Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Εξάρθρωσαν στην Αττική κύκλωμα που έφτιαχνε το «ναρκωτικό των τζιχαντιστών»!




Συνεργασία ΣΔΟΕ, Λιμενικού και Αστυνομίας


Το «Captagon» είναι συνθετική αμφεταμίνη, που έχει σημαντικές παρενέργειες στον ανθρώπινο οργανισμό - Με αυτό «ντοπάρονται» οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, για να νιώθουν... άτρωτοι - Κατασχέθηκαν 635.000 χάπια, αξίας δέκα εκατ. ευρώ

Κύκλωμα παρασκευής και διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών «Captagon», που χρησιμοποιούνται για να «ντοπάρονται» οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα και την Ελληνική Αστυνομία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για την πρώτη φορά που εντοπίζεται στη χώρα μας παρασκευαστήριο τέτοιων ουσιών, οι οποίες είναι πολύ ισχυρές, με σημαντικές παρενέργειες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έπειτα από παρακολούθηση αρκετών ημερών, το ΣΔΟΕ, σε συνεργασία με την Αστυνομία και το Λιμενικό, εντόπισαν σε περιοχή μετά την Ελευσίνα το παρασκευαστήριο των χαπιών αυτών.

Ειδικότερα, εντόπισαν και κατάσχεσαν 635.000 χάπια «Captagon», τα οποία αποθηκεύονταν σε ειδικές κρύπτες, σε φορτηγό που κατασχέθηκε στην ίδια περιοχή. Σύμφωνα με το ΣΔΟΕ, η αξία των κατασχεθέντων δισκίων ανέρχεται σε δέκα εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, σε άλλη περιοχή κοντά στα Μεσόγεια εντοπίστηκε, επίσης ύστερα από παρακολούθηση, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο είχε μετασκευαστεί ειδικά ώστε να διαθέτει και αυτό κρύπτες, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά των χαπιών εκτός Ελλάδας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών.

Κατά την επιχείρηση συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, μεταξύ των οποίων δύο Έλληνες, ένας Τούρκος και ένας Αλβανός, ενώ καταζητούνται και άλλοι, που είχαν συμμετοχή στο κύκλωμα.

Το «Captagon» είναι μια συνθετική αμφεταμίνη, η οποία χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά τη δεκαετία του '60 για τη θεραπεία της ναρκοληψίας και του συνδρόμου ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητας, αλλά εγκαταλείφθηκε στη συνέχεια, λόγω των παρενεργειών που προκαλεί και του εξαιρετικά εθιστικού του χαρακτήρα.

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, το 2010, το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής καταναλώθηκε στη Μέση Ανατολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου