Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

O 19χρονος που επέζησε από τις τρεις μεγαλύτερες τρομοκρατικές επιθέσεις




Μια ανίσχυρη Ευρώπη στο «όραμα» των τζιχαντιστών μετρά τις «πληγές» της...

«Πρόσωπο με πρόσωπο» με την τρομοκρατία στο μαραθώνιο της Βοστώνης, στο Θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι και τώρα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών -  Διαβάστε την απίστευτη ιστορία του 

Μια ανίσχυρη Ευρώπη στο «όραμα» των τζιχαντιστών μετρά τις «πληγές» της...   Λίγους μήνες μετά το μακελειό στο Παρίσι (Νοέμβριος 2015) το Ισλαμικό Κράτος σπέρνει και πάλι το θάνατο στην Ευρώπη, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς και τραυματίες. Στις τρομοκρατικές επιθέσεις τουλάχιστον 34 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 230 τραυματίστηκαν.

Ανάμεσα στους τραυματίες και πολλοί αμερικανοί πολίτες. Ο 19χρονος ιεραπόστολος Μέισον Γουέλς δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται «πρόσωπο με πρόσωπο» με την τρομοκρατία.


Τραυματισμένος από την τελευταία χθεσινή επίθεση στις Βρυξέλλες, στην «καρδιά» της Ευρώπης, στο αεροδρόμιο Ζαβεντέμ, σίγουρα δεν μπορεί να πιστέψει το κακό παιχνίδι που του έχει παίξει η μοίρα, με την οικογένειά του να εξιστορεί πώς γλίτωσε ξανά από το θάνατο.

Όπως αποκαλύπτουν οι δικοί του, ο νεαρός έχει ζήσει τον τρόμο και στις επιθέσεις στο θέατρο Μπατακλάν στο Παρίσι (Νοέμβριος 2015) και στο μαραθώνιο στη Βοστώνη (Απρίλιος 2013).

Οι ιεραπόστολοι Ρίτσαρντ Νόρμπι, 66 ετών, Τζόζεφ Έμπι, 20 ετών και Μέισον Γουέλς, 19 ετών, καθώς και ένας Αμερικανός στρατιωτικός τραυματίστηκαν κατά την επίθεση στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου Ζαβεντέμ.

Σύμφωνα με την Εκκλησία, οι τρεις Μορμόνοι φέρουν σοβαρά τραύματα και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία για νοσηλεία. Ο 19χρονος παίρνει θεραπεία και είναι καλά στην υγεία του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο νεαρός έχει υποστεί ρήξη του Αχίλλειου τένοντα, πολλά κατάγματα και εγκαύματα τρίτου βαθμού σε πρόσωπο και χέρια, αποκάλυψε ο πατέρας του στο δίκτυο ABC.

«Ο γιος μου ήταν μόλις ένα τετράγωνο μακρυά από το σημείο της έκρηξης στο μαραθώνιο της Βοστόνης, μαζί με εμένα, και ένιωσε - ''μύρισε'' για πρώτη φορά το άρωμα της τρομοκρατίας. Ετρεχε η μητέρα του και οδεύαμε προς το σημείο τερματισμού για να την δούμε. Ζούμε σε έναν επικίνδυνο κόσμο και ο γιος μου είναι η τρίτη φορά που έρχεται αντιμέτωπος με το θάνατο», εξομολογείται ο ίδιος.

Απίστευτο κι όμως αληθινό(!), αλλά ο 19χρονος βρισκόταν και στο Παρίσι την περίοδο που έγινε το μεγάλο «χτύπημα» στο θέατρο Μπατακλάν. «Κινητοποιήθηκε αμέσως ο γιος μου. Έτρεξε για να βοηθήσει και να προσφέρει βοήθεια σε όποιον την είχε ανάγκη. Εμείς, βέβαια, ανησυχούσαμε πια και τον συμβουλεύαμε να προσέχει». 

Οι γονείς του έχουν καταφέρει να μιλήσουν με τον τραυματισμένο γιο τους και είναι αισιόδοξοι ότι όλα θα πάνε καλά. Όπως μπόρεσε να τους ψελλίσει ο 19χρονος, εκείνος βρισκόταν στο «σημείο μηδέν» της πολύνεκρης έκρηξης και απορεί πώς κατάφερε να γλιτώσει και να είναι σήμερα ζωντανός.

Ο πατέρας αποδίδει την τύχη του γιου του στο γεγονός ότι είναι ένα πολύ «σκληρό» και προσεκτικό παιδί, εκπαιδευμένο να παραμένει ψύχραιμο σε δύσκολες συνθήκες και καταστάσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου