Παρασκευή, 5 Φεβρουαρίου 2016

Τέρμα τα ψέματα - Οι αγρότες αποκλείουν λιμάνια, αεροδρόμια και εθνικές οδούς

 

 

Η ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΟΔΗΓΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΑ ΑΚΡΑ – ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΣΕ 24ΩΡΟΥΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

Αποφασισμένοι να συνεχίσουν να πιέζουν την κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο του νέου ασφαλιστικού είναι οι αγρότες ολόκληρης της χώρας καθώς μετά τα ογκώδη συλλαλητήρια στα οποία συμμετείχαν επιστρέφουν στα μπλόκα με προδιάθεση να σκληρύνουν ακόμα περισσότερα την στάση τους.

Η κυκλοφορία στον κόμβο Καρδίτσας, στην Ε.Ο. Τρικάλων - Καρδίτσας διεξάγεται κανονικά καθώς έληξε ο τρίωρος αποκλεισμός από τους αγρότες. Το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής κ. Παύλος Σπυρόπουλος, ανέφερε για τις αυριανές κινητοποιήσεις ότι ο χαρακτήρα τους θα αποφασιστεί κατά την αποψινή συνέλευση των αγροτών.

AdTech Ad
Οι αγρότες προτίθενται να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους σκληραίνοντας περαιτέρω τη στάση τους με 24ωρους αποκλεισμούς λιμανιών, εθνικών οδών και αεροδρομίων.
Η Πανελλήνια Συνέλευση Συντονιστικών Επιτροπών στην χθεσινή (3/2) σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Κατερίνη με συμμετοχή 62 μπλόκων αποφάσισε:
  • Παραμονή στις αρχικές θέσεις όπως αυτές έχουν καταγραφεί στην συνάντηση της Σίνδου όπου ρητά και κατηγορηματικά ζητείται άμεση ανάκληση των προσχεδίων νόμου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, για συνάντηση και διάλογο με τον Πρωθυπουργό καθώς επίσης ξεκάθαρη και ρητή θέση των κομμάτων της αντιπολίτευσης για μη ψήφιση και απόρριψη των αναφερομένων προς εισήγηση προσχεδίων νόμου.
  • Κλιμάκωση περαιτέρω της κινητοποίησης με πολύωρους αποκλεισμούς των εθνικών οδών, αεροδρομίων, λιμανιών καθώς και 24ωρο αποκλεισμό από τις 12.00 π.μ. του Σαββάτου έως 12.00 π.μ. της Κυριακής.
  • Συνεχίζοντας απαρέγκλιτα την αρχική προσπάθεια για πλήρη ενοποίηση και ενιαίας κατεύθυνσης του αγώνα όλων των μπλόκων, συστάθηκε επιτροπή η οποία θα παραστεί στη συνάντηση της Νίκαιας στις 07/02/2016 καθώς και όπου αλλού χρειαστεί να παραστεί.
12ωρος αποκλεισμός των Τεμπών την Παρασκευή (5/2)
Από τις 10 το πρωί έως τις 10 το βράδυ θα είναι και την Παρασκευή κλειστά τα Τέμπη, όπως αποφάσισαν απόψε οι αγρότες του μπλόκου.
Στο μεταξύ, εξετάζουν την περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και διατυπώνονται προτάσεις ακόμη και για κυκλοφοριακό μπλακ-αουτ από το Σάββατο.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν αύριο το βράδυ στην νέα γενική συνέλευση των μελών του μπλόκου.
Θεσσαλονίκη
Ανοίγει στις 23:00 το βράδυ και για επτά ώρες, το τελωνείο της Εξοχής στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, ύστερα από σχετική απόφαση που έλαβε αργά το απόγευμα η γενική συνέλευση των αγροτών στο μπλόκο της Θεσσαλονίκης.
Όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, o επικεφαλής του συντονιστικού αγώνα του μπλόκου, Θεοδωρής Ιφόγου, «θα κλείσουμε και πάλι το τελωνείο στις 6 το πρωί, και από τις δύο πλευρές, και μετά, το πότε θα ανοίξει και πάλι θα συζητηθεί εντός της αυριανής ημέρας».
Σημείωσε δε, πως είναι «βέβαιος» ο 24ωρος αποκλεισμός του τελωνείου από το Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016 στις 12 το μεσημέρι, σε συνέχεια σχετικής απόφασης που λήφθηκε χθες στη συνάντηση της Κατερίνης, την οποία και συγκάλεσε η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων.
Με δίωρα καθημερινά μπλόκα στην εθνική οδό και στους παράδρομούς της μέχρι και την Κυριακή συνεχίζουν τον αγώνα τους οι αγρότες στο Ρέθυμνο
Σε νέα απόφαση προχώρησαν οι αγρότες που συμμετέχουν στο κύριο μπλόκο επί της εθνικής οδού στον Κόμβο Ατσιπόπουλου στο Ρέθυμνο.
Σύμφωνα με την απόφαση, έως και την Κυριακή, η εθνική οδός θα αποκόπτεται από τα γεωργικά μηχανήματα και οχήματα για δύο ώρες, από τις 11:00 το πρωί έως τη 13:00 το μεσημέρι. Παράλληλα, οι αγρότες θα κλείνουν και τους παράδρομους που οδηγούν, είτε σε άλλο σημείο της εθνικής του ΒΟΑΚ είτε στην παλαιά εθνικό οδό Χανίων Ηρακλείου. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο Γιώργος Βεβιανάκης, πρόεδρος του κτηνοτροφικού συλλόγου και ένα από τα βασικά μέλη του συντονιστικού του αγώνα των αγροτών, «ο αγώνας μας συνεχίζεται και τις επόμενες ημέρες θα ενταθεί… Εξετάζουμε τα δεδομένα και τις συνθήκες, και από την ερχόμενη εβδομάδα αναμένονται οι νέες αποφάσεις της συνέλευσης μας, οι οποίες θα έχουν εμπλουτιστεί από νέα στοιχεία σύμφωνα με τη συντονιστική σε παγκρήτιο επίπεδο».
Φθιώτιδα
Οι αγρότες προσανατολίζονται να κλείσουν για 24 ώρες την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας, αλλά και τους υπόλοιπους δρόμους του εθνικού δικτύου για το Σάββατο. Σε όλα τα μπλόκα μετά από τις αποφάσεις τους, ο αποκλεισμός θα αρχίσει στις 13:00. Οι αγρότες που μετέφεραν τα τρακτέρ στα μπλόκα αναμένεται να αποφασίσουν αργά το βράδυ για τις ώρες των αποκλεισμών την αυριανή μέρα.
Μετά την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις οι αγρότες στην Φθιώτιδα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε αποκλεισμούς, ωστόσο, μετέφεραν τα τρακτέρ σε επίκαιρα σημεία του εθνικού δικτύου.
Αιτωλοακαρνανία, Αχαΐα
Άνοιξαν λίγο μετά τις 10:00 το βράδυ, οι εθνικές οδοί Αντιρρίου-Ιωαννίνων, στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου, Πατρών-Αθηνών, στο ύψος του Αιγίου και Πατρών-Πύργου, στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας, όπου νωρίτερα οι αγρότες είχαν προχωρήσει σε αποκλεισμούς, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες προγραμματίζουν να προχωρήσουν και αύριο σε αποκλεισμούς δρόμων.

Ειδικότερα, οι αγρότες που βρίσκονται στο μπλόκο του Κεφαλόβρυσου στην Αιτωλοακαρνανία, θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή (5/2) στις 10:30 το πρωί μηχανοκίνητη πορεία διαμαρτυρίας και κατάληψη του ΟΠΕΚΕΠΕ Μεσολογγίου, ενώ στις 17:00 το απόγευμα, θα αποκλείσουν για πέντε ώρες την εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων.

Το Σάββατο, όπως ανακοίνωσαν, θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρο αποκλεισμό του κόμβου Κεφαλόβρυσου από τις 12:00 το μεσημέρι, έως και τις 12:00 το μεσημέρι της Κυριακής.
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν την Παρασκευή (5/2) λόγω των μπλόκων
Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με απόφαση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων στα Τέμπη Λάρισας, αύριο Παρασκευή (5/2/2016) από ώρα 10.00 έως ώρα 22.00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα του Π.Α.Θ.Ε. από την χ/θ 365+477 (Κόμβος Γυρτώνης) μέχρι την χ/θ 390+700 (διασταύρωση Στομίου).
Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη:
Όλα τα οχήματα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα , φορτηγά και λεωφορεία, θα εκτρέπονται α πό τον Α/ Κ Βελεστίνου (χ/θ 312+000) προς την Π.Ε.Ο. Βόλου - Λάρισας και στη συνέχεια:
  • είτε θα εισέρχονται στ ο ν ΠΑΘΕ από τον Κόμβο Πλατυκάμπου (χ/θ 351+000) και εν συνεχεία από τον Κόμβο Γυρτώνης (χ/θ 365+550 ) θα κατευθύνονται προς την Ε.Ο. Γυρτώνης – Αμπελώνα – Τυρνάβου – Ελασσόνας – Κοζάνης – Εγνατία Οδό και θα εισέρχονται στον α υτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του Κόμβου Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500).
  • είτε μέσω της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης θα κατευθύνονται στην Ε.Ο. Λάρισας– Τρικάλων – Καλαμπάκας – Γρεβενών και θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.
Κατεύθυνση κυκλοφορίας προς Αθήνα:
1. Τα φορτηγά μικτού βάρους άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (χ/θ 474+500) προς Βέροια (Εγνατία Οδό) – Κοζάνη και από εκεί:
  • είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Ελασσόνας – Τυρνάβου – Αμπελώνα – Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. και ακολούθως θα εξέρχονται τ ου ΠΑΘΕ στον Κόμβο Πλατυκάμπου , θα κατευθύνονται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
  • είτε μέσω Ε.Ο. Κοζάνης – Γρεβενών – Καλαμπάκας – Τρικάλων – Λάρισας και εν συνεχεία, θα κινούνται στην περιφερειακή οδό Λάρισας – Τρικάλων, στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Θεσσαλονίκης, την Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου προς κόμβο Βελεστίνου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου.
2. Τα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνους που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη και Πιερία, θα εκτρέπονται στη διασταύρωση Στομίου (χ/θ 393+300) και μέσω της Επ.Ο. Ομολίου – Στομίου – Βελίκας – Αγιοκάμπου – Αγιάς και της Επ.Ο. Αγιάς – Λάρισας θα οδηγούνται στην Π.Ε.Ο. Λάρισας – Βόλου και θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ από Α/Κ Βελεστίνου .
3. Όλα τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και τα λεωφορεία που θα προέρχονται από Κατερίνη – Πλαταμώνα, θα αναστρέφονται από τον Α/Κ Αιγάνης και εν συνεχεία, επίσης μέσω Κατερίνης, θα εκτρέπονται κατάλληλα.
Παρακαλούμε τους φίλους οδηγούς, να ακολουθούν τις οδηγίες των τροχονόμων και να ενημερώνονται διαρκώς για κάθε μεταβολή των κυκλοφοριακών συνθηκών.
Για κάθε πληροφορία σχετική με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την κίνηση των οχημάτων, οι οδηγοί μπορούν να ενημερώνονται στα τηλέφωνα: 2410-683190, 2410-683169, 2410-683176, 2410-741453.
Ηράκλειο
Παραμένουν οι αγρότες στο μεγάλο μπλόκο στην περιοχή του Γιόφυρο Ηρακλείου με αγροτικά αυτοκίνητα και τρακτέρ, καθώς και στο μπλόκο στην περιοχή του Καρτερού, στο ύψος του ΚΤΕΟ, αποκλείοντας έτσι την Εθνική Οδό σε δύο σημεία.
Την ίδια ώρα, ανοιχτή παραμένει η παλαιά εθνική οδός στην περιοχή του Καρτερού, απ’ όπου γίνεται κυρίως η κίνηση των οχημάτων.
Παράλληλα, οι αγρότες δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επ’ αόριστο στα μπλόκα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οργή λαού «πνίγει» την κυβέρνηση - «Παρέλυσε» η χώρα στη μεγαλύτερη απεργία

Οργή λαού «πνίγει» την κυβέρνηση - «Παρέλυσε» η χώρα στη μεγαλύτερη απεργία

Tα σημεία που απέκλεισαν οι αγρότες την Πέμπτη (4/2)
Κόρινθος
Άνοιξαν λίγο πριν τις 23:00 οι αγρότες την παλαιά εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου στον Ισθμό κι επιτρέπεται η διέλευση των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων.
Τα φορτηγά δεν περνούν και παραμένουν στην άκρη του δρόμου, ενώ η κυκλοφορία πλέον στην Αθηνών - Κορίνθου διεξάγεται μέσω μικρής παράκαμψης, από τον Ισθμό στο Καλαμάκι κι ως την είσοδο των Αγίων Θεοδώρων όπου επανακάμπτουν στην νέα εθνική οδό.
Εν τω μεταξύ τα μεσάνυχτα οι αγρότες θα ανοίξουν και τον αυτοκινητόδρομο Κορίνθου - Τρίπολης στο ύψος των διοδίων Νεστάνης, που κρατούν κλειστό από το απόγευμα της Τετάρτης.
Ηράκλειο
Στον κόμβο της περιοχής Γιόφυρο, βασικό σημείο του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, βρίσκονται οι αγρότες μετά το συλλαλητήριο που πραγματοποίησαν στο Ηράκλειο ενάντια στο ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.
Οι αγρότες, ύστερα από την διαμαρτυρία τους έξω από τα γραφεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης μετέφεραν την κινητοποίηση τους στο Γιόφυρο όπου με τρακτέρ και αγροτικά αυτοκίνητα έστησαν μπλόκο στην Εθνική Οδό.
Στον κόμβο επίσης έχουν μεταβεί και εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, στο δημόσιο, στους δήμους κ.ά., που μετείχαν νωρίτερα στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Οι αγρότες έχουν αποκλείσει τον ΒΟΑΚ και στα δύο ρεύματα ενώ έχουν κάψει ελαστικά αυτοκίνητων, δηλώνοντας αποφασισμένοι να παραμείνουν στο μπλόκο.
Την ίδια ώρα ένα ακόμη μπλόκο στήθηκε από αγρότες στην περιοχή της γέφυρας της Αλικαρνασσού.
Θράκη
Συνεχίζεται ο επ’ αόριστον ο αποκλεισμός του Τελωνείου Κήπων, στα ελληνοτουρκικά σύνορα καθώς και ο προγραμματισμός για κλείσιμο των συνόρων και στον Βόρειο Έβρο.
Μακεδονία
Κλειστό παραμένει για τέταρτη ημέρα το τελωνείο του Προμαχώνα στα σύνορα Ελλάδας με Βουλγαρία και η ουρά που σχηματίζουν νταλίκες και φορτηγά «υπερβαίνει και τα 22 χιλιόμετρα», όπως τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης Βισαλτίας Στέργιος Λίτος.
Το μέλος της Συντονιστικής ξεκαθάρισε ότι: «Δεν θέλουμε να ταλαιπωρούνται παιδιά και μέλη της κοινωνίας και έτσι ανοίγουμε το βράδυ, αλλά εμμένουμε στη θέση μας ότι δεν περνάνε φορτηγά και νταλίκες».
Στα διόδια των Μαλγάρων, με περισσότερα από 800 παρατεταγμένα τρακτέρ, το «μπλοκάρισμα» ξεκίνησε χθες το μεσημέρι της Τετάρτης (03/02/2016) και ο δρόμος «ελευθερώθηκε» τα πρωί της Πέμπτης.
Θέρμη Θεσσαλονίκης
Από το μπλόκα της αερογέφυρας στη Θέρμη Θεσσαλονίκης και του αεροδρομίου, τη διασταύρωση επί του «Μακεδονία», αγρότες και κτηνοτρόφοι Χαλκιδικής στις 10.30 άναψαν τις μηχανές σε 50 τρακτέρ και ξεκίνησαν για το κέντρο της πόλης. Όπως ανέφερε ο κτηνοτρόφος Μίλτος Χαρέλης: «Σκοπός μας είναι να πάμε από τις μεγάλες οδούς της πόλης και να κινηθούμε περιμετρικά των άλλων συλλαλητηρίων που διοργανώνονται, έτσι ώστε να αποφευχθούν ενδεχόμενα ατυχήματα και ταλαιπωρία». Τελικός προορισμός θα είναι το υπουργείο Μακεδονίας –Θράκης.
Από την πλευρά του ο συντονιστής στο μπλόκο αεροδρομίου, Χαράλαμπος Γαλανόπουλος, επισήμανε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Και το απόγευμα ενδεχομένως να προβούμε σε κινητοποίηση στα μπλόκα μας».
Κόμβος Νησελίου
Πεζή πορεία, αλλά με τη συνοδεία περισσοτέρων από 10 τρακτέρ, πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αλεξάνδρειας, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο Νησελίου, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Βέροιας (σε επ' αόριστον αποκλεισμό από τη Δευτέρα (01/02/2016).
Μαζί με απλούς πολίτες των Δήμων Αλεξάνδρειας και Μελίκης, αλλά και με τους εμπορικούς συλλόγους πραγματοποιούν τη δική τους διαμαρτυρία ενάντια στο ασφαλιστικό. Στη συνέχεια αναμένεται να μεταβούν στο μπλόκο επί της Εγνατίας οδού-περισσότερα από 750 τρακτέρ- προκειμένου να διαδηλώσουν εκ νέου.
Νομός Πέλλας
Περισσότερα από 100 τρακτέρ βρίσκονται στους κόμβους Μεσημερίου και Μαυροβουνίου έξω από την πόλη της Έδεσσας (Πέλλα), όπου και πρόκειται να γίνει το συλλαλητήριο που πραγματοποιούν στην πόλη όλοι οι φορείς και επαγγελματικές τάξεις.
Όπως τόνισε ο αγρότης, Τάσος Κυραλίδης, μέλος στο συντονιστικό του κόμβου Μαυροβουνίου: «Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην είσοδο της Έδεσσας, στα φανάρια, όπου και θα πραγματοποίηση αποκλεισμό, για περισσότερες από δύο ώρες».
Γιαννιτσά
Δυναμική συμμετοχή στο συλλαλητήριο στα Γιαννιτσά, είναι αποφασισμένοι να έχουν και αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα μπλόκα Σερβικιά Γέφυρα, Μελίσσι και Χαλκηδόνα ενώ σκέπτονται να κλείσουν το σημείο Διαγώνιος, επί της Εγνατίας οδού Θεσσαλονίκης-Έδεσσας, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αγρότης, Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, επικεφαλής του συντονιστικού στη Σερβικιά Γέφυρα.
Νομός Ημαθίας
Τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο της Βέροιας, αποφάσισαν και πραγματοποιούν με δέκα τρακτέρ, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τον κόμβο της Κουλούρας (Ημαθία), δύναμης 400 τρακτέρ- ενώ αντίστοιχες κινήσεις κάνουν και τα μέλη της Πρωτοβουλίας Αγροτών σε όλη την Ελλάδα, που αριθμεί 62 Συλλόγους.
Νομός Πιερίας
Στο Νομό Πιερίας, σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Δημαλή, δεν θα γίνει αποκλεισμός δρόμων, τουλάχιστον το πρωί, αφού ήδη «κατευθυνόμαστε στο κέντρο της Κατερίνης προκειμένου να συμμετέχουμε και εμείς στο συλλαλητήριο που προγραμματίστηκε». Υπενθυμίζεται ότι στο Νομό Πιερίας έχουν στηθεί μπλόκα, συνολικής δυναμικότητας άνω των 700 τρακτέρ στο Αιγίνιο και την Κατερίνη.
Νομός Καβάλας
Υπό κατάληψη εξακολουθεί να βρίσκεται από τις (20/01/2016) η Εγνατία οδός στον κόμβο των Κερδυλλίων, με το μπλόκο να αριθμεί περισσότερα από 800 τρακτέρ, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή (05/02/2016) δεν θα κλείσει η παλαιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης-Καβάλας.
Σύμφωνα με τον αγροτοσυνδικαλιστή, Γιάννη Παναγή: «Αυτό γίνεται ώστε να έχουμε τις δυνάμεις και να πραγματοποιήσουμε τον 24ωρο αποκλεισμό από το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, αλλά και για να διευκολύνουμε τον κόσμο στο μεταξύ».
Νομός Δράμας
Σε τρία ανέρχονται πλέον τα μπλόκα που έχουν στηθεί στο Νομό Δράμας. Στη διασταύρωση Κοκκινογείων Προσοτσάνης Δράμας, στο δρόμο προς το τελωνείο της Εξοχής, στα σύνορα της Ελλάδας με τη Βουλγαρία, περισσότερα από 600 τρακτέρ καταλαμβάνουν συμβολικά το οδόστρωμα. Το δεύτερο μπλόκο είναι αυτό που έχει «κατασκηνώσει» στο τελωνείο Εξοχής και το τρίτο είναι αυτό πηγαίνοντας για Καβάλα, στα Μάρμαρα του Σκαρή.
Όλοι από τα προαναφερόμενα μπλόκα κατευθύνονται στο τελωνείο της Εξοχής, που βρίσκεται σε επ αορίστων αποκλεισμό, αλλά σύμφωνα με απόφαση, θα δοθεί στην κυκλοφορία στις 11 το πρωί «και αφού μαζευτούν όλοι οι πολίτες του Νομού, θα το κλείσουμε ξανά μαζί στις 15.00 το μεσημέρι και για όσο πάει», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών και Κτηνοτρόφων, Χρήστος Γκόντιας.
Νομός Κιλκίς
Στο νομό του Κιλκίς, έχουν στηθεί δύο μπλόκα στα τελωνεία των Ευζώνων στα σύνορα της Ελλάδας με τα Σκόπια και στην Δοϊράνη, σύνορα Ελλάδας με τα Σκόπια και θα γίνουν αποκλεισμοί 12-14.00 και 19.00-21.00 (συνήθως παρατείνεται κατά μία ώρα το βράδυ) στο πρώτο και 12.00-15.00 το μεσημέρι και 18.00-22.00 το βράδυ στο δεύτερο. Και στα δύο μπλόκα συνολικά συμμετέχουν περισσότερα από 800 τρακτέρ.
Νομός Χαλκιδικής
Στο Νομό Χαλκιδικής, έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, στη Νέα Καλλικράτεια και στον Πολύγυρο, είναι δυναμικότητας άνω των 600 συνολικά και συμμετέχουν περισσότεροι από 80 μελισσοκόμοι, των οποίων το ένα όχημα ισούται με τρία τρακτέρ. Η απόφαση που λήφθηκε είναι να συμμετέχουν όλοι στο συλλαλητήριο στο κέντρο των Νέων Μουδανιών, μαζί με τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο και με όλη την κοινωνία.
Τη συμμετοχή τους στις πλατείες των πόλεων τη Δυτικής Μακεδονίας, αποφάσισαν και οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα στην ευρύτερη περιοχή, ενώ για το βράδυ, έχει προγραμματιστεί συνέλευση των εννέα μπλόκων, προκειμένου να καθοριστεί «η επόμενή μας κίνηση», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο συντονιστής των μπλόκων, Δημήτρης Μόσχος.
Θεσσαλία
Ανοιχτά θα παραμείνουν σήμερα, Πέμπτη (04/02/2016) τα Τέμπη, μετά από σχετική απόφαση των αγροτών του μπλόκου, προκειμένου να διευκολυνθεί η μετακίνηση όσων επιθυμούν να συμμετάσχουν στις απεργιακές εκδηλώσεις της γενικής απεργίας ενάντια στο ασφαλιστικό.
Οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας δίνουν δυναμικό «παρών» στην απεργιακή συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.
Πελοπόννησος
Κλειστή παραμένει και σήμερα, Πέμπτη (04/02/2016) η Εθνική Οδός Αθηνών – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων του Ισθμού, ενώ λίγο μετά τις 11:00 οι αγρότες έκλεισαν και την παλαιά εθνική οδό στο ύψος του Καλαμακίου.
Τα μόνα οχήματα που επιτρέπεται να διέρχονται από το συγκεκριμένο μπλόκο είναι τα ασθενοφόρα και τα επείγοντα περιστατικά.
Κλειστός παραμένει από τις 6 το απόγευμα της Τετάρτης και ο αυτοκινητόδρομος Τρίπολης – Κορίνθου, στο ύψος των διοδίων της Νεστάνης, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στο σημείο έως σήμερα τα μεσάνυχτα. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται από την παλαιά εθνική οδό, μέσω του Αχλαδόκαμπου.
Το μπλόκο της Νεστάνης ενισχύεται και από τους οδηγούς ταξί, οι οποίοι έχουν προγραμματίσει πορεία με τα αυτοκίνητά τους στα διόδια.
Στο μεταξύ, οι αγρότες έκλεισαν για δύο ώρες και το δρόμο Κεραμωτή - Νεάπολη, στη Λακωνία.
Επίσης, στη Λακωνία οι αγρότες με τα τρακτέρ από όλο το νομό έχουν προγραμματίσει μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Σπάρτη.
Ρόδος
Τον κόμβο στο αεροδρόμιο της Ρόδου έκλεισαν το πρωί της Πέμπτης οι αγρότες της δυτικής πλευράς του νησιού, ζητώντας την απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης.
Μάλιστα, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους, θα συνεχίσουν δυναμικά τις κινητοποιήσεις. Την ίδια ώρα, αγρότες της ανατολικής πλευράς του νησιού ετοιμάζονται να κλείσουν τον δρόμο στην περιοχή της Καλάθου.
Σημειώνεται, ότι στη δυτική πλευρά έχουν δημιουργηθεί ήδη αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου