Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Ενταση στην Ειδομένη μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Συνόδου



Διαμαρτυρία από πρόσφυγες και μετανάστες


Άρχισαν να διαμαρτύρονται, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Γερμανίας

Μπορεί οι μετανάστες και οι πρόσφυγες που βρίσκονται στον Πειραιά να άργησαν να μάθουν ότι η συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό δεν σήμαινε το άνοιγμα των συνόρων, ωστόσο, όσοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Ειδομένη, αντέδρασαν έντονα στην ανακοίνωση του σχεδίου, που ίσως καθορίσει τις ζωές τους.

Εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες στην ουδέτερη ζώνη Ελλάδας-ΠΓΔΜ άρχισαν να διαμαρτύρονται, φωνάζοντας συνθήματα υπέρ της Γερμανίας.

Μικρά παιδιά, με χαρτόνια και χάρτες της ΕΕ ζητούσαν να ανοίξουν τα σύνορα, προκειμένου να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ευρώπη, προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής.

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε στις Βρυξέλλες προβλέπει τη μετεγκατάσταση των Σύρων προσφύγων από την Ελλάδα στα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ. Ο αριθμός των μετεγκαταστάσεων έχει αναθεωρηθεί ανοδικά στις 72.000 πρόσφυγες -τους υπάρχοντες 18.000, σύμφωνα με τις προηγούμενες συμφωνίες και τη μεταφορά του υπολοίπου των θέσεων από την Ουγγαρία, που είναι 54.000. Αυτό, σύμφωνα με το μηχανισμό «ένας προς έναν», σημαίνει ότι συνολικά 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μπορούν να επιστραφούν από τα νησιά της Ελλάδας στην Τουρκία και, συνεπώς, άλλοι 72.000 Σύροι πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν από την Τουρκία στην ΕΕ. Η συμφωνία προβλέπει πως, εάν φτάσουμε τον αριθμό των 72.000 Σύρων, ο μηχανισμός «θα επανεξεταστεί».

Δείτε φωτογραφίες από την Εurokinissi 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου