Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015

«Καρφιά», αιχμές και... μπηχτές στην παράδοση της προεδρίας της Βουλής από την Ζωή στον Βούτση




«Δεν παρέδωσα τα κλειδιά και την σφραγίδα στους δανειστές» είπε η απερχόμενη πρόεδρος


Κωνσταντοπούλου: Θα μας κρίνει η ιστορία - Βούτσης: Μας έχει κρίνει ο λαός τρεις φορές μέσα στους τελευταίους μήνες

Φαρμακερά βέλη εκατέρωθεν εξαπέλυσαν η Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο Νίκος Βούτσης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής της προεδρίας της Βουλής.



Η απερχόμενη πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου επισήμανε ότι θα είναι αρωγός στις προσπάθειες διαλεύκανσης σκανδάλων, διεκδίκησης γερμανικών οφειλών και αντιμετώπισης του δημόσιου χρέους όχι όμως στην σύναψη μνημονίων και δανειακών συμβάσεων που καταδικάζουν την κοινωνία.

Στο τέλος κοίταξε προς το μέρος του νέου προέδρου της Βουλής λέγοντας πως «θα μας κρίνει όλους η ιστορία».



Ετοιμόλογος όμως ο κ. Βούτσης της υπενθύμισε ότι τους τελευταίους εννέα μήνες τους έχει κρίνει ο λαός τρεις φορές. «Μας έχει κρίνει και μας έχει επιβραβεύσει ή καταδικάσει ως κόμματα, προσωπικότητες και πολιτικές» επισήμανε ο νέος πρόεδρος της Βουλής.

Συγκεκριμένα η Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι «αποτελεί τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας, στην προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για τα μνημόνια. Δεν παρέδωσα τα κλειδιά και την σφραγίδα στους δανειστές» είπε με νόημα προς τον κ. Βούτση.



Στην συνέχεια τόνισε ότι «Είναι τιμή ότι κατά την παράδοση της προεδρίας σας παραδίδω το έργο επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον του λαού. Και ελπίζω να μην παραπέσουν όπως συνηθίζεται να γίνεται στο Δημόσιο. Αφορούν την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές οφειλές, τις δύο εκθέσεις και την προκαταρκτική έκθεση για το Δημόσιο Χρέος και την πρόσφατη ενδιάμεση έκθεση Αλήθειας Δημόσιου Χρέους. Για να μην σας κουράζω με τόμους, έχω αφήσει στο γραφείο σας την έκθεση της εξεταστικής για την Ζίμενς, καθώς και την έκθεση της προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ».



Και η Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέληξε: «Επειδή η λεγόμενη συνέχεια του κράτους πρέπει να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ ότι θα ολοκληρωθούν. Θα με βρείτε αρωγό σε κάθε προσπάθεια ολοκλήρωσης. Δεν θα είμαι αρωγός σε προώθηση μνημονίων και κατάλυση της δημοκρατίας. Σας εύχομαι καλή θητεία. Και όλους θα μας κρίνει η Ιστορία»..

Απαντώντας ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Βουλή λίγη ώρα πριν του δόθηκε η ευκαιρία να περιγράψει το πλαίσιο μέσα στο οποίο θα κινηθεί στη νέα Βουλή. Και επισήμανε: «Ο λαός τρεις φορές μας έδωσε εντολή ώστε να ασκηθεί η λαϊκή κυριαρχία. Είναι σαφώς πως η νέα Βουλή θα αποφασίσει για τη συνέχιση ή και για τη νέα ανάθεση σε νέες επιτροπές θεμάτων κρίσιμων. Και ιδιαίτερα το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, που είναι διακομματική απόφαση. Ταυτόχρονα, ή ελληνική κυβέρνηση που έχει εντολή να διαπραγματευτεί για το χρέος θα λάβει υπ' όψη της όλα τα τεκμήρια που υπάρχουν ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

Κλείνοντας, ο νέος πρόεδρος της Βουλής δεν παρέλειψε να απαντήσει στα βέλη της Ζωής Κωνσταντοπούλου λέγοντας: «Δεν θα ήθελα επί τη ευκαιρία της σημερινής συνάντησης να υπάρξει μια πολιτική αντιπαράθεση. Γιατί είναι αλήθεια ότι στο προηγούμενο διάστημα ακούστηκαν πολλά, και μερικές εκφράσεις που θα οδηγούσαν σε αντιπαραθέσεις. Όλα έχουν καταγραφεί. Και φυσικά όλοι θα κριθούμε από τον λαό και την Ιστορία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου