Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Χωρίς ρουκετοπόλεμο φέτος το Πάσχα στη Χίο- Τι έγινε



Στην κοινή απόφαση να μην ρίξουν ούτε μία ρουκέτα φέτος προχώρησαν τα συνεργεία των «ρουκετατζήδων» στο Βροντάδο της Χίου.



Στην κοινή απόφαση να μην ρίξουν ούτε μία ρουκέτα φέτος προχώρησαν τα συνεργεία των «ρουκετατζήδων» στο Βροντάδο της Χίου.
Τα εξώδικα και οι μηνύσεις από τους θιγόμενους κατοίκους του Βροντάδου, είχαν ως αποτέλεσμα την αλλαγή στάσης από την πλευρά της Αστυνομίας που διεμήνυσε ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί πιστά φέτος με ότι αυτό συνεπάγεται. Επιπλέον οι πληροφορίες ότι στον Βροντάδου θα σταλούν διμοιρίες των ΜΑΤ έκανε τα συνεργεία να επανεξετάσουν τη στάση τους αφού όπως ανέφεραν, το έθιμο δεν μπορεί να διεξαχθεί κάτω από κλίμα «πιέσεων και τρομοκρατίας».
Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση, τελικά αποφασίστηκε φέτος να μην πέσει καμία απολύτως ρουκέτα, αφού όπως επισημαίνουν οι ρουκετατζήδες αντιμετωπίζονται ως «εγκληματίες» επειδή συνεχίζουν ένα έθιμο εκατοντάδων ετών.
Διαβάστε την κοινή απόφαση των συνεργείων:
«Μετά τις "δικαστικές" εξελίξεις και το θόρυβο των τελευταίων ημερών με φόντο το ρουκετοπόλεμο , έγινε χθες στο Βροντάδο , μια συνάντηση των "ρουκετατζήδων" και πάρθηκε από κοινού η απόφαση , να μην ρίξουν φέτος ρουκέτες.
Δεν είμαστε ούτε εγκληματίες, ούτε αλήτες, δεν υπάρχει καμιά υποστήριξη από κανέναν. Ούτε ο δήμαρχος , ούτε η πυροσβεστική, ούτε η αστυνομία μας αφήνουν άλλο περιθώριο.
Δεν μπορούμε πλέον , να δεχόμαστε απειλές για ΜΑΤ από τη Μεγάλη Παρασκευή στο Βροντάδο.
Δεν είναι δυνατόν , να προτάσσουν την προστασία των 15χρονων , από την αλόγιστη κατανάλωση αλκοόλ , κατά την τρίωρη διάρκεια του ρουκετοπόλεμου , την ίδια ώρα που κάθε βράδυ , τα ίδια μικρά παιδιά , μπορούν να προμηθευτούν αλκοόλ απ΄ όπου θέλουν.
Δεν μπορεί "κάποια" από τα γύρω σπίτια να μην θέλουν να καλυφτούν με σύρματα ώστε να γίνει το έθιμο με ασφάλεια, την ίδια ώρα , που εμείς μειώσαμε δραστικά τον αριθμό των ρουκετών από 100.000 ... σε μολις 20.000 !!!
"Η απόφαση μας , από χθες είναι κοινή : ΦΕΤΟΣ , ΔΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΚΑΜΙΑ ΡΟΥΚΕΤΑ !!!
Επιτέλους , ας αναλάβει ο καθένας ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ !!!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου