη είχαμε και έπρεπε να έχουμε, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

 Η κ. Γεννηματά ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, σύμφωνα με τις οποίες επεξεργαζόταν το plan B της κυβέρνησης.
 Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε; διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ένα σχέδιο άμυνας της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
 «Αν οι εταίροι και οι δανειστές μας, προετοίμαζαν ένα σχέδιο Grexit, εμείς δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας, στο ενδεχόμενο που γίνονταν πράξη οι απειλές;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός.
 «Αυτό που κάνετε είναι έξω και πέρα από κάθε λογική. Φυσικά και είχα δώσει προσωπικά εντολή να συγκροτηθεί ομάδα επεξεργασίας σχεδίου άμυνας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης» σημείωσε απευθυνόμενος στην κ. Γεννηματά και πρόσθεσε: «Αυτό για εσάς είναι ότι επιδίωκα την έκτακτη ανάγκη». Υπεραμυνόμενος των ενεργειών του, τόνισε ότι είναι κωμικό να ανακαλύπτεται μέγα σκάνδαλο στην αυτονόητη πράξη μιας κυβέρνησης να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο, όταν μάλιστα η στάση της άλλης πλευράς στις διαπραγματεύσεις γινόταν όλο και πιο σκληρή.
 Παράλληλα, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι δεν διαπραγματεύθηκε για τίποτα, αλλά δέχθηκε την προετοιμασία των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν.
 Η κ. Γεννηματά έκανε λόγο για ομολογία επικίνδυνων μεθοδεύσεων εκ μέρους του κ. Βαρουφάκη και απηύθυνε προς τον κ. Τσίπρα το ερώτημα αν είχε γνώση για αυτές, ενώ του καταλόγισε «αλλοπρόσαλη στρατηγική» με την οποία «έφερε το Grexit στην αυλή μας».Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας θα απαντήσει και σε ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Νικήτα Κακλαμάνη, η οποία αφορά τη λήψη μέτρων για την παράνομη μετανάστευση στη χώρα.


   Πηγή: ΑΜΠΕ  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου