Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Προσοχή! Ραγδαία επιδείνωση του καιρού με καταιγίδες και χιόνια



Η πρόγνωση του καιρού για την Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ την Παρασκευή (5/2) οι οποίες στην ανατολική και βόρεια χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
AdTech Ad
Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα πελάγη 7 με 8 και πιθανώς στο Αιγαίο 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση.

Νεφώσεις θα αναπτυχθούν στην Αττική με αποτέλεσμα να σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βαθμιαία εξασθένηση ενώ χιονόπτωση θα σημειωθεί στην Πάρνηθα από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 και σταδιακά στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 11 βαθμούς κελσίου. Από το απόγευμα και μετά θα βρίσκεται σε σταδιακή πτώση.

Βροχερός θα είναι ο καιρός και στην Θεσσαλονίκη καθώς τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά του νομού ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και τα ημιορεινά με βαθμιαία εξασθένηση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 6 βαθμούς κελσίου.

Στο μεταξύ υπενθυμίζεται ότι η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το πρωί της Πέμπτης σύμφωνα με το οποίο αναμένεται ραγδαία επιδείνωση από το απόψε το βράδυ με ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιόνια κυρίως στα ορεινά αλλά και θυελλώδεις ανέμους.
Αναλυτικά, σύμφωνα με την ΕΜΥ, για απόψε το βράδυ προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, τη Θράκη, την Πελοπόννησο, την κεντρική Στερεά και πιθανόν τη νύχτα στην ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι στο κεντρικό και βόρειο Αιγαίο οι οποίοι θα φτάσουν πρόσκαιρα τα 8 μποφόρ.

Πού θα χιονίσει την Παρασκευή
Την Παρασκευή (5/2/2016) αναμένεται να σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και μέχρι το απόγευμα πιθανόν στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά - ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης από τα 500μ, στα ορεινά - ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στέρεας και της Εύβοιας από τα 700μ, από το απόγευμα στα ορεινά των Κυκλάδων και της Κρήτης. Εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν τα 7 με 8 στο Αιγαίο και τοπικά τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
Για περισσότερες λεπτομέρειες στα τακτικά δελτία καιρού και την ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Πρόγνωση για την υπόλοιπη χώρα για την Παρασκευή (4/2)
Μακεδονία, Θράκη

Στη δυτική Μακεδονία λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες και βαθμιαία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες οι οποίες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Χιονιά στα ορεινά και τα ημιορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης (500μ). Βαθμιαία εξασθένηση των φαινομένων από τα δυτικά.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφορ.
Θερμοκρασία: από 1 έως 10 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις αυξημένες στα νότια με τοπικές βροχές, καταιγίδες, χιονιά στα ορεινά και γρήγορη βελτίωση.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 4 έως 14 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις με βροχές, καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς και της Ευβοίας (700μ).
Άνεμοι: βόρειοι 5 με 7 και στα ανατολικά 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 6 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ. Χιόνια στα ορεινά από το απόγευμα.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα δυτικά τοπικά 7 μποφόρ. Σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 10 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές με βαθμιαία εξασθένηση από το βράδυ και από τα βόρεια. Χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.
Άνεμοι: νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ. Σταδιακά από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 17 βαθμούς κελσίου. Σε σταδιακή πτώση από το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου