Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

Καιρός: Βροχερό Σαββατοκύριακο μετά τον καύσωνα! Πού θα «χτυπήσουν» οι καταιγίδες

Ο καιρός… τρελάθηκε και μας κάνει «κόλπα» το Σαββατοκύριακο! Ο καύσωνας σταματάει. Όμως μετά τις υψηλές θερμοκρασίες που ταλαιπώρησαν σχεδόν όλη τη χώρα την τελευταία εβδομάδα, το βράδυ του Σαββάτου θα έχουμε επιδείνωση του καιρού. Αυτό θα γίνει με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Ο καιρός αναλυτικά

Οι έντονες καταιγίδες θα κάνουν την εμφάνισή τους από σήμερα Σάββατο, βραδινές ώρες και θα συνεχιστούν και αύριο,  Κυριακή. Σύμφωνα με την πρόγνωση που έκανε στο newsit.gr ο μετεωρολόγος Νίκος Καντερές: «Το Σάββατο είναι η τελευταία μέρα του πολυήμερου καύσωνα που χτύπησε τη χώρα μας με υψηλές θερμοκρασίες. Το βράδυ όμως και κυρίως την Κυριακή θα έχουμε μία αλλαγή του καιρού η οποία δεν θα κρατήσει πολύ και θα φανεί την Κυριακή καθώς θα έχουμε μία πτώση της θερμοκρασίας από τον Βορρά προς το Νότο».

Πρόσθεσε ακόμη πως θα υπάρξει πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα της τάξεως των πέντε με επτά βαθμών Κελσίου. «Θα φανείς περισσότερο στις περιοχές που είχαν αρκετή ζέστη αυτή την εβδομάδα. Παράλληλα στη Μακεδονία και κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική, αλλά και στη Θράκη θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Ίσως να συνοδευτούν και με έντονα φαινόμενα. Αυτό όμως θα είναι κάτι παρωδικό», ανέφερε ο Νίκος Καντερές στο newsit.gr.
Παράλληλα αναμένεται να επικρατήσουν βοριάδες σε όλη τη χώρα. Τη Δευτέρα και την Τρίτη ωστόσο ο καιρός θα βελτιωθεί. «Ανήμερα της Παναγιάς θα έχουμε πολύ καλό καιρό καθώς η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε κανονικές τιμές και οι βοριάδες δεν θα αποτελέσουν πρόβλημα στις εορταστικές θρησκευτικές εκδηλώσεις σε όλη τη χώρα. Θα γίνουν με καλές καιρικές συνθήκες και ο ελληνικός λαός θα τιμήσει την Παναγιά με έναν καλό καιρό», δήλωσε.

newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου