Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Κρίση στην κυβέρνηση: Ο Καμμένος ζητά την παραίτηση Μουζάλα

 

Το Μαξίμου καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής παρά την κατακραυγή.

Σάλο προκαλεί η τοποθέτηση του Γιάννη Μουζάλα σε τηλεοπτική του συνέντευξη όπου αποκάλεσε τα Σκόπια... «Μακεδονία»!
AdTech Ad
Ο ίδιος αν και ζήτησε συγγνώμη προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δέχεται σφοδρά πυρά τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από στελέχη της κυβέρνησης, ενώ οι δηλώσεις του κάνουν το γύρο του διαδικτύου.

Το Μαξίμου έσπευσε να... καλύψει τον υπουργό υποστηρίζοντας ότι δεν το είπε εσκεμμένα αλλά του ξέφυγε εν τη ρύμη του λόγου...«Το ελληνικό κράτος, σε κάθε περίπτωση, αναφερόμενο στην γειτονική χώρα, χρησιμοποιεί την διεθνώς αναγνωρισμένη ονομασία "ΠΓΔΜ". Το να επιχειρείται να δημιουργηθεί θέμα επειδή σε μια συνέντευξη ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γ. Μουζάλας ανέφερε εν τη ρύμη του λόγου, την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" είναι το λιγότερο υπερβολή» ανέφεραν κυβερνητικοί κύκλοι καταλήγοντας:
«Η επικοινωνιακή προσπάθεια αποδυνάμωσης του υπουργού, που κάθε μέρα δίνει τον αγώνα του προσφυγικού, είναι ανεύθυνη και υποκριτική, ιδίως εν όψει της Συνόδου. Και ο κ. Κουμουτσάκος θα έπρεπε να το γνωρίζει».
Ωστόσο με ένα tweet ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και κυβερνητικός εταίρος, Πάνος Καμμένος έβαλε φωτιά στο κυβερνητικό στρατόπεδο ζητώντας την παραίτηση του κ. Μουζάλα.
«Δεν αρκεί η συγνώμη Μουζάλα ζητώ την παραίτηση του», έγραψε ο κ. Καμμένος.
kammenos
Παραίτηση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ζητά και η Νέα Δημοκρατία.
«Να σκεφτεί σήμερα το βράδυ ακόμη και την παραίτησή του» ζητεί από τον αναπληρωτή υπουργό αρμόδιο για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννη Μουζάλα η Νέα Δημοκρατία, επισημαίνοντας ότι αποκάλεσε δημόσια τα Σκόπια ως «Μακεδονία».
Όπως τονίζει η Ν.Δ., «ενίσχυσε έτσι την επιχειρηματολογία και την εν γένει πολιτική των Σκοπίων».
«Την ώρα που η κατάσταση στην Ειδομένη, όπως και συνολικά στο προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, είναι εκτός ελέγχου και αγγίζει πλέον και τις σχέσεις μας με τα Σκόπια, ο κ. Μουζάλας υπέπεσε σε ένα μεγάλο ατόπημα», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.
Η Συγγρού σημειώνει ότι «το ατόπημα αυτό δεν καλύπτεται με εκ των υστέρων διευκρινίσεις, εξηγήσεις ή δικαιολογίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου