Πέμπτη 17 Αυγούστου 2017

Κλαίει όλη η Κρήτη – Σπαραγμός και οδύνη στην κηδεία της Κατερίνας Καναβάκη – Κατέρρευσε ο πατέρας της

Ο πόνος βουβός. Ο ουρανός συννεφιασμένος, σαν να θρηνεί κι εκείνος για τον άδικο χαμό μιας νέας γυναίκας, μιας μητέρας δυο μικρών παιδιών. Στις Αρχάνες Ηρακλείου, συγγενείς, φίλοι και γνωστοί συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετίσουν την Κατερίνα Καναβάκη, την 37χρονη μητέρα που μαζί με τον σύντροφό της Βενιζέλο Στρατάκη, έπεσαν στη θάλασσα για να σώσουν τα παιδιά τους αλλά έχασαν εκείνοι τη ζωή τους.
Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Δεκαπενταύγουστου στην παραλία του Γεροποτάμου στο Ρέθυμνο, όπου το ζευγάρι με τα παιδιά του είχε κατασκηνώσει για να περάσει μερικές μέρες διακοπών. Ο Βενιζέλος Στρατάκης είχε δυο κορούλες και η Κατερίνα Καναβάκη μια κόρη κι έναν γιο.
Κανένας από τους δυο γονείς δεν ήξερε μπάνιο. Αλλά αυτό δεν τους σταμάτησε από το να πέσουν στο νερό με αυτοθυσία όταν η φουρτουνιασμένη θάλασσα παρέσυρε τον γιο εκείνης και την κόρη εκείνου.
Από τις 10:00 το πρωί της Πέμπτης (17.08.2017) όταν γέμισε κόσμο ο Ιερός Ναός της Παναγίας, για την κηδεία της άτυχης Κατερίνας, το χωριό ερήμωσε. Ήταν όλοι εκεί για να την αποχαιρετίσουν. Ο ουρανός σκοτείνιασε και άρχισε να βρέχει όταν η σορός της, μέσα στο λευκό φέρετρο έφτασε στην εκκλησία. «Ακόμη και ο ουρανός θρηνεί» έλεγαν οι συγχωριανοί της.
Μέσα στην εκκλησία, ο πατέρας της Κατερίνας Καναβάκη, Αλέκος, δεν άντεξε και κατέρρευσε. Η θυσία της κόρης του, τον γονάτισε. Δίπλα του, η σύζυγός του, ανεβαίνει το δικό της Γολγοθά καθώς πάσχει από νευροεκφυλιστική νόσο, όπως αναφέρει το cretapost.gr.
Τα τέσσερα παιδιά που είδαν τους γονείς τους να πνίγονται μπροστά στα μάτια τους, δεν γνωρίζουν ακόμη ότι μητέρα και ο πατέρας τους έχουν χάσει τη ζωή τους, αναφέρει το cretapost.gr. Πιστεύουν ότι οι γονείς τους είναι μεν στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση αλλά νομίζουν ότι ζουν! Προσωρινά, οι δύο κόρες του 35χρονου, ο γιος και η κόρη της 37χρονης παραμένουν κάτω από τη φροντίδα στενών συγγενών τους μέχρις ότου – με τη συνδρομή ψυχολόγων – μάθουν την αλήθεια.

«Πάρε το παιδί, δεν μπορώ»

Συγκλονιστικά είναι και τα λόγια του Μανώλη Κατσαμά, του ανθρώπου που δεν δίστασε λεπτό να πέσει στη θάλασσα, να σώσει το 9χρονο αγόρι, τον γιο της Κατερίνας Καναβάκη και το μικρό κοριτσάκι, την κόρη του Βενιζέλου Στρατάτη. Αποκαλύπτει τα τελευταία λόγια του άτυχου πατέρα, λίγο πριν χαθεί στη φουρτουνιασμένη θάλασσα.
Όπως λέει στο newsit.gr ο Μανώλης Κατσαμάς, στον 35χρονο Βενιζέλο άρεσε πολύ η παραλία του Γεροποτάμου. Ο Βενιζέλος Στρατάκης ήταν εκπαιδευτής αλόγων και πήγαινε συχνά εκεί με τα άλογά του. Πριν από το μοιραίο βράδυ, η οικογένεια είχε κατασκηνώσει στην παραλία τρεις μέρες.
«Κάποια στιγμή είδα τον πατέρα και τη μάνα να τρέχουν προς τη θάλασσα και κατάλαβα ότι κάτι κακό  συμβαίνει», είπε και περιέγραψε καρέ καρέ τις δραματικές στιγμές: «Άρχισα να βγάζω τα ρούχα μου για να βουτήξω. Έβλεπα τα παιδιά να πνίγονται. Μπαίνω και βγάζω πρώτα το αγοράκι. Ο πατέρας φαινόταν ότι δεν ήξερε μπάνιο ο άνθρωπος. Δεν μπορούσε να φτάσει γρήγορα στο παιδί. Αφήνω το αγοράκι έξω στην παραλία και ξαναμπαίνω για να σώσω το κοριτσάκι. Μαζί με εμένα βούτηξε και ο αδερφός μου για να βγάλουμε το δεύτερο παιδάκι. Έβλεπα ότι ο άνθρωπος δεν είχε αντοχές και μου λέει ο πατέρας «πάρε την κόρη μου γιατί δεν μπορώ». Την πήρα από τα χέρια του πατέρα και την έβγαλα έξω. Βγήκα έξω μαζί με το παιδί και κοιτάζω πίσω μου και βλέπω ότι ούτε ο άντρας ούτε η γυναίκα μπορούσαν να βγουν μόνοι τους γιατί η θάλασσα ήταν πολύ φουρτουνιασμένη. Προσπαθήσαμε να τους σώσουμε αλλά δεν τα καταφέραμε. Τους παρέσυραν τα κύματα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου