Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2015

Όταν ο Αλέξης και η Μπέτυ γνώρισαν τον Μπαράκ και τη Μισέλ...Περιμένοντας τη φωτογραφία των δύο ζευγαριών...


Εντυπωσιασμένος ο πρωθυπουργός από το ύψος της «πρώτης κυρίας» των ΗΠΑ - Τι φόρεσε, στο πλευρό του, η Μπέτυ Μπαζιάνα και πού πήγαν για «πριβέ» δείπνο - Τι ειπώθηκε στη μόλις τρίλεπτης διάρκειας συνομιλία ανάμεσα σε Ομπάμα και Τσίπρα

Η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία του δείπνου που παρέθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος στους ηγέτες που συμμετείχαν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, ήταν ασφαλώς η πιο σημαντική που είχε -και θα έχει- ο πρωθυπουργός, κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.Η παραδοσιακή «οικογενειακή» φωτογραφία του προέδρου των ΗΠΑ με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας και τις συζύγους τους δεν έχει ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα, ωστόσο οι πληροφορίες που «βλέπουν», σταδιακά, το φως της δημοσιότητας, έχουν να κάνουν όχι τόσο με το πολιτικό σκέλος της συνάντησης, όσο με τα παραλειπόμενα από την εμφάνιση των «πρώτων κυριών» ΗΠΑ και Ελλάδας.Πιο συγκεκριμένα, η Μπέτυ Μπαζιάνα, που συνόδευσε τον Αλέξη Τσίπρα, φορούσε ένα μαύρο λιτό φόρεμα σε ίσια γραμμή, μέχρι το γόνατο, το οποίο κατά πληροφορίες έραψε σε γνωστό οίκο μόδας στην Αθήνα, ειδικά για την περίσταση.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ σύστησε τον Ελληνα πρωθυπουργό στη σύζυγό του, Μισέλ Ομπάμα, λέγοντάς της: «Αυτός είναι που έχει κερδίσει απανωτές εκλογές στην Ελλάδα», ενώ συστήθηκαν μεταξύ τους και οι σύζυγοι των δύο ηγετών.

Τα δύο ζευγάρια έβγαλαν μαζί και τις καθιερωμένες φωτογραφίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να δηλώνει στη συνέχεια στους δημοσιογράφους άκρως εντυπωσιασμένος από το ύψος της Αμερικανίδας «πρώτης κυρίας».Στη συνέχεια, ο κ. Τσίπρας με τη σύντροφό του αποχώρησαν από το ξενοδοχείο New York Palace, όπου έγινε η δεξίωση και δείπνησαν οι δυο τους, πριν επιστρέψουν, λίγο πριν από τα μεσάνυχτα (ώρα ΗΠΑ), στο ξενοδοχείο τους στο κεντρικό Μανχάταν.

Τρίλεπτη συνομιλία για οικονομία, προσφυγικό και Κυπριακό
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνομιλία που είχαν Ομπάμα και Τσίπρας διήρκεσε τρία λεπτά, ήταν σε εγκάρδιο κλίμα και ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε στον Ελληνα πρωθυπουργό όσα τού είχε πει κατά την πρόσφατη τηλεφωνική επικοινωνία τους.Αυτό ήταν, μεταξύ άλλων, ότι η Ουάσινγκτον θα στηρίξει τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, στις μεταρρυθμίσεις και για να επανέλθει η χώρα στην ανάπτυξη. Σύντομη αναφορά μεταξύ των δύο ανδρών έγινε στο προσφυγικό, αλλά και στο Κυπριακό.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, η κουβέντα των δύο ηγετών, παρότι ολιγόλεπτη, «πρόλαβε» να γίνει και πιο... προσωπική, με τον κ. Ομπάμα να λέει ότι κάποιοι φίλοι του πηγαίνουν συχνά για διακοπές στην Ελλάδα.«Good job, Alexis, congratulations»
Αυτή ήταν η δεύτερη συνάντηση που είχαν οι κ.κ. Τσίπρας και Ομπάμα μέσα σε λίγες ώρες. Είχε προηγηθεί το σύντομο τετ-α-τετ των δύο ανδρών στο γεύμα που παρέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Μπαν Κι-Μουν, στους ηγέτες οι οποίοι μετείχαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα, στο πρώτο τετ-α-τετ, πλησίασε το τραπέζι του Αλέξη Τσίπρα και, αφού αντάλλαξαν χειραψία και χαμόγελα, του έδωσε και δια ζώσης συγχαρητήρια για τη δεύτερη εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ -κάτι που είχε κάνει και τηλεφωνικώς, την επαύριον των εκλογών.«Good job Alexis, congratulations» φέρεται να του είπε ο Μπαράκ Ομπάμα. Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε θερμά για τα καλά του λόγια και η σύντομη στιχομυθία τους έληξε με ένα «see you later», που είπε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Η συνάντηση με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας
Εκτός από τον Μπαράκ Ομπάμα και άλλους ηγέτες ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- χωρών, ο Αλέξης Τσίπρας είχε ένα σύντομο τετ-α-τετ και με το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, τον βασιλιά Βίλχελμ-Αλεξάντερ και τη βασίλισσα Μαξίμα, οι οποίοι μάλιστα αγαπούν ιδιαίτερα τη χώρα μας και διατηρούν σπίτι στο Πόρτο Χέλι.Το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας, σύμφωνα με πληροφορίες, είπε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα είναι όμορφη χώρα, ότι έρχονται για διακοπές κάθε χρόνο στο Πόρτο Χέλι και ότι είδαν πως οι Ελληνες αντιμετώπισαν με ψυχραμία τα capital controls. «Να το πείτε στον Ρούτε, γιατί κάποιοι ήθελαν να βγούμε από το ευρώ» τους απάντησε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου