Πέμπτη, 31 Μαρτίου 2016

Αποζημίωση 300.000 ευρώ για τον Κύπριο που ξυλοκοπήθηκε άγρια στη Μύκονο

 

Και μηνιαία καταβολή 1000 ευρώ για τουλάχιστον δύο χρόνια


Ο Βαγγέλης Πέππος βρίσκεται επτά μήνες μετά σε κωματώδη κατάσταση - Τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να μεταφερθεί σε ειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στην Ιερουσαλήμ 

Αποζημίωση που αγγίζει τις 300.000 ευρώ και μηνιαία καταβολή 1000 ευρώ για τουλάχιστον δύο χρόνια θα λάβει η οικογένεια του 32χρονου Κύπριου που τον περασμένο Σεπτέμβριο ξυλοκοπήθηκε άγρια από υπάλληλο σεκιούριτι έξω από κλαμπ της Μυκόνου.

Η οικογένεια του Βαγγέλη Πέππου ο οποίος εξακολουθεί να βρίσκεται σε κωματώδη κατάσταση, διασωληνωμένος με μηχανική υποστήριξη μετά από επτά μήνες κατάφερε να κερδίσει την αγωγή ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε και έτσι ανοίγει ο δρόμος για τη μεταφορά του 32χρονου από το νοσοκομείο της Λευκωσίας σε εξειδικευμένο κέντρο αποκατάστασης στην Ιερουσαλήμ.

Την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είχε καταθέσει στο Πρωτοδικείο Αθηνών η σύζυγος του Ευάγγελου Πέππου, Αφροδίτη σε μια προσπάθεια να βρεθούν τα χρήματα να μεταφερθεί ο νεαρός στο κέντρο αποκατάστασης καθώς όπως λένε οι γιατροί είναι η ύστατη προσπάθεια και η μοναδική ελπίδα για να ξυπνήσει από το κώμα και να μπορέσει να αντιδράσει νευρολογικά.

Μάλιστα, το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Hadassah - IMER της Ιερουσαλήμ που επελέγη από τους γιατρούς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα στον κόσμο και στο παρελθόν είχαν νοσηλευτεί εκεί ο ειδικός φρουρός Στάθης Λαζαρίδης, ο οποίος είχε δεχθεί σφαίρα από καλάσνικοφ στην επιχείρηση των Ζωνιανών, όπως επίσης και η 16χρονη Μυρτώ που είχε δεχθεί επίθεση στην Πάρο από τον Πακιστανό βιαστή της.

Ειδικότερα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση 1715/2016  του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που φέρει ημερομηνία 31 Μαρτίου 2016, τα εμπλεκόμενα πρόσωπα στην άγρια ιστορία της Μυκόνου που μετέτρεψε σε ζωντανό – νεκρό τον άτυχο Κύπριο, υποχρεούνται να καταβάλλουν “εις ολόκληρον ο καθένας τους στην αιτούσα α) ως δικαστική συμπαραστάτρια του παθόντος συζύγου της Ευάγγελου Πέππου το ποσό των 267.660 ευρώ για τα νοσήλια και το ποσό  των 15.000 ευρώ για τα έξοδα του συνοδεύοντος προσώπου και β) ατομικά στην ίδια το ποσό των 1080 ευρώ”.

Την ίδια ώρα, ο σεκιουριτάς  που τραυμάτισε σοβαρά τον Πέππο, παραμένει προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Χίου περιμένοντας την υπόθεση να φτάσει στο ακροατήριο και να δικαστεί για το άγριο σκηνικό στο κλαμπ του Νησιού των Ανέμων.

Ο συνήγορος της οικογένειας Πέππου κ. Βαγγέλης Γεωργακοπουλος μιλώντας στο protothema.gr τονίζει πως “H εν λόγω απόφαση αποτελεί μία πρώτη δικαίωση για τον άτυχο Βαγγέλη. Ελπίζω η θεραπεία που θα ακολουθήσει να συμβάλλει στην αποκατάστασή του και στην βελτίωση της υγείας του. Ο αγώνας του, σε κάθε επίπεδο, συνεχίζεται”.

Ο συνήγορος της οικογένειας Πέππου Βαγγέλης Γεωργακοπουλος 


Σε κώμα

Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων  που κατέθεσε στις 30.12.15 η σύζυγος του 32χρονου ξετύλιγε όλο το σκηνικό που παρέσυρε σε μια καταστροφική δίνη την οικογένεια της και τους άλλαξε μια για πάντα τη ζωή. Μάλιστα ανέφερε πως ο σύζυγος της μετά τον ανελέητο ξυλοδαρμό, δεν ξύπνησε ποτέ...

Παρέμεινε για έναν μήνα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Θριάσειου νοσοκομείου, διασωληνωμένος, και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Νευροχειρουργική Κλινική σε κώμα και χωρίς να έχει καμία επαφή με το περιβάλλον.

«Μετά την αντιμετώπιση μιας λοίμωξης αποφασίσαμε να μεταφερθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθόσον αφενός μεν οι συνθήκες νοσηλείας του στην Κύπρο είναι καλύτερες, αφού εξαιτίας των γνωστών οικονομικών προβλημάτων στην Ελλάδα και δη στο Θριάσειο όπου νοσηλευόταν παρουσιάζουν ελλείψεις ακόμα και σε αναγκαία ιατρικά υλικά ενώ οι θάλαμοι όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς είναι υπερπλήρεις με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν από τα λεγόμενα νοσοκομειακά μικρόβια και τις λοιμώξεις, όπως συνέβη στον σύζυγό μου, αφετέρου εκεί είναι η κατοικία των γονέων του και πεθερικών μου οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά την παραμονή τους στην Αθήνα», διευκρινίζει.

Έτσι, στις 19 Οκτωβρίου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή στη Νευροχειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας. Στις 7 Δεκεμβρίου ο διευθυντής της Νευροχειρουργικής Κλινικής με έγγραφό του χαρακτηρίζει την κατάσταση του ασθενούς «κρίσιμη έως και ασταθής» και επισημαίνει ότι πρέπει να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης το συντομότερο δυνατό. Η σύζυγός του επικοινώνησε με το νοσοκομείο της Ιερουσαλήμ, έστειλε τις εξετάσεις και τις γνωματεύσεις των γιατρών και το νοσοκομείο απάντησε ότι δέχεται τη μεταφορά του 32χρονου, επισυνάπτοντας τους οικονομικούς όρους της νοσηλείας.

Αυτά είναι και τα χρήματα που ζητάει η Αφροδίτη Κλεάνθους από τους υπεύθυνους του κέντρου και της εταιρείας σεκιούριτι. Ειδικότερα ζητούσε «να υποχρεωθούν οι αντίδικοι να μας καταβάλουν:

Α) Ποσό τουλάχιστον 267.660 ευρώ για τη νοσηλεία του συζύγου μου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Hadassan - IMER της Ιερουσαλήμ.

Β) Ποσό τουλάχιστον 15.000 ευρώ για την κάλυψη των δαπανών μεταφοράς, διαμονής, διατροφής κ.λ.π. του προσώπου που θα συνοδεύει τον σύζυγό μου στο νοσοκομείο, το οποίο θα είναι η μητέρα του.

Γ) Ποσό τουλάχιστον 150.000 ευρώ (ρητώς επιφυλασσόμενος για το επιπλέον ποσό της εν λόγω αξίωσης, η οποία συνολικώς υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ) ως αποζημίωση ενόψει της αναπηρίας του συζύγου μου, το είδος αυτής, τις συνέπειες που επιφέρει καθώς και τη νεαρότατη ηλικία του συζύγου μου, 30 ετών, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 931 Α.Κ. με την οποία καθιερώνεται η εν λόγω αυτοτελής αξίωση». Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, συνεδρίασε στις 10 Φεβρουαρίου, και με στην απόφαση της 31ης Μαρτίου αναφέρει πως πρέπει οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση να καταβάλλουν εις ολόκληρον ο καθένας 267.660 ευρώ για τα νοσήλεια, 15.000 ευρώ για τα έξοδα του συνοδεύοντος προσώπου αλλά και ατομικά στην Αφροδίτη Κλεάνθους το ποσό των 1080 ευρώ μηνιαίως. Χρήματα τα οποία σύμφωνα με το δικηγόρο της οικογένειας θα λαμβάνει για τουλάχιστον δύο χρόνια μέχρι την εκδίκαση της αγωγής.

Επτά μήνες νωρίτερα...

Η ιστορία που θα άλλαζε μια για πάντα τη ζωή του Βαγγέλη Πέππου και της οικογένειας του, άρχισε να ξετυλίγεται το βράδυ της Κυριακής 6 Σεπτεμβρίου 2015  στο κλαμπ «Super Paradise» της Μυκόνου.

Το θύμα, μαζί με τη σύζυγό του Αφροδίτη βρίσκονταν στο μαγαζί όταν ο Πέππος διαπληκτίστηκε με έναν θαμώνα. Το συμβάν προκάλεσε την επέμβαση των σεκιούριτι του κλαμπ, οι οποίοι και έβγαλαν έξω τον 32χρονο. Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Ασφάλειας, το περιστατικό συνέβη γύρω στις 10 το βράδυ μέσα στο κατάστημα, ανάμεσα στον Βαγγέλη Πέππο και έναν 42χρονο Κύπριο από τη Λευκωσία που ζει μόνιμα στο Λονδίνο.

Η σύζυγος του άτυχου άνδρα στην κατάθεσή της περιγράφει: «Πήγα μαζί με τον άνδρα μου να πιούμε ένα ποτό. Σε κάποια στιγμή γύρω στις 10.30 φεύγει ο άνδρας μου ο Βαγγέλης για να πάει στην τουαλέτα. Λίγο αργότερα μου λέει ο φίλος μου ο Πέτρος: “Πού είναι ο Βαγγέλης;”. Του λέω: “Πήγε στην τουαλέτα”. Τότε έρχεται ένας σεκιουριτάς του μαγαζιού, λίγο χοντρός με τατουάζ στα χέρια και μας λέει: “Μαζέψτε τα και φύγετε από το μαγαζί!”. 

Με το που μας το είπε φύγαμε όλοι μαζί από μέσα και βγήκαμε έξω όπου είδα αρκετά άτομα τα οποία ήταν στο πάρκινγκ και τον Βαγγέλη αναίσθητο κάτω στο έδαφος.  Από την ώρα που πήγαμε στο μαγαζί μέχρι το περιστατικό ο Βαγγέλης είχε πιει τέσσερις μπίρες και δύο σφηνάκια. Δεν ήταν μεθυσμένος». Όπως περιγράφει ο φίλος του θύματος στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς, όταν σημειώθηκε το επεισόδιο με έναν Κύπριο από το Λονδίνο, ο σεκιουριτάς ο οποίος τραυμάτισε στη συνέχεια τον Βαγγέλη Πέππο, όμως εκείνος επέστρεψε για να πάρει τη σύζυγο και τα πράγματα του.


Ξανασυναντήθηκαν οι δυο τους και του έριξε μια γροθιά. “Τότε, ήρθε ο ιδιοκτήτης της εταιρείας σεκιούριτι. Εγώ βγήκα στο πάρκινγκ και εκεί είδα τον ιδιοκτήτη να χτυπάει με χαστούκια τον Βαγγέλη. Ο Βαγγέλης προσπαθούσε να ξαναμπεί στο μαγαζί για να πάρει τη σύζυγό του και ο ιδιοκτήτης τον χτυπούσε με χαστούκια στο πρόσωπο προκειμένου να τον φοβίσει και να τον αποτρέψει να μπει πάλι μέσα. Τότε βλέποντας τον να χτυπάει τον Βαγγέλη, πήγα προς το μέρος του για να του ζητήσω να σταματήσει επειδή τον γνωρίζω προσωπικά και όπως πλησιάζω εκείνη τη στιγμή έρχεται ο πρώτος υπάλληλος σεκιούριτι, πιάνει τον Βαγγέλη με μια λαβή, τον σηκώνει πάνω, τον αναποδογυρίζει και τον πετάει κάτω χτυπώντας του με δύναμη το κεφάλι στο έδαφος. 


Το χτύπημα της κεφαλής του Βαγγέλη ήταν πολύ δυνατό και ακούστηκε ένας πολύ δυνατός ήχος από την πρόσκρουσή του στο έδαφος. Ο ιδιοκτήτης, που ήταν λίγο πιο πίσω, τρόμαξε σίγουρα από το χτύπημα που ήταν πολύ δυνατό και έτρεξε προκειμένου να συνεφέρει τον Βαγγέλη που είχε μείνει λιπόθυμος κάτω...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου